• ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • PLUS
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ADVERTORIAL
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ
    • MY ΑΛΕΠΟΥ
Reading: «Ο Τσίπρας όμηρος του Πάνου Καμμένου και των μπαχαλάκηδων»
Share

12/05/2025 22:30

Αναζήτηση
VOLOS WEATHER
Myvolos

FIND US!

Facebook Youtube Instagram
MyvolosMyvolos
Aa
Αναζήτηση
Have an existing account? Sign In
Follow US
ΤΑΔΕ ΕΦΗ

«Ο Τσίπρας όμηρος του Πάνου Καμμένου και των μπαχαλάκηδων»

Last updated: 2022/12/23 at 4:34 ΜΜ
Newsroom Published 21/10/2018
Share
7 Min Read
SHARE

Contents
Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις. Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

*Του Άγγελου Αγραφιώτη

«Ο Τσίπρας όμηρος του Πάνου Καμμένου και των μπαχαλάκηδων»

Σε απόλυτη ομηρία από τον Πάνο Καμμένο βρίσκεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όπως απέδειξαν τα πρόσφατα γεγονότα στο κυβερνητικό στρατόπεδο. Ο πρωθυπουργός προτίμησε να θυσιάσει το Νίκο Κοτζιά, τον αρχιτέκτονα της τραγικής συμφωνίας με τα Σκόπια, κλείνοντας το μάτι στον ακροδεξιό Πάνο Καμμένο μόνο και μόνο για να παραταθεί η παραμονή του στην εξουσία.
Στην ουσία ο κ. Τσίπρας απέδειξε για ακόμη μια φορά πως πρόκειται για έναν πολιτικό χαμαιλέοντα που το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η «καρέκλα».
Όπως έπραξε και το καλοκαίρι του 2015 με το Γιάννη Βαρουφάκη τον οποίο επέλεξε να θυσιάσει ως αποδιοπομπαίο τράγο στα μάτια των Ευρωπαίων, σε μια προσπάθεια να φορτώσει στον ίδιο την αποτυχημένη εξάμηνη διαπραγμάτευση. Λες και ο ίδιος δεν γνώριζε τη στρατηγική που ακολουθούσε ο κ. Βαρουφάκης την οποία μάλιστα ενέκρινε προσωπικά τόσο πριν όσο και μετά τις εκλογές του 2015.
Επίσης, κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου ο Πάνος Καμμένος διατύπωσε σοβαρότατες καταγγελίες, σε βάρος του Νίκου Κοτζιά περί κακοδιαχείρισης των μυστικών κονδυλίων του υπουργείου Εξωτερικών. Επί 10 λεπτά οι δύο κορυφαίοι υπουργοί της συγκυβέρνησης αντάλλαζαν διαξιφισμούς μπροστά στα μάτια του πρωθυπουργού, ο οποίος παρατηρούσε αμήχανα τα όσα συμβαίνουν δίχως να παρεμβαίνει. Λες και επρόκειτο για κλειστή συνεδρίαση των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου και όχι για συνεδρίαση υπουργικού συμβουλίου.
Παρά τις σοβαρότατες καταγγελίες που ακούστηκαν, ο κ. Τσίπρας δεν έπραξε τίποτα για την ουσία του ζητήματος. Ο πρωθυπουργός που έχει σηκώσει τη ρομφαία κατά της διαφθοράς σε βάρος πολιτικών του αντιπάλων, όπως για παράδειγμα στη Novartis, κάνοντας σημαία της κυβέρνησής του στον ελληνικό λαό το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς, απέδειξε ότι στην ουσία δεν ενδιαφέρεται για την πάταξη της διαφθοράς στο εσωτερικό της κυβέρνησής του.
Εξάλλου, όπως ανέφερε και ο υπουργός του Παύλος Πολάκης, «πρέπει να κλείσουμε κάποιους στη φυλακή για να ξαναβγούμε κυβέρνηση» .
Ο ίδιος αυτός πρωθυπουργός απέδειξε , ότι το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η σπίλωση των πολιτικών του αντιπάλων μόνο και μόνο για να αποκομίσει πολιτικά οφέλη. Κανονικά ο πρωθυπουργός, εφόσον ενδιαφέρεται τόσο πολύ για ζητήματα διαφθοράς, θα έπρεπε να ζητήσει εξηγήσεις για όσα ακούστηκαν περί κακοδιαχείρισης μυστικών κονδυλίων. Δεν το έπραξε όμως, με αποτέλεσμα να είναι έκθετος τόσο ο ίδιος όσο και η κυβέρνηση του.
Εάν υπάρχει κακοδιαχείριση στα μυστικά κονδύλια του ΥΠΕΞ, τότε πρόκειται για τεράστιο πολιτικό ζήτημα και οι υπεύθυνοι θα πρέπει να λογοδοτήσουν όσο ψηλά και αν βρίσκονται.

Διαρκής κρίση στην κυβέρνηση
Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η κρίση που ξέσπασε στο κυβερνητικό στρατόπεδο, δεν ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό. Η κυβέρνηση Τσίπρα βρίσκεται σε διαρκή κρίση και αυτό αποδεικνύεται καθημερινά στην ελληνική κοινωνία.
Για παράδειγμα στην ασφάλεια των πολιτών, ένα ζήτημα το οποίο γνωρίζω καλά τόσο από επαγγελματικής πλευράς όσο και ως Μέλος της Γραμματείας του Τομέα Προστασίας του Πολίτη του ΠΑΣΟΚ και Μέλος του Τομέα Προστασίας του Πολίτη του ΚΙΝΑΛ, οι κυβερνητικές επιδόσεις είναι τραγικές έως ανύπαρκτες. Οι πολίτες αισθάνονται κυριολεκτικά αβοήθητοι και απροστάτευτοι. Πλέον, απροστάτευτοι και εκτεθειμένοι αισθάνονται και οι ίδιοι οι αστυνομικοί. Η διάλυση της Αστυνομίας και του σωφρονιστικού συστήματος είναι πρωτοφανής και την ίδια ώρα η κυβέρνηση κλείνει το μάτι στους κουκουλοφόρους και το Ρουβίκωνα. Όλα αυτά που αναφέρω δεν είναι στείρα αντιπολιτευτική τακτική, αλλά η ζοφερή πραγματικότητα.
Μέσα σε λίγες ημέρες, διαδοχικά περιστατικά εξέθεσαν την ΕΛ.ΑΣ και προσωπικά την υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη. Αρχικά το περιστατικό με τον μεθυσμένο οδηγό που κατάφερε να διασχίσει τη λεωφόρο Κηφισίας, να μπει στη συνέχεια στη Βασιλίσσης Σοφίας και να καταλήξει στον αύλειο χώρο της Βουλής. Δηλαδή ένας απλός πολίτης σχεδόν ανενόχλητος, με ένα όχημα 34hp κατασκευής του 1980! διένυσε 23 χλμ στην καρδιά της Αθήνας και στη συνέχεια μπήκε σε έναν από τους καλύτερα φυλασσόμενους χώρους της Ελλάδος, όπως είναι η Βουλή, δίχως κανένας αστυνομικός να μπορέσει να τον ακινητοποιήσει. Ακόμη πιο τραγικό είναι επίσης το γεγονός, ότι από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη δεν ζητήθηκε καμία παραίτηση επικεφαλής αστυνομικού, λες και επρόκειτο για φυσιολογικό περιστατικό. Το οποίο δεν ήταν και το μοναδικό!
Πριν λίγες ημέρες ομάδα κουκουλοφόρων επιτέθηκε με καδρόνια σε πεζή περιπολία αστυνομικών στο Πεδίο του Άρεως και τραυμάτισε αστυνομικούς. Δύο εβδομάδες αργότερα 50 περίπου κουκουλοφόροι, επιτέθηκαν με βόμβες μολότωφ στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας. Αστυνομικοί τραυματίστηκαν, ενώ από θαύμα δεν θρηνήσαμε κάποιον νεκρό αστυνομικό.
Την ίδια ώρα στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, μέλη του «Ρουβίκωνα» ανακατέλαβαν γραφείο της σχολής από όπου λίγο πριν είχαν απωθηθεί από καθηγητές, με την ελληνική πολιτεία να παρακολουθεί ως απλός θεατής.

Περίεργη ανοχή
Εν ολίγοις η κυβέρνηση, με την παρατεταμένη της ανοχή στα φαινόμενα ανομίας και στη δράση των “γνωστών – αγνώστων”, έχει διαλύσει τα πάντα, έχει οδηγήσει την κατάσταση εκτός ελέγχου και έχει παραδώσει τη χώρα στο έλεος των κουκουλοφόρων και των κακοποιών.

Από τις 10 Αυγούστου, (2 μήνες) όπου η κυβέρνηση καρατόμησε τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ Κωνσταντίνο Τσουβάλα εξαιτίας των 99+ καμένων συνανθρώπων μας στο Μάτι, η ΕΛ.ΑΣ στερείται υπαρχηγού με αποτέλεσμα αρμοδιότητές του να μην εποπτεύονται. Επιπλέον, πέραν της υποστελέχωσης και των τραγικών ελλείψεων σε υλικοτεχνική υποδομή, φαίνεται ότι ακόμη και η σωματική ακεραιότητα των αστυνομικών υπαλλήλων δεν είναι κάτι που αξίζει την προσοχή του κ. Τσίπρα και των επικεφαλής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
Το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών αλλά και των αστυνομικών πλέον και η μπαχαλοποίηση της κοινωνίας μας, προβάλει ως αυτοσκοπός της κυβέρνησης.
Όλα τα παραπάνω απλά αποδεικνύουν για ακόμη μια φορά πόσο επιτακτικό είναι το αίτημα που έχει προβάλλει το ΚΙΝ.ΑΛ, για άμεση προσφυγή στις κάλπες ώστε να φύγει μία ώρα αρχύτερα η χειρότερη κυβέρνηση από τη μεταπολίτευση μέχρι και σήμερα.
Κάθε μέρα και κάθε ώρα που περνά με την παραμονή του Αλέξη Τσίπρα στην εξουσία, χάνεται πολύτιμος χρόνος και η κατάσταση ανομίας επιδεινώνεται με τραγικές συνέπειες για τον κοινωνικό ιστό.

Ο Άγγελος Αγραφιώτης είναι:
*Μέλος της Γραμματείας του Τομέα Προστασίας του Πολίτη του ΠΑΣΟΚ
*Μέλος του Τομέα Προστασίας του Πολίτη του ΚΙΝ.ΑΛ

Google News

Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Youtube

Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

Share This Article
Facebook Twitter Email Copy Link Print
Προηγούμενο Τα Μικρά Μουσεία δημιουργούν
Επόμενο «Βόλος: έξυπνη πόλη»

Δημοφιλέστερα

Το “φεγγάρι των λουλουδιών” πάνω από το Χορευτό Πηλίου
12/05/2025
Χρειάζονται εκπαίδευση και οι πολίτες
02/01/2015
Ζούμε σε ένα παράλληλο σύμπαν
02/01/2015
Ο εκνευρισμός του Αχιλλέα Μπέου
02/01/2015
To σκαρπέλο δεν κάνει για κατσαβίδι
03/01/2015

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Kατηγορίες
  • ADVERTORIAL
  • MY ΑΛΕΠΟΥ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΥ ΖΗΝ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • Τεχνολογια
  • Τηλεοραση
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • Χωρίς κατηγορία
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ADVERTORIAL
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • MY ΑΛΕΠΟΥ

ΧΡΗΣΙΜΑ

  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Φαρμακεία
  • Καύσιμα
  • Βόλος Καιρός
  • Κίνηση στους δρόμους του Βόλου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

NEWSROOM MYVOLOS.NET

  • Ειδησεογραφικό Τμήμα:info@myvolos.net
  • Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6948833100
  • Ηλεκτρονική αποστολή σχολίων, αγγελιών και φωτογραφιών: info@myvolos.net

ADVERTISING MYVOLOS.NET

  • Διαφημιστικό Τμήμα: myvolos.net@gmail.com
  • Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6948833100
Εορτολόγιο  

FIND US:

Facebook-f Instagram Youtube
Myvolos

Μέλος του:

Developed by DoitForMe | Powered by Friktoria.com
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?