Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση αιμοδοτών στο κάλεσμα του υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, βουλευτή Μαγνησίας, Χρήστου Μπουκώρου, που έκαναν πράξη την αλληλεγγύη.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αιμοδότη, ο Χρήστος Μπουκώρος, σε απόλυτη συνεργασία με τον Σύλλογο Θαλασσαιμίας Μαγνησίας, την Κινητή Μονάδα Αιμοδοσίας του «Αχιλλοπούλειου» Γενικού Νοσοκομείου Βόλου, φίλους και συνεργάτες του, απηύθυνε κάλεσμα στην εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε σήμερα, μπροστά από τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου.
Η πρωτοβουλία συνάντησε μεγάλη αποδοχή. Πολίτες αφιέρωσαν λίγο από τον πολύτιμο χρόνο τους, προσφέροντας αίμα για την ενίσχυση των αποθεμάτων του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου, δίνοντας ισχυρό μήνυμα αλληλεγγύης και εθελοντισμού.
Από νωρίς το πρωί ξεκίνησε η προσέλευση στην Κινητή Μονάδα Αιμοδοσίας του Αχιλλοπουλείου, ενώ δίπλα, σε τέντα που είχε στηθεί, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης υποδεχόταν τους πολίτες που έσπευδαν να συμμετέχουν στην εθελοντική αιμοδοσία, παρά την υψηλή θερμοκρασία.
Από το ίδιο σημείο, στελέχη του Συλλόγου Θαλασσαιμίας ενημέρωναν τους διερχόμενους για την αξία της εθελοντικής αιμοδοσίας, ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες, οπότε και οι ανάγκες πολλαπλασιάζονται.
«Τιμούμε την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη. Οι εθελοντές αιμοδότες είναι άνθρωποι με αυξημένη τη συναίσθηση του κοινωνικού τους καθήκοντος και θελήσαμε να τους τιμήσουμε οργανώνοντας αυτή την εθελοντική αιμοδοσία.
Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους συμπολίτες που έσπευσαν να δώσουν αίμα, διότι το καλοκαίρι οι ανάγκες είναι ιδιαίτερα αυξημένες.
Συνεχίζουμε πάντα αυτές τις προσπάθειες, συνεχίζουμε να είμαστε δίπλα στο Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Βόλου και κυρίως δίπλα στον συνάνθρωπο που μας έχει ανάγκη», δήλωσε ο Χρήστος Μπουκώρος.
«Η εθελοντική αιμοδοσία είναι η ύψιστη πράξη αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο. Και γιορτάζουμε την Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη με τη διοργάνωση εθελοντικής αιμοδοσίας μετά από πρόταση και σε συνεργασία με τον υφυπουργό, Χρήστο Μπουκώρο, που βρίσκεται πάντα στο πλευρό μας, σε κάθε προσπάθεια που κάνουμε», ανέφερε η πρόεδρος του Συλλόγου Θαλασσαιμίας Μαγνησίας Δέσποινα Λουκάκη.
Όπως τόνισε η κ. Λουκάκη, «για εμάς το αίμα είναι ο μόνος τρόπος επιβίωσης. Καθένας μας χρειάζεται δύο φιάλες αίμα ανά 15 ημέρες εφ’ όρου ζωής. Πάντα ζούμε με την αγωνία να υπάρχει διαθέσιμο αίμα. Αυτή η αγωνία και η προσπάθεια δεν σταματά ποτέ».







Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
