• ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • PLUS
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ADVERTORIAL
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ
    • MY ΑΛΕΠΟΥ
Reading: Κ. Καραμανλής – Α. Σαμαράς: Κριτική στην κυβέρνηση για τον τρόπο αντιμετώπισης των προκλήσεων της Τουρκίας
Share

19/06/2025 12:53

Αναζήτηση
VOLOS WEATHER
Myvolos

FIND US!

Facebook Youtube Instagram
MyvolosMyvolos
Aa
Αναζήτηση
Have an existing account? Sign In
Follow US
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Καραμανλής – Α. Σαμαράς: Κριτική στην κυβέρνηση για τον τρόπο αντιμετώπισης των προκλήσεων της Τουρκίας

Last updated: 2025/06/19 at 2:53 ΠΜ
Newsroom Published 19/06/2025
Share
4 Min Read
SHARE

[378604] ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΛΥΓΕΡΟΥ "ΟΙ ΑΘΕΑΤΕΣ ΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ"   (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Contents
Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις. Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

Στην παρουσίαση του βιβλίου του Σταύρου Λυγερού «Οι αθέατες όψεις του πολέμου στην Ουκρανία», στο Πολεμικό Μουσείο, έδωσαν το «παρών» οι δύο πρώην πρωθυπουργοί, Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς. Oι δύο πρώην πρωθυπουργοί αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων στις ομιλίες τους στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, στην ουκρανική κρίση, τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, τη στάση της Δύσης, αλλά και στην ασκούμενη εξωτερική πολιτική.

Ο κύριος Καραμανλής αναφέρθηκε εκτενώς στην ευρωπαϊκή άμυνα, τονίζοντας με έμφαση ότι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση η Τουρκία να έχει συμμετοχή σε αυτήν. Αποκάλεσε την Άγκυρα νταή και ταραξία και ζήτησε από την κυβέρνηση, όπως είπε, να μην επιμείνει στη διατήρηση μιας εξωραϊσμένη της εικόνας, παρά τα όσα συμβαίνουν.

Από την πλευρά του, ιδιαίτερα αιχμηρός ο έτερος πρώην πρωθυπουργός, ο κ. Αντώνης Σαμαράς, εμφανίστηκε επικριτικός για την εξωτερική πολιτική, μίλησε για υπερβάλλοντα, όπως τον χαρακτήρισε, ζήλο στη στήριξη της Ουκρανίας, ο οποίος, όπως είπε, έκανε ζημιά στη χώρα.

Παράλληλα, τόνισε ότι πρέπει να βάζουμε το συμφέρον της χώρας πάνω από όλα, ενώ αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά είπε ότι έχουμε ήρεμα νερά, επειδή εμείς ως χώρα δεν αντιδρούμε. Παράλληλα ο κ. Σαμαράς άσκησε κριτική και για την πράσινη μετάβαση, για το δημογραφικό, ιδιαιτέρως εστίασε στην ομιλία του στο μεταναστευτικό αλλά και στο Μακεδονικό, ενώ τέλος, αναφερόμενος στις αιχμές εναντίον του, σε όσους κάνουν κριτική για τις παρεμβάσεις και τοποθετήσεις του, είπε ότι κάποιοι ενδεχομένως θα προτιμούσαν να παραμείνω σιωπηλός, ωστόσο θα συνεχίσω να μιλάω για την πατρίδα μου, γιατί όπως είπε είναι θέμα ευθύνης.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Όπως ανέφερε ο κ. Καραμανλής: «Δεν μπορεί και δεν πρέπει η Διακήρυξη των Αθηνών Περί Φιλίας και Καλής Γειτονίας και η λογική των “ήρεμων νερών”, να εμποδίζουν την ανάδειξη του νέο-οθωμανικού, αναθεωρητικού και επιθετικού χαρακτήρα της Τουρκίας. Είναι εξωφρενικό να αναστέλλεται η ηλεκτρική διασύνδεση των νησιών μας, καταμεσής του Αιγαίου.

Και μάλιστα σε θαλάσσιες περιοχές, που είναι αδιανόητο να υπάρχουν διεκδικήσεις εκ μέρους της Τουρκίας! Πού; Μέσα στο Αιγαίο; Με το να επιμένουμε στη διατήρηση μιας εξωραϊσμένης εικόνας, παρά τα όσα συμβαίνουν, εταίροι και σύμμαχοι δεν αντιλαμβάνονται το μέγεθος της αποθράσυνσης της Τουρκίας, ότι λειτουργεί ως νταής και ταραξίας απέναντί μας, αλλά μένουν με την εντύπωση ή ακόμα χειρότερα προσποιούνται, ότι έχουν εξομαλυνθεί οι σχέσεις μας και είναι μόνο τεχνικά τα ζητήματα μεταξύ μας».

Από την πλευρά του ο κ. Σαμαράς ανέφερε πως: «Η Ρωσία κάνει αυτή τη στιγμή στην Ουκρανία ό,τι ακριβώς έκανε και συνεχίζει να κάνει και η Τουρκία στην Κύπρο. Δεν το κάναμε. Θα το γράψει η ιστορία ως τεράστιο λάθος. Δεν το κάναμε.
Αντίθετα υπογράψαμε συνθήκη φιλίας με την Τουρκία.

Η οποία Τουρκία την ίδια στιγμή, επέκτεινε τα τετελεσμένα της εναντίον της Κύπρου και επέβαλε στο πεδίο πρωτοφανείς προκλήσεις εναντίον της Ελλάδας. Αυτό δεν είναι καθόλου ήρεμα νερά. Αυτά είναι τρικυμία εν κρανίω. Δεν έχουμε ήρεμα νερά επειδή αυτοί δεν προκαλούν.
Έχουμε ήρεμα νερά, επειδή εμείς δεν αντιδρούμε».

Ρεπορτάζ: Γεωργία Σκιτζή

www.ertnews.gr

Google News

Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Youtube

Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

Share This Article
Facebook Twitter Email Copy Link Print
Προηγούμενο Κυρ. Μητσοτάκης: Δημιουργήθηκαν 500.000 νέες θέσεις εργασίας τα τελευταία 6 χρόνια – Η χώρα κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση
Επόμενο Tην προσεχή Πέμπτη στην ολομέλεια το νομοσχέδιο για τον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο

Δημοφιλέστερα

Ενημερωτική εκδήλωση της Περιφέρειας Θεσσαλίας για επιχειρήσεις και ερευνητικούς φορείς
19/06/2025
Χρειάζονται εκπαίδευση και οι πολίτες
02/01/2015
Ζούμε σε ένα παράλληλο σύμπαν
02/01/2015
Ο εκνευρισμός του Αχιλλέα Μπέου
02/01/2015
To σκαρπέλο δεν κάνει για κατσαβίδι
03/01/2015

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Kατηγορίες
  • ADVERTORIAL
  • MY ΑΛΕΠΟΥ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΥ ΖΗΝ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • Τεχνολογια
  • Τηλεοραση
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • Χωρίς κατηγορία
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ADVERTORIAL
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • MY ΑΛΕΠΟΥ

ΧΡΗΣΙΜΑ

  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Φαρμακεία
  • Καύσιμα
  • Βόλος Καιρός
  • Κίνηση στους δρόμους του Βόλου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

NEWSROOM MYVOLOS.NET

  • Ειδησεογραφικό Τμήμα:info@myvolos.net
  • Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6948833100
  • Ηλεκτρονική αποστολή σχολίων, αγγελιών και φωτογραφιών: info@myvolos.net

ADVERTISING MYVOLOS.NET

  • Διαφημιστικό Τμήμα: myvolos.net@gmail.com
  • Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6948833100
Εορτολόγιο  

FIND US:

Facebook-f Instagram Youtube
Myvolos

Μέλος του:

Developed by DoitForMe | Powered by Friktoria.com
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?