• ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • PLUS
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ADVERTORIAL
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ
    • MY ΑΛΕΠΟΥ
Reading: Νέα χάραξη και βελτίωση του οδικού δικτύου της Σκιάθου
Share

10/05/2025 16:14

Αναζήτηση
VOLOS WEATHER
Myvolos

FIND US!

Facebook Youtube Instagram
MyvolosMyvolos
Aa
Αναζήτηση
Have an existing account? Sign In
Follow US
ΤΑΔΕ ΕΦΗ

Νέα χάραξη και βελτίωση του οδικού δικτύου της Σκιάθου

Last updated: 2017/10/05 at 11:20 ΜΜ
Newsroom Published 05/10/2017
Share
5 Min Read
?
SHARE

Contents
Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις. Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

Του Παύλου Γ. Μαρκάκη
π. Βουλευτού Μαγνησίας
Υπεύθυνος της ‘’ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ’’
στο Ν.ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Τώρα που τελείωσε η τουριστική περίοδος και γίνονται απολογισμοί και προγραμματισμοί για την επόμενη χρονιά είναι καιρός να αναδειχθούν μερικά προβλήματα που αφορούν τις υποδομές κυρίως των τουριστικών περιοχών.
Δεν θα αναφερθώ σήμερα στις υποδομές που χρειάζεται η χερσαία Μαγνησία, εξ άλλου είναι σίγουρο ότι στην ‘’φιέστα’’ που οργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Λάρισα, θα ακούσετε από το κείμενο που θα δώσουν στον Πρωθυπουργό να διαβάσει , ότι όλα τα έργα ‘’θα εκτελεσθούν’’ στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.!!
Είμαι σίγουρος όμως ότι δεν θα ειπωθεί τίποτε για την ανεπάρκεια της Επαρχιακής οδού στην Σκιάθο, του δρόμου που αποτελεί τον μοναδικό οδικό άξονα που διατρέχει όλο το νησί και ενώνει την πόλη της Σκιάθου με όλες τις νότιες παραλίες και καταλήγει στις Κουκουναριές.
Σήμερα, αυτή η πρωτοποριακή χάραξη και κατασκευή για τα χρόνια που υλοποιήθηκε, είναι καιρός να βελτιωθεί για να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα που δημιουργούνται κυρίως κατά την διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου.
Τα μποτιλιαρίσματα στον δρόμο, όταν κυρίως τα λεωφορεία της τοπικής συγκοινωνίας και τα τουριστικά πούλμαν αναγκάζονται να κάνουν στάσεις, είναι αλλεπάλληλα. Επί πλέον οι πεζοπόροι τουρίστες που μετακινούνται κατά μήκος της οδού κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή να πέσουν θύματα τροχαίου ατυχήματα αν δεν φροντίσουν να έχουν μαζί τους φακό και φωσφορίζοντα ρούχα….
Η μελέτη λοιπόν για την χάραξη μιας ημιορεινής διαδρομής ξέρω ότι είναι κάτι που σήμερα φαντάζει απραγματοποίητο, με δεδομένη την αδιαφορία της Πολιτείας, την χαλαρή διεκδίκηση εκ μέρους των Δημοτικών Αρχών του νησιού, την ανυπαρξία του ενδιαφέροντος των τοπικών βουλευτών και την σημερινή προσωπική αντιπαλότητα μεταξύ Δήμου και Περιφέρειας.
Δεν αμφιβάλλω ότι χρειάζεται για τα Ελληνικά δεδομένα μεγάλο χρονικό διάστημα για την υλοποίηση ενός τέτοιου έργου οδοποιίας. Όμως επιβάλλεται να ξεκινήσει η διαδικασία από σήμερα που ακόμη υπάρχει αδόμητη επιφάνεια γης ώστε να χαραχθεί και να δεσμευτεί ο χώρος εκείνος που θα επιτρέψει την μελλοντική υλοποίηση του έργου.
Αυτός ο δεύτερος άξονας Σκιάθου – Κουκουναριών θα αναδείξει νέες και πολύ ενδιαφέρουσες περιοχές του νησιού και με μικρές κάθετες συνδέσεις θα κάνει πιο λειτουργικά τα υπάρχοντα τουριστικά σημεία του νησιού.
Αυτό όμως που πρέπει να γίνει άμεσα και είναι εύκολο να πραγματοποιηθεί – αν και η πρόταση μου ήταν παλιά στις Δημοτικές Αρχές και διατυπώθηκε πρόσφατα προφορικά σε Υπηρεσιακούς παράγοντες της ΔΤΥ του Νομού – είναι να οροθετηθεί απαλλοτριωμένη ζώνη πλάτους 2 μέτρων εκατέρωθεν του υπάρχοντος επαρχιακού δρόμου.
Έτσι ο κάθε ιδιοκτήτης που θέλει να περιφράξει ή να κατασκευάσει αντιστήριξη την ιδιοκτησία του, θα αφήνει υποχρεωτικά ένα διάδρομο ώστε σιγά σιγά να κατασκευάζεται πεζοδρόμιο – πεζόδρομος ασφαλής για την κίνηση των πεζών. Είναι σίγουρο επειδή οι αντίστοιχες εκτάσεις είναι πολλών στρεμμάτων ότι δεν θα κινδυνεύσει η αρτιότητα των αγροτεμαχίων και όσοι σήμερα έχουν διορατικότητα δημιουργούν ήδη πεζοδρόμια μπροστά στις τουριστικές τους επιχειρήσεις και ας μην υπάρχει σήμερα υποχρεωτική δέσμευση.
Η δεύτερη επέμβαση στον ίδιο οδικό άξονα που έπρεπε ‘’να γίνει χθες’’ και ελπίζω να την δούμε την επόμενη τουριστική περίοδο είναι η δημιουργία εσοχών στις θέσεις στάθμευσης της τοπικής συγκοινωνίας ώστε τα λεωφορεία να αφήνουν χώρο για την υπόλοιπη κυκλοφορία των οχημάτων και να μην αναγκάζονται να κάνουν παράνομες και επικίνδυνες προσπεράσεις.
Δεν θα αναφερθώ σήμερα στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο οδοποιίας του νησιού που είναι δυνατόν να ολοκληρωθεί στα δυο επόμενα χρόνια αρκεί να υπάρξει σωστός προγραμματισμός και χρονοδιάγραμμα υλοποίησης από τους υπάρχοντες χρηματικούς πόρους.
Ούτε σε άλλα σημαντικά έργα υποδομής που χρειάζεται το ‘’νησί του Παπαδιαμάντη’’ για να μπορέσει να ανταποκριθεί στον τουρισμό που δικαιούται και αναμένεται.
Αυτό θα γίνει στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Είμαστε υποχρεωμένοι σαν υπεύθυνα πρόσωπα και σαν εκπρόσωποι της ‘’Ελληνικής Λύσης’’ σήμερα να συνεχίζουμε να καταθέτουμε τις απόψεις μας και τις προτάσεις μας και αργότερα μέσα από τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες να φροντίσουμε να υλοποιηθούν.

Google News

Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Youtube

Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

Share This Article
Facebook Twitter Email Copy Link Print
Προηγούμενο Να παλέψουμε για τις επενδύσεις στον τόπο μας
Επόμενο Μαθήματα οργάνωσης μιας κομματικής φιέστας

Δημοφιλέστερα

Ν. Κορέα: Οι «γυναίκες της θάλασσας» και η υπόσχεση για νέες θεραπείες χρόνιων ασθενειών
10/05/2025
Χρειάζονται εκπαίδευση και οι πολίτες
02/01/2015
Ζούμε σε ένα παράλληλο σύμπαν
02/01/2015
Ο εκνευρισμός του Αχιλλέα Μπέου
02/01/2015
To σκαρπέλο δεν κάνει για κατσαβίδι
03/01/2015

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Kατηγορίες
  • ADVERTORIAL
  • MY ΑΛΕΠΟΥ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΥ ΖΗΝ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • Τεχνολογια
  • Τηλεοραση
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • Χωρίς κατηγορία
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ADVERTORIAL
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • MY ΑΛΕΠΟΥ

ΧΡΗΣΙΜΑ

  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Φαρμακεία
  • Καύσιμα
  • Βόλος Καιρός
  • Κίνηση στους δρόμους του Βόλου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

NEWSROOM MYVOLOS.NET

  • Ειδησεογραφικό Τμήμα:info@myvolos.net
  • Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6948833100
  • Ηλεκτρονική αποστολή σχολίων, αγγελιών και φωτογραφιών: info@myvolos.net

ADVERTISING MYVOLOS.NET

  • Διαφημιστικό Τμήμα: myvolos.net@gmail.com
  • Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6948833100
Εορτολόγιο  

FIND US:

Facebook-f Instagram Youtube
Myvolos

Μέλος του:

Developed by DoitForMe | Powered by Friktoria.com
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?