Τoν δρόμο για τη Βουλή παίρνει η δικογραφία για την υπόθεση του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες των δύο πρώην υπουργών Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη και Κώστα Καραμανλή.
Ο εφέτης ανακριτής, Σωτήρης Μπακαΐμης, απέστειλε αμελητί όλα τα τελευταία στοιχεία που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της ανάκρισης για την υπόθεση των Τεμπών, μεταξύ των οποίων τα έγγραφα που προσκόμισαν και τις απολογίες του αναπληρωτή προϊστάμενου Διεύθυνσης Μεταφορών και της προϊσταμένης της Διεύθυνσης Σιδηροδρομικών Μεταφορών.
Ο κ. Μπακαΐμης, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν προχωρά σε αξιολόγηση του υλικού αυτού, ούτε σε χαρακτηρισμό των ενδεχόμενων αξιόποινων πράξεων που φέρονται να διαπράχθηκαν την περίοδο 2016-2023. Ωστόσο, φαίνεται να «φωτογραφίζεται» από τη δικογραφία που απεστάλη στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, το αδίκημα της διατάραξης ασφάλειας συγκοινωνιών σε βαθμό κακουργήματος.
Η δικογραφία που είναι σε ψηφιακή μορφή, πιθανότατα εντός της ημέρας να αποσταλεί στον υπουργό Δικαιοσύνης ο οποίος με τη σειρά του θα τη διαβιβάσει στη Βουλή, που έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα για τα τυχόν υπουργικά αδικήματα.
Ρεπορτάζ: Ντίνα Τσουκαλά
www.ertnews.gr
Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
