Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο σχεδιασμός των έργων ορεινής υδρονομίας στη Μαγνησία, στο πλαίσιο του προγράμματος Aqua Montis που υλοποιείται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Όπως γνωστοποίησε ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Τριαντόπουλος, ύστερα από συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Δασών, Ευστάθιο Σταθόπουλο, οι μελέτες για την υλοποίηση των έργων αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός του καλοκαιριού.
Το πρόγραμμα αφορά παρεμβάσεις δασοτεχνικής διευθέτησης ρεμάτων, με στόχο την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής, ειδικά μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα “Ιανός”, “Daniel” και “Elias”.
Η Μαγνησία, και ειδικότερα η περιοχή του ορεινού όγκου του Πηλίου υπό την αρμοδιότητα του Δασαρχείου Βόλου, αποτελεί μία από τις περιοχές πρώτης προτεραιότητας.
Η συνολική δαπάνη του προγράμματος ανέρχεται σε 200 εκατ. ευρώ, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2021-2027 και το Πράσινο Ταμείο. Ο σχεδιασμός βασίζεται στο Σχέδιο Διαχείρισης Κινδύνων Πλημμύρας για τη Θεσσαλία και σε δεδομένα από την ευρωπαϊκή υπηρεσία Copernicus και το JRC.
“Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που απαντά στην αδράνεια δεκαετιών και ενισχύει την ανθεκτικότητα της Μαγνησίας απέναντι σε ακραία φαινόμενα”, τόνισε ο κ. Τριαντόπουλος, εκτιμώντας ότι οι μελέτες θα ολοκληρωθούν το καλοκαίρι, ώστε από το φθινόπωρο να ξεκινήσουν οι διαγωνιστικές διαδικασίες υλοποίησης των έργων.
www.ertnews.gr
Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
