• ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • PLUS
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ADVERTORIAL
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ
    • MY ΑΛΕΠΟΥ
Reading: Τρεις οι προτάσεις για προανακριτική για τα Τέμπη -14 κάλπες για 14 πολιτικά πρόσωπα
Share

07/06/2025 23:54

Αναζήτηση
VOLOS WEATHER
Myvolos

FIND US!

Facebook Youtube Instagram
MyvolosMyvolos
Aa
Αναζήτηση
Have an existing account? Sign In
Follow US
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τρεις οι προτάσεις για προανακριτική για τα Τέμπη -14 κάλπες για 14 πολιτικά πρόσωπα

Last updated: 2025/06/06 at 7:53 ΜΜ
Newsroom Published 06/06/2025
Share
6 Min Read
SHARE

Vouli

Contents
Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις. Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

Κορυφώνεται η πολιτική αντιπαράθεση για την υπόθεση των Τεμπών. Στη Βουλή κατατεθήκαν τελικά τρεις προτάσεις για σύσταση προανακριτικής επιτροπής: της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και αυτή που συντάχθηκε από τους συγγενείς των θυμάτων. Την τελευταία αποφάσισαν να στηρίξουν και οι βουλευτές του Κινήματος Δημοκρατίας, που απέσυραν τις υπογραφές τους από την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Τρεις προτάσεις στη Βουλή για προανακριτική μετά την πρόταση του συλλόγου για τα Τέμπη και της προέδρου Μαρίας Καρυστιανού.

Η πρόταση υπογράφεται από 32 βουλευτές: της Ελληνικής Λύσης, της Νίκης, της Πλεύσης Ελευθερίας και βουλευτών που πρόσκεινται στο Κίνημα Δημοκρατίας.

Η πρόταση στρέφεται κατά έντεκα πολιτικών προσώπων, μεταξύ των οποίων ο πρωθυπουργός και οι πρώην υπουργοί Μεταφορών Καραμανλής και Σπίρτζης.

Για χυδαία εκμετάλλευση της εθνικής τραγωδίας των Τεμπών έκανε λόγο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης: «Νομίζω ότι είναι ο απόλυτος πολιτικός κατήφορος. Φτάνουμε στο σημείο να μιλάνε για εσχάτη προδοσία, για ένα τραγικό δυστύχημα για τον νόμιμα εκλεγμένο πρωθυπουργό της χώρας. Είναι εντελώς ατεκμηρίωτες νομικά, εκτός από οποιαδήποτε λογική. Με τους συγγενείς εμείς δεν θα έρθουμε ποτέ σε αντιπαράθεση και όσο και αν προσπαθούν να τους βάλουν μπροστά για να έχουν μια ασπίδα -κι αυτό είναι ακόμα πιο χυδαίο- για να κάνουν ό,τι θέλουν να κάνουν.
Εμείς, το ξαναλέω, με τα κόμματα αντιπαρατιθέμεθα».

Το ΠΑΣΟΚ παραμένει στη δική του πρόταση, όπως λένε στελέχη του κόμματος, στηρίζεται στην ποινική δικογραφία και είναι αυτή που φοβάται η Νέα Δημοκρατία.

«Για να μπορεί κάποιος να κατηγορήσει τον πρωθυπουργό για τα ποινικά αδικήματα θα πρέπει κατά τη γνώμη μας, όπως εμείς νομικά το έχουμε εξετάσει, να προκύπτει ιδιαίτερη νομική υποχρέωση βάσει του Ποινικού Κώδικα» ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Κώστας Τσουκαλάς.

Οι ανεξάρτητοι βουλευτές που πρόσκεινται στο Κίνημα Δημοκρατίας που είχαν υπογράψει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής, έστειλαν επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής, με την οποία του ανακοίνωναν ότι παίρνουν πίσω τις υπογραφές τους και υπογράφουν την πρόταση των συγγενών των θυμάτων προκαλώντας την αντίδραση της Κουμουνδούρου που επεσήμανε ότι δεν επιτρέπονται μικροκομματικά παιχνίδια στο έγκλημα των Τεμπών..

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, «δεν είναι μια κίνηση αξιοπιστίας και σοβαρότητας να υπογράφεις και μετά να αποσύρεις την υπογραφή. Μην περιμένετε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αλλάξει από τη σοβαρή στάση».

Από το ΚΚΕ μιλούν για τραγέλαφο υπογραφών στον οποίο δεν συμμετέχουν. «Υπογραφές μπαίνουν, υπογραφές αποσύρονται. Ένα παζάρι βρίσκεται σε εξέλιξη χωρίς αρχές» ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Νίκος Καραθανασόπουλος.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, είπε «ετερόκλητη συμμαχία πρέπει να πούμε στη Νέα Δημοκρατία, είναι η συμμαχία της συγκάλυψης του εγκλήματος των Τεμπών».

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, δήλωσε «να εμποδίζεις να ασκήσει η Βουλή τα ερευνητικά της καθήκοντα και να ασκήσει η Δικαιοσύνη με ανεξάρτητο τρόπο επίσης τα ανακριτικά και εισαγγελικά της καθήκοντα
είναι διατάραξη του δημοκρατικού πολιτεύματος και εμπίπτει απολύτως στις διατάξεις περί εσχάτης προδοσίας.

Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας, Στέφανος Κασσελάκης, τόνισε «Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν συνυπογράφει το κατηγορητήριο των οικογενειών; Εδώ δεν υπάρχει καμία σύμπραξη με την ακροδεξιά ή όπως θέλετε πείτε το μας χωρίζει άβυσσος».

Δύο μέλη του Συλλόγου Πληγέντων Τεμπών, η Ελένη Βασάρα και ο Βασίλης Παυλίδης, επισημαίνουν ότι η πρόταση για προανακριτική ουδέποτε συζητήθηκε σε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου.

«Καλύτερα να γίνεται με ονοματεπώνυμο η οποιαδήποτε πρόταση, παρά να χρησιμοποιείται ένας πληθυντικός ο οποίος δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα» αναφέρει σε ανάρτησή του ο Νίκος Πλακιάς.

Σήμερα (6/6) κατατέθηκε στη Βουλή και η τρίτη πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την τραγωδία των Τεμπών και όπως ανέφερε ο πολιτικός συντάκτης του ΕΡΤΝews, Κωστής Κωνσταντόπουλος, και μετά από αυτό το γεγονός ουσιαστικά έχουμε μπει στο επταήμερο εκείνο στο οποίο τριάντα βουλευτές μπορούν να καταθέσουν αίτηση για να παραπεμφθεί η υπόθεση για τη βασιμότητα των κατηγοριών του κατηγορητηρίου στο Τριμελές Γνωμοδοτικό Συμβούλιο.

Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι μέχρι την επόμενη Παρασκευή δεν μπορεί να υπάρξει συνεδρίαση στην Ολομέλεια του Σώματος και η αντίστροφη μέτρηση θα πρέπει να αρχίσει μετά τις 13 του μηνός.

Υπάρχουν τρεις προτάσεις και δεκατέσσερα πολιτικά πρόσωπα για τα οποία θα ζητηθεί η σύσταση ή όχι προανακριτικών επιτροπών.

Θα στηθούν δηλαδή δεκατέσσερις κάλπες, τέσσερις περισσότερες από αυτές που είχαν στηθεί για τη Novartis στη Βουλή έχει προμηθευτεί ήδη αυτές τις κάλπες και οι βουλευτές θα πάρουν στο χέρι τους ένα ψηφοδέλτιο το οποίο θα είναι για τα πολιτικά αυτά πρόσωπα, στα οποία επάνω θα υπάρχει και ο αριθμός της κάλπης, αλλά και το νομικό σκεπτικό του κάθε κόμματος και οι βουλευτές θα ψηφίσουν ανά πρόταση.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να αποφασιστεί η ημερομηνία για τη συζήτηση των προτάσεων στην Ολομέλεια.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Ρεπορτάζ: Λίνα Μπεθάνη, Κώστας Κωνσταντόπουλος

www.ertnews.gr

Google News

Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Youtube

Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

Share This Article
Facebook Twitter Email Copy Link Print
Προηγούμενο Κ. Τσουκαλάς: Η κα. Σδούκου, ως νέα Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, ας απογαλακτιστεί από τον εναγκαλισμό με την Ομάδα Αλήθειας
Επόμενο Άγρια επίθεση σε ηλικιωμένη από 37χρονο στα Εξάρχεια — Βίντεο ντοκουμέντο του ΕΡΤΝews

Δημοφιλέστερα

Γ. Κεφαλογιάννης για σεισμική δραστηριότητα στο Άγιο Όρος: Η ασφάλεια μοναχών και προσκυνητών είναι η απόλυτη προτεραιότητα μας 
07/06/2025
Χρειάζονται εκπαίδευση και οι πολίτες
02/01/2015
Ζούμε σε ένα παράλληλο σύμπαν
02/01/2015
Ο εκνευρισμός του Αχιλλέα Μπέου
02/01/2015
To σκαρπέλο δεν κάνει για κατσαβίδι
03/01/2015

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Kατηγορίες
  • ADVERTORIAL
  • MY ΑΛΕΠΟΥ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΥ ΖΗΝ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • Τεχνολογια
  • Τηλεοραση
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • Χωρίς κατηγορία
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ADVERTORIAL
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • MY ΑΛΕΠΟΥ

ΧΡΗΣΙΜΑ

  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Φαρμακεία
  • Καύσιμα
  • Βόλος Καιρός
  • Κίνηση στους δρόμους του Βόλου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

NEWSROOM MYVOLOS.NET

  • Ειδησεογραφικό Τμήμα:info@myvolos.net
  • Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6948833100
  • Ηλεκτρονική αποστολή σχολίων, αγγελιών και φωτογραφιών: info@myvolos.net

ADVERTISING MYVOLOS.NET

  • Διαφημιστικό Τμήμα: myvolos.net@gmail.com
  • Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6948833100
Εορτολόγιο  

FIND US:

Facebook-f Instagram Youtube
Myvolos

Μέλος του:

Developed by DoitForMe | Powered by Friktoria.com
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?