Η καίρια νίκη της “αντιπολίτευσης”, σε συνδυασμό με τα απογοητευτικά αποτελέσματα τόσο για τον – μοναδικό – υποψήφιο πρόεδρο, Δημήτρη Βρανόπουλο, όσο και για τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννη Αλαφούζο, δημιούργησαν ένα ντόμινο εξελίξεων από τις πρώτες μεσημεριανές ώρες της Δευτέρας. Αφενός ο νέος διοικητικός ηγέτης του Ερασιτέχνη δεν συγκέντρωσε σταυρούς ούτε από το 50% των ψηφισάντων (άγγιξε το 46%), αφετέρου δεν υπήρχε καν η πλειοψηφία που είχε ζητήσει στο Διοικητικό Συμβούλιο. Αντιθέτως, η δική του πτέρυγα είχε μειοψηφία 4-5, γεγονός που δεν επέτρεπε τη δυνατότητα άσκησης διοίκησης με την απαιτούμενη ελευθερία.
Όλα άλλαξαν όταν αργά το απόγευμα η 5η της ψηφοφορίας των υποψήφιων μελών, Βαρβάρα Ευαγγελίδη, γνωστοποίησε την παραίτησή της. «Σας ευχαριστώ από τα βάθη τις καρδιάς μου για όλη αυτή τη στήριξη που μας δείξατε. Ωστόσο για την ενότητα του συλλόγου, αλλά και για τις ηθικές μου αξίες, δεν μπορώ να προβάλλω τις θέσεις μου από την θέση αυτή. Θα ακουστούν πολλά, ωστόσο όσοι ήταν εκεί ξέρουν. Καλή επιτυχία στο Δ.Σ.» έγραψε σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Κάπως έτσι το “παιχνίδι” γύρισε, με τον κ. Βρανόπουλο να έχει την οριακή πλειοψηφία (5-4), εφόσον η 1η επιλαχούσα, Κυριακή Γαλάνη, αποδεχθεί την είσοδό της στο Δ.Σ., κάτι που αναμένεται να συμβεί.
Οι εξελίξεις που οδήγησαν την κα Ευαγγελίδη στην παραίτηση είναι συγκεκριμένες και δεν αποκλείεται να οδηγήσουν σε 1 ή 2 επιπλέον παραιτήσεις, οι οποίες θα ενισχύσουν σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό την “προεδρική” πλειοψηφία. Συγκεκριμένα, το ζήτημα της επόμενης ημέρας του συλλόγου τέθηκε στο τραπέζι, καθώς δεν έμοιαζε βέβαιο πως ο νέος πρόεδρος και οι υποψήφιοι που τον στήριξαν θα διατηρούσαν την υποσχόμενη χρηματοδότηση, σε περίπτωση που δεν είχαν τον “έλεγχο” της διοίκησης. Αυτό έφερε τα μέλη της “αντιπολίτευσης” σε ένα δίλημμα που στην πραγματικότητα αποτελούσε μονόδρομο. Δηλαδή την εύρεση χρηματοδότησης για να μην πέσει ο σύλλογος “στα βράχια” ή την μερική υποχώρηση. Εν τέλει υπερίσχυσε το δεύτερο, γεγονός που απομάκρυνε από τον κ. Βρανόπουλο τις σκέψεις περί παραίτησης.
Βέβαια, είναι δεδομένο πως ο νέος πρόεδρος δεν θα έχει την άνεση των διοικήσεων που προέκυψαν από τις τρεις προηγούμενες εκλογικές διαδικασίες, καθώς δεν υπάρχει η απαραίτητη “έγκριση” των μελών σε αντιστοίχως μεγάλα ποσοστά. Παράλληλα, το γεγονός πως ο κ. Αλαφούζος είναι ο 2ος επιλαχών για τη θέση μέλους στο Διοικητικό Συμβούλιο, δεν σημαίνει πως θα τον δούμε σε αυτό. Το εκλογικό αποτέλεσμα σε ατομικό επίπεδο – λογικώς – δεν ικανοποίησε τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ο οποίος δεν θα δεχθεί την είσοδό του στο Δ.Σ. αν υπάρξει και δεύτερη παραίτηση. Η “προεδρική” πλειοψηφία πάντως δεν ανησυχεί από αυτήν την εξέλιξη, καθώς η Έλλη Τερζάκη που ακολουθεί στη λίστα δεν ανήκει στον “πυρήνα” της “αντιπολίτευσης”. Όλα αυτά βέβαια πρέπει να φανούν και στην πράξη, με την ολοκλήρωση των τυπικών διαδικασιών για τις παραιτήσεις κι όχι μόνο.//Α.
The post Οι παραιτήσεις, το νέο Δ.Σ. και η επόμενη μέρα του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού appeared first on www.ertsports.gr.
Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
