Να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση που πραγματοποιεί η ΑΔΕΔΥ το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου (18:00, Άγαλμα Βενιζέλου) στη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης καλεί τους εργαζόμενους του Δημοσίου και όχι μόνο, το Νομαρχιακό Τμήμα Μαγνησίας της ΑΔΕΔΥ, με τον πρόεδρό του Φίλιππο Κωνσταντινίδη να τονίζει ότι οι πολίτες έρχονται αντιιμέτωποι με οξυμένα προβλήματα.
“Έχουμε μπροστά μας ως δημόσιοι υπάλληλοι και ως εργαζόμενοι να αντιμετωπίσουμε την ακρίβεια που μαστίζει όλα τα νοικοκυριά. Έχουμε την ενέργεια η οποία έχει να κάνει τόσο με την κίνηση σε πετρέλαιο και βενζίνη, όσο με το ρεύμα που δυστυχώς συνεχώς ανεβαίνει και δημιουργεί τεράστια προβλήματα σε όλες τις οικογένειες” ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ο κ. Κωνσταντινίδης, επισημαίνοντας παράλληλα ότι απαιτείται ενίσχυση του προσωπικου των δημοσίων υπηρεσιών, ενώ οι αμοιβές στο δημόσιο δίνουν όλο και λιγότερη αγοραστική δύναμη στους εργαζόμενους.
Αναφερόμενος στο θέμα του 13ου και του 14ου μισθού για το Δημόσιο, ο πρόεδρος του ΝΤ ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας σημείωσε ότι όλοι έρχονται αντιμέτωποι με αρκετά προβλήματα, αδυνατώντας να καλύψουν βασικές ανάγκες, όπως είναι το κόστος της ενέργειας, των καυσίμων και των τροφίμων. “Όλες οι αυξήσεις στα σούπερ μάρκετ, στα καύσιμα, στην ενέργεια, είναι χρήματα που κερδίζει από τους πολίτες η κυβέρνηση. Τρέλα είναι ένας εκπαιδευτικός, ένας δημόσιος υπάλληλος αδιόριστος με 820 ευρώ να στελεχώσει υπηρεσίες σε περιοχές όπως είναι Κυκλάδες, όπως είναι η Κρήτη, όπως είναι τα δικά μας τα νησιά Σκιάθος, Σκόπελος, Αλόννησος με 820 ευρώ. Τρέλα είναι οι οικογένειες που δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στην καθημερινότητα” σημείωσε, για να τονίσει ότι απαιτούνται απαντήσεις σε όλα τα αιτήματα του εργαζόμενου κόσμου, σε όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες.
Σε ανάλογο μήκος κύματος κινήθηκαν σε έτερη συνέντευξη Τύπου και οι εκπρόσωποι των συνταξιουχικών σωματείων της Μαγνησίας, συμμετέχοντας στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 5 Σεπτεμβρίου στο πεζόδρομο της Πλατείας Αγίας Σοφίας στις 17:30.
Μεταξύ άλλων ο πρόεδρος των συνταξιούχων Δημοσίου Μαγνησίας Γιώργος Χαρμάνης σημείωσε ότι 10,5 δισ. είναι οι περικοπές κάθε χρόνο, των συνταξιούχων από τη 13η και τη 14η σύνταξη και από τις μειώσεις στις επικουρικές και σε άλλες απολαβές. Επίσης ο Φώτης Φακίδης, έφορος του σωματείου των Συνταξιούχων της ΑΓΕΤ τόνισε ότι οι συνταξιούχοι ζητούν να τους δοθούν αυτα που τους αναλογούν και για χρόνια έχουν καταβάλει, επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης και τα αναδρομικά για το 11μηνο 2015-16.
Ο πρόεδρος συνταξιούχων ΟΑΕΕ, Κώστας Γερογιάννης υπογράμμισε ότι η συμμετοχή των συνταξιούχων στο συλλαλητήριο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης δεν είναι εθιμοτυπική. “Συμμετέχουμε εκεί και συμμετείχαμε όλα τα χρόνια, έτσι για να συνεχίσουμε τον αγώνα αυτό που ξεκινήσαμε εδώ και μια δεκαπενταετία περίπου, που δεχθήκαμε τα πάνδεινα, με περικοπές στις συντάξεις, στα δώρα, και από τη φορολογία, την ακρίβεια, την ανύπαρκτη δωρεάν υγεία κλπ”.
Ο πρόεδρος των Συνταξιούχων Εμπόρων Νομού Μαγνησίας Γιάννης Γεωργακόπουλος σημείωσε ότι οι συνταξιούχοι αγωνίζονται για ένα καλύτερο αύριο για όλους, ενώ τέλος ο Γιώργος Ρούσσας, πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ Νομού Μαγνησίας, ανέφερε ότι υπάρχουν πάρα πολλά ζητήματα που αφορούν και τους αγρότες και τους αυτοαπασχολούμενους, τους φοιτητες και τους μαθητές και ότι ο ελληνικός λαός δεν μπορει να ζει με επιδόματα.
www.ertnews.gr
Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.