Το δεύτερο Workshop του «Dancing Histor(y)ies» υπό την αιγίδα του προγράμματος «Δημιουργική Ευρώπη» στον Βόλο, μέσω της ΕΚΠΟΛ (ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ) της Περιφέρειας Θεσσαλίας που συμμετέχει ως θεσμικός εταίρος στο έργο είναι γεγονός.
Η εκπληκτική χορευτική ομάδα του σύγχρονου χορού του Polish Dance Theatre έρχεται στον Βόλο από την Πολωνία για το πρώτο εργαστήριο στις 23, 24 & 25 /4. Στο δεύτερο Dance Workshop θα διδάξουν οι εξαιρετικοί χορευτές του.
Το Dance Workshop θα φιλοξενηθεί στη Σχολή Χορού Μίτση Λαούδη (Λεωφόρος Αθηνών 84, Πεδίον Άρεως)
Ώρες και Ημέρες:
Τρίτη, 23/4
●16:30 – 18:00: Dance workshop 1
Τετάρτη, 24/4
●18:00 – 19:30: Dance workshop 2
Πέμπτη, 25/4
●16:30 – 18:00: Dance workshop 3
Το σεμινάριο είναι δωρεάν και ανοιχτό σε όλα τα επίπεδα. Επιπλέον, παρέχεται πιστοποιητικό παρακολούθησης στους συμμετέχοντες του σεμιναρίου από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Για περισσότερες πληροφορίες και για κρατήσεις θέσεων (περιορισμένος αριθμός θέσεων) μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλ.: 6986705763 (ώρες επικοινωνίας 11:00 π.μ. – 13:00)
Το Dance Workshop από την χορευτική ομάδα του Polish Dance Theatre αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για την τοπική κοινότητα να παρακολουθήσει, να συμμετάσχει και να εμπλακεί ενεργά στα Workshops των χορευτικών ομάδων.Τα Workshops των χορευτικών ομάδων αποτελούν μέρος της διαδικασίας που θα οδηγήσει στο φεστιβάλ, το οποίο έχει οριστεί στις 3-8 Σεπτεμβρίου 2024 με δρώμενα και παραστάσεις σε αρχαιολογικούς και πολιτιστικούς χώρους.
Για το «Dancing Histor(y)ies»: Τριετές πρόγραμμα «Dancing Histor(y)ies», που υλοποιείται υπό την αιγίδα του προγράμματος «Δημιουργική Ευρώπη» και συνδυάζει τις προσπάθειες 13 θεσμικών φορέων από 11 ευρωπαϊκές χώρες (https://dancinghistoryies.org) μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, αφού η ΕΚΠΟΛ Μαγνησίας (ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ) συμμετέχει ως θεσμικός εταίρος στο ευρωπαϊκό έργο με τίτλο Dancing Histor(y)ies, Binding Communities and Heritage Through Dance. Βασικός στόχους του προγράμματος είναι η σύνδεση κοινοτήτων και πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω του χορού. Το έργο επικεντρώνεται στην προώθηση αρχαιολογικών χώρων μέσω των παραστατικών τεχνών και στοχεύει στον εντοπισμό ενός καινοτόμου, αποτελεσματικού και αναπαραγώμενου μοντέλου για την ανάδειξη πολιτιστικών χώρων, με την ενεργό συμμετοχή των τοπικών κοινοτήτων στην καλλιτεχνική παραγωγή και στη συνειδητή απόλαυση της κληρονομιάς, προωθώντας επίσης τη διεθνή κυκλοφορία των Ευρωπαίων καλλιτεχνών.