Καλοκαιρινός θα είναι ο καιρός σήμερα Παρασκευή, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο. Οι θερμοκρασίες θα ξεπεράσουν τους 30°C σε πολλές περιοχές της χώρας. Χθες καταγράφηκαν 90 μετεωρολογικοί σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου με θερμοκρασίες άνω των 30°C.
Ο καιρός παραμένει γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις κατά τόπους και ασθενείς νοτιάδες. Οι άνεμοι στο Ιόνιο φτάνουν τα 4 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία στις ηπειρωτικές περιοχές μπορεί να αγγίξει και τους 33°C. Στην Κρήτη, η άνοδος συνεχίζεται, με τον υδράργυρο να περνά επίσης τους 30°C, ιδιαίτερα λόγω των ενισχυμένων νοτίων ανέμων.
Το Σάββατο αναμένεται η πιο ζεστή ημέρα του τριημέρου, με την Αθήνα να φτάνει τους 32°C και την Κρήτη να “φλερτάρει” ακόμα και με τους 35°C. Παράλληλα, αυξημένη θα είναι και η παρουσία σκόνης, κυρίως στα νότια (Νότιο Αιγαίο και Πελοπόννησος).
Η Κυριακή όμως φέρνει σημαντική αλλαγή. Ένα βαρομετρικό χαμηλό θα επηρεάσει τη χώρα, ξεκινώντας από τα δυτικά και βόρεια. Θα σημειωθούν καταιγίδες, πιθανώς ισχυρές κατά τόπους — κυρίως στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα. Στην Αττική, ενδέχεται να εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές προς το βράδυ της Κυριακής, ιδιαίτερα στα βόρεια και ανατολικά του νομού.
Η θερμοκρασία την Κυριακή θα προλάβει να φτάσει ξανά τους 30°C στα νότια, όμως από το απόγευμα και μετά αναμένεται πτώση λόγω της διέλευσης του συστήματος. Τη Δευτέρα το σκηνικό θα βελτιωθεί, με τη θερμοκρασία στην Αθήνα να κυμαίνεται γύρω στους 28°C, θυμίζοντας περισσότερο άνοιξη.
Για όσους σχεδιάζουν θαλασσινές αποδράσεις, οι θερμοκρασίες στη θάλασσα κυμαίνονται περίπου στους 20-21°C στην Αττική και το Αιγαίο, φτάνοντας έως και τους 23-24°C σε νοτιότερα νησιά και την Κρήτη.
www.ertnews.gr
Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
