• ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • PLUS
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ADVERTORIAL
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ
    • MY ΑΛΕΠΟΥ
Reading: Στο 93% η απορρόφηση των πόρων για τα έργα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για το 2024
Share

11/05/2025 21:11

Αναζήτηση
VOLOS WEATHER
Myvolos

FIND US!

Facebook Youtube Instagram
MyvolosMyvolos
Aa
Αναζήτηση
Have an existing account? Sign In
Follow US
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στο 93% η απορρόφηση των πόρων για τα έργα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για το 2024

Last updated: 2025/05/06 at 10:54 ΠΜ
ADMINISTRATOR Published 06/05/2025
Share
3 Min Read
SHARE

yme

Contents
Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις. Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

Ξεπέρασαν τα 2 δισ. ευρώ οι πληρωμές που πραγματοποίησε το 2024 το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για την εκτέλεση μικρών και μεγάλων έργων, υπερβαίνοντας το εγκεκριμένο όριο πληρωμών κατά 38%.

Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων, ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών αρμόδιος για τις υποδομές Νίκος Ταχιάος απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή.

Όπως ανέφερε ο κ. Ταχιάος τα απολογιστικά στοιχεία για πληρωμές που έγιναν το 2024 αντιστοιχούν σε μία απορροφητικότητα της τάξεως του 93%. «Τα αποτελέσματα είναι αξιοσημείωτα αν ληφθεί υπ’ όψιν ότι η απορρόφηση των πιστώσεων του Υπουργείου Υποδομών είναι η υψηλότερη από το 2018, καθώς από 64% που ήταν τη χρονιά αυτή, έφθασε πέρυσι το 93%» δήλωσε ο κ. Ταχιάος.

Παραθέτοντας τα επιμέρους στοιχεία από την εξέλιξη του Προϋπολογισμού των έργων, ο κ. Ταχιάος ανέφερε ότι για εκείνα τα έργα που χρηματοδοτούνται από το Εθνικό Σκέλος, οι πληρωμές το 2024 έφθασαν τα 550 εκατ. ευρώ, υπερβαίνοντας τα εγκεκριμένα όρια πληρωμών κατά 216 εκατ. ευρώ. Όσον αφορά στα έργα που είναι ενταγμένα στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, οι πληρωμές ξεπέρασαν το 1 δισ. ευρώ, ήταν δηλαδή αυξημένες κατά περίπου 563 εκατ. ευρώ, σε σύγκριση με τα αρχικά εγκεκριμένα όρια πληρωμών. Τέλος, οι πληρωμές για τα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας ανήλθαν σε 414 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Ταχιάος, απαντώντας στις αιτιάσεις για καθυστέρηση στην εξόφληση των μικρομεσαίων κατασκευαστικών εταιρειών, διαβεβαίωσε ότι το Υπουργείο Υποδομών από την πλευρά του εξαντλεί όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία πάντα εντός των δημοσιονομικών ορίων του Κρατικού Προϋπολογισμού. Από την άλλη πλευρά, επεσήμανε οι κατασκευαστικές εταιρείες που αναλαμβάνουν τα έργα όπως ανέφερε διαθέτουν πιστοποιημένη χρηματοοικονομική ικανότητα η οποία μάλιστα πρόκειται να επαναξιολογηθεί φέτος.

Επιπλέον, όπως είπε, οι πληρωμές προς τους αναδόχους δεν γίνεται «εν λευκώ» αλλά προηγούνται έλεγχοι οι οποίοι γίνονται σύμφωνα με τους κανόνες του δημοσίου λογιστικού. «Είναι πάρα πολύ σημαντικό να διατηρούμε την δημοσιονομική σταθερότητα», σημείωσε ο κ. Ταχιάος, υπογραμμίζοντας ότι αυτός είναι βασικός στόχος του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Κλείνοντας, ο Υφυπουργός ανέφερε κατηγορηματικά ότι η Ελληνική Κυβέρνηση εξακολουθεί να στηρίζει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, σε πείσμα των συστάσεων που θέλουν μείωση του αριθμού τους στην Ελλάδα. «Συνεχίζουμε να διατηρούμε ζωντανό τον μικρομεσαίο κορμό των ελληνικών επιχειρήσεων, αρκεί βεβαίως να έχουν και αυτές αξιοπιστία σε ό, τι αφορά έργα τα οποία πληρώνονται από το Δημόσιο χρήμα, δηλαδή από τα χρήματα και του φορολογούμενου πολίτη», δήλωσε χαρακτηριστικά.

www.ertnews.gr

Google News

Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Youtube

Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

Share This Article
Facebook Twitter Email Copy Link Print
Προηγούμενο Καιρός: Σκόνη, υψηλές θερμοκρασίες και τοπικές καταιγίδες – Πρόγνωση από την Α. Τυράσκη
Επόμενο ΔΥΠΑ: Δράση με 2.049 νέες θέσεις εργασίας στην Θεσσαλία

Δημοφιλέστερα

ΔΕΥΑΜΒ: Χαμηλές οι τιμές χλωριόντων σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις
11/05/2025
Χρειάζονται εκπαίδευση και οι πολίτες
02/01/2015
Ζούμε σε ένα παράλληλο σύμπαν
02/01/2015
Ο εκνευρισμός του Αχιλλέα Μπέου
02/01/2015
To σκαρπέλο δεν κάνει για κατσαβίδι
03/01/2015

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Kατηγορίες
  • ADVERTORIAL
  • MY ΑΛΕΠΟΥ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΥ ΖΗΝ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • Τεχνολογια
  • Τηλεοραση
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • Χωρίς κατηγορία
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ADVERTORIAL
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • MY ΑΛΕΠΟΥ

ΧΡΗΣΙΜΑ

  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Φαρμακεία
  • Καύσιμα
  • Βόλος Καιρός
  • Κίνηση στους δρόμους του Βόλου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

NEWSROOM MYVOLOS.NET

  • Ειδησεογραφικό Τμήμα:info@myvolos.net
  • Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6948833100
  • Ηλεκτρονική αποστολή σχολίων, αγγελιών και φωτογραφιών: info@myvolos.net

ADVERTISING MYVOLOS.NET

  • Διαφημιστικό Τμήμα: myvolos.net@gmail.com
  • Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6948833100
Εορτολόγιο  

FIND US:

Facebook-f Instagram Youtube
Myvolos

Μέλος του:

Developed by DoitForMe | Powered by Friktoria.com
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?