
Την πρώτη της διά ζώσης τελετή απονομής πραγματοποίησε η θεατρική κοινότητα «Ζω ένα Δράμα», σε μια βραδιά αφιερωμένη στους ανθρώπους και τις παραστάσεις που ξεχώρισαν κατά τη θεατρική σεζόν 2025 – 2026. Η τελετή πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου στον Πολυχώρο «Άννα και Μαρία Καλουτά» του Δήμου Αθηναίων, σηματοδοτώντας ένα νέο κεφάλαιο για τα βραβεία, τα οποία διοργανώνονται για τέταρτη συνεχή χρονιά.
Η κοινότητα αριθμεί περισσότερα από 27.000 μέλη και οι νικητές αναδείχθηκαν μέσα από ανοιχτές διαδικτυακές ψηφοφορίες του θεατρόφιλου κοινού. Για πρώτη φορά, τα μέλη της κοινότητας που όλο τον χρόνο συζητούν και ανταλλάσσουν απόψεις διαδικτυακά βρέθηκαν στον ίδιο χώρο, συμμετέχοντας ενεργά στην απονομή των βραβείων.

Οι διακρίσεις απονεμήθηκαν σε 16 κατηγορίες, καλύπτοντας διαφορετικές πτυχές της θεατρικής δημιουργίας, από την υποκριτική και τη σκηνοθεσία έως τη μουσική και την κινησιολογία. Μεταξύ των παραστάσεων που ξεχώρισαν ήταν ο «Άγριος Σπόρος», το «Τζόνι Μπλε», το «Μπουμπουλίνας 18», οι «Νεκρές Ψυχές» και το «1984».
Στις ερμηνείες που βραβεύτηκαν περιλαμβάνονται εκείνες του Ηλία Βαλάση για τον «Άγριο Σπόρο» και της Αμαλίας Αρσένη για το «Μπουμπουλίνας 18». Το βραβείο Καλύτερης Μουσικής απέσπασε ο Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης για το «1984», ενώ η Μαργαρίτα Τρίκκα τιμήθηκε για την Καλύτερη Κινησιολογία στις «Νεκρές Ψυχές».

Η βραδιά περιλάμβανε μουσική και χορό, ενώ ιδιαίτερες στιγμές συγκίνησης σημειώθηκαν κατά τις βραβεύσεις. Ξεχωριστή ήταν η στιγμή κατά την οποία ο Ηλίας Βαλάσης, μετά την παραλαβή του βραβείου του, ανέβασε στη σκηνή και τη μικρή του κόρη, θέλοντας να μοιραστεί μαζί της τη διάκριση.
Με την πρώτη φυσική συνάντηση των μελών της, η κοινότητα «Ζω ένα Δράμα» έκανε το πέρασμα από τον διαδικτυακό χώρο στη σκηνή, μετατρέποντας την ετήσια απονομή σε μια γιορτή για το ελληνικό θέατρο και το κοινό που το στηρίζει.

www.ertnews.gr
Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.