• ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • PLUS
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ADVERTORIAL
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ
    • MY ΑΛΕΠΟΥ
Reading: Μπίζνες στο Συμβασιουχιστάν
Share

09/05/2025 23:44

Αναζήτηση
VOLOS WEATHER
Myvolos

FIND US!

Facebook Youtube Instagram
MyvolosMyvolos
Aa
Αναζήτηση
Have an existing account? Sign In
Follow US
ΤΑΔΕ ΕΦΗ

Μπίζνες στο Συμβασιουχιστάν

Last updated: 2017/06/27 at 3:35 ΜΜ
Newsroom Published 27/06/2017
Share
5 Min Read
SHARE

Contents
Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις. Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

Ποιός λέει ότι στην Ελλάδα δεν παράγουμε τίποτε;
Όλα αυτά περί “παραγωγικού μοντέλου” είναι σκέτη παραπληροφόρηση.
Μια χαρά παράγουμε, δεν χρειαζόμαστε ξενόφερτα μοντέλα σκληρού καπιταλισμού, να αλωνίζουν τα μονοπώλεια και να υφιστάμεθα συνθήκες γαλέρας. Μια βόλτα σε οποιαδήποτε αστική περιοχή της χώρας αποκαλύπτει ότι παράγουμε τεράστιες ποσότητες σκουπιδιών, που αναλογιζόμαστε μόνον όταν παραμένουν συσωρευμένα για μέρες. Γιατί να θεωρήσουμε “παραγωγή” τα σκουπίδια που κανείς δεν θέλει;
Από ότι φαίνεται, κανείς δεν τα μαζεύει, αλλά πολλοί τα θέλουν. Διακαώς μάλιστα.
Άλλωστε, γιατί κόπτονται υπουργοί και συνδικαλίστες να αποφύγουν “ιδιώτες στην αποκομιδή” και “την υποκατάσταση του κράτους” κλπ.; Αν όλο αυτή, η τεράστια ταλαιπωρία, η απειλή στη δημόσια υγεία και η ζημιά σε οικονομία και τουρισμό γίνεται για κάτι που κανείς δεν θέλει κανείς, θα μπορούσαμε απλά να τα πετάξουμε κάπου μακριά που δεν θα ενοχλούν όπως κάναμε πάντα, να τελειώνουμε.
Είναι πολύ δύσκολο να καταλάβουμε κι εμείς οι ίδιοι, πόσω μάλλον να εξηγήσουμε σε άλλους γιατί στην Ελλάδα του 2017 μέλος της Ευρωζώνης, στον δημοκρατικό πυλώνα των Βαλκανίων και νοτιοανατολικής Μεσογείου, στο απώτατο σύνορο της Ευρώπης στην βαρβαρική ανατολή, στον ηλιόλουστο προορισμό των κρυόπληκτων βορείων, τον υμνηθέντα δια των ποιητών που με την σειρά τους υμνήθηκαν από την Ευρώπη του διαφωτισμού και των κοινωνικών συμβολαίων, ότι εδώ διορίζουμε εργαζομένους στο δημόσιο με κατά συρροή συμβασιογραφία, εκβιαστικές απεργιακές κινητοποιήσεις, παρακάμψεις δικαστικών περιορισμών και μέσω κατεπειγουσών τροπολογιών προ του ξεσπάσματος βουβωνικής πανώλης.
Επειδή όμως η Ευρώπη μας χρηματοδοτεί και επειδή χωρίς αυτά τα λεφτά όχι σκουπίδια, αλλά ούτε καν αστικά λύματα δεν θα μπορούσαμε να παράγουμε γιατί θα πεινάγαμε καθώς μετά συγχωρήσεως άμα πεινάς, δεν… τελοσπάντων, πρέπει να βρούμε ένα εύσχημο τρόπο να τα εξηγήσουμε όλα αυτά στους εταίρους και δανειστές μας, μια κι αυτοί χρηματοδοτούν τη “μπίζνα” με τα σκουπίδια και τους διορισμούς εδώ και δεκαετίες και μάλλον θα κληθούν να το ξανακάνουν ώστε να μην αποδεκατιστεί ο πληθυσμός από επιδημίες.
Στις ηγεσίες ίσως να είναι πιο εύκολο να το εξηγήσουμε.
Πολιτικάντηδες είναι κι αυτοί, θα καταλάβουν την ανάγκη “των τακτοποιήσεων” με μισθούς, επιδόματα, βαρέα ένσημα, συντάξεις, επικουρικές κλπ., όπως έγινε με προηγούμενες γενιές ευπειθών συμβασιούχων, της μαγιάς για το συμπαγές μπλοκ ψηφοφόρων που έδινε σαραντάρια και σαρανταπεντάρια ποσοστά σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.
Αλήθεια, θυμάται κανείς ότι ο Γιωργκάκης που τον βρίζαμε στις παρελάσεις επειδή υπόγραψε ΜΟΝΟ ΕΝΑ μνημόνιο και έκανε ΜΟΝΟ ΕΝΑ γύρο περικοπών, είχε εκλεγεί με 43 τοις εκατό και έφυγε χωρίς να καταψηφιστεί και έχοντας εξασφαλίσει ψήφο εμπιστοσύνης;
Ψήφοι υπήρχαν, τα λεφτά ήταν το πρόβλημα. Ευτυχώς είχε τη Σοσιαλιστική Διεθνή να απασχολείται, γιατί θα είχαμε όλοι τύψεις συνειδήσεως…
Το βορειοευρωπαϊκό κοινό όμως, που ουσιαστικά πληρώνει αυτό το τελετουργικό αλισβερίσι με τους φόρους που καταβάλει, θα είναι πιο δύσκολο να καταλάβει.
Ειδικά για τους τουρίστες, μπορούμε να μοιράζουμε φυλλάδια στα σημεία εισόδου που να εξηγούν ότι η χώρα βρωμάει κι οι αρχαιολογικού χώροι έχουν αρουραίους γιατί ότι οι διορισμοί υπαλλήλων στην ελληνική τοπική αυτοδιοίκηση περιλαμβάνουν παραδοσιακά το στάδιο της συλλογής απορριμάτων πριν οι διορισθέντες ανέβουν -ασχέτως προσόντων- στην διοικητική ιεραρχία.
Οταν συμβαίνει αυτό φυσικά ξεμένουμε από εργαζόμενους στην καθαριότητα και τότε ξεκινάνε νέες διαδικασίες διαδοχικών συμβάσεων, απεργιών, κλπ. και καταλήγουμε στα πρόθυρα της βουβωνικής πανώλης ώστε να τους προσλαμβάνουμε κι αυτούς και πάλι από την αρχή.
Στο τέλος του φυλλαδίου μπορούμε να προσθέσουμε ένα υστερόγραφο, να λέει “αν δεν καταλαβαίνετε τι κάνουμε είναι γιατί εμείς έχουμε τον αρχαιότερο πολιτισμό που ανέδειξε το κάλος και τη δημοκρατία όταν εσείς ζούσατε στα δέντρα και τρώγατε βελανίδια”, να μην παίρνουν πολύ αέρα και επικαλούνται δικαιώματα και ζητάνε αποζημιώσεις. Εμείς εδώ έτσι προσλαμβάνουμε κόσμο στο δημόσιο, δια της απειλής της βουβωνικής πανώλης.
Αν δεν τους αρέσει να φύγουν, να πάνε αλλού…
thymidia.blogspot.gr.

Google News

Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Youtube

Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

Share This Article
Facebook Twitter Email Copy Link Print
Προηγούμενο Ο ψεύτης βοσκός
Επόμενο Ανάπτυξη; Λυπάμαι… Το σημερινό πολιτικό προσωπικό είναι ανεπαρκές

Δημοφιλέστερα

Ευθύνες στην ανάδοχο εταιρεία των έργων εκβάθυνσης αποδίδει το Λιμεναρχείο για τη ρύπανση στο λιμάνι του Βόλου
09/05/2025
Χρειάζονται εκπαίδευση και οι πολίτες
02/01/2015
Ζούμε σε ένα παράλληλο σύμπαν
02/01/2015
Ο εκνευρισμός του Αχιλλέα Μπέου
02/01/2015
To σκαρπέλο δεν κάνει για κατσαβίδι
03/01/2015

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Kατηγορίες
  • ADVERTORIAL
  • MY ΑΛΕΠΟΥ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΥ ΖΗΝ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • Τεχνολογια
  • Τηλεοραση
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • Χωρίς κατηγορία
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ADVERTORIAL
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • MY ΑΛΕΠΟΥ

ΧΡΗΣΙΜΑ

  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Φαρμακεία
  • Καύσιμα
  • Βόλος Καιρός
  • Κίνηση στους δρόμους του Βόλου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

NEWSROOM MYVOLOS.NET

  • Ειδησεογραφικό Τμήμα:info@myvolos.net
  • Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6948833100
  • Ηλεκτρονική αποστολή σχολίων, αγγελιών και φωτογραφιών: info@myvolos.net

ADVERTISING MYVOLOS.NET

  • Διαφημιστικό Τμήμα: myvolos.net@gmail.com
  • Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6948833100
Εορτολόγιο  

FIND US:

Facebook-f Instagram Youtube
Myvolos

Μέλος του:

Developed by DoitForMe | Powered by Friktoria.com
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?