• ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • PLUS
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ADVERTORIAL
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ
    • MY ΑΛΕΠΟΥ
Reading: Γρίπη της καμήλας: Ιός με πολλούς θανάτους, που προκαλεί βαριές πνευμονίες – Τι λένε οι ειδικοί
Share

15/05/2025 05:56

Αναζήτηση
VOLOS WEATHER
Myvolos

FIND US!

Facebook Youtube Instagram
MyvolosMyvolos
Aa
Αναζήτηση
Have an existing account? Sign In
Follow US
Χωρίς κατηγορία

Γρίπη της καμήλας: Ιός με πολλούς θανάτους, που προκαλεί βαριές πνευμονίες – Τι λένε οι ειδικοί

Last updated: 2022/12/18 at 10:36 ΠΜ
Newsroom Published 18/12/2022
Share
3 Min Read
SHARE

Γρίπη της καμήλας ή αλλιώς “το αναπνευστικό σύνδρομο της Μέσης Ανατολής”. Πρόκειται για έναν ιό που δεν είναι τόσο μεταδοτικός όπως η γρίπη, εντούτοις προκαλεί μεγάλο αριθμό θανάτων, καθώς σύμφωνα με τα επιδημιολογικά δεδομένα, ένας στους τρεις που νοσεί μπορεί να καταλήξει. Πρόκειται για ένα ποσοστό θνητότητας που υπερβαίνει κατά πολύ τους συγγενικούς κορονοϊούς Covid-19 και SARS.

Contents
Πώς μεταδίδεταιΣυναγερμός μετά το Μουντιάλ Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις. Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

Όπως ανέφερε σε ανάρτησή του ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης, “Σχετικά με τον κορονοϊό MERS-CoV που στα ΜΜΕ αποκαλείται ιός των καμήλων. Είναι ένας γνωστός από καιρό (από το 2012) κορονοϊός που προκαλεί βαριές πνευμονίες με υψηλό ποσοστό θνητότητας. Φαίνεται ότι ενδημεί στη Μέση Ανατολή για αυτό και λέγεται ιός του αναπνευστικού συνδρόμου της Μέσης Ανατολής. Οι καμήλες είναι ο ενδιάμεσος ξενιστής ενώ δεν φαίνεται ότι μεταδίδεται εύκολα μεταξύ των ανθρώπων. Αν πάτε στη Μέση Ανατολή, έρθετε σε επαφή με καμήλες και αναπτύξετε συμπτώματα αναπνευστικής λοίμωξης τότε θα πρέπει να απομονωθείτε και να ενημερώσετε τον θεράποντα ιατρό για το ταξιδιωτικό ιστορικό ώστε να γίνουν οι απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις”.

Πώς μεταδίδεται

Πρόκειται για λοίμωξη του αναπνευστικού που προκαλείται από τον ιό του αναπνευστικού συνδρόμου της Μέσης Ανατολής (MERS). Το σύνδρομο MERS μπορεί να μεταδοθεί με την στενή επαφή με καμήλες ή με την κατανάλωση προϊόντων καμήλας, π.χ. μη παστεριωμένο γάλα. Σε σπάνιες περιπτώσεις, η γρίπη της καμήλας μεταδίδεται με τα σταγονίδια από τους ασθενείς.

Ο ιός φαίνεται να προκαλεί πιο σοβαρή ασθένεια σε ηλικιωμένους, άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα και άτομα με χρόνιες παθήσεις όπως νεφρική νόσο, καρκίνο, χρόνια πνευμονοπάθεια ασθένεια και διαβήτη λέει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Συναγερμός μετά το Μουντιάλ

Η νόσος της καμήλας που μπορεί να εκδηλωθεί σε όσους φιλάθλους επιστρέφουν από το Μουντιάλ στο Κατάρ. Προκαλεί πυρετό, βήχα, δύσπνοια και εμετό και μπορεί να μεταδοθεί στους ανθρώπους από την στενή επαφή με τις καμήλες, σύμφωνα με την Βρετανική Αρχή Ασφαλείας της Υγείας που απέστειλε σχετικό ενημερωτικό σημείωμα και στους Βρετανούς γιατρούς.

Σε αυτό συνιστά να βρίσκονται “σε εγρήγορση” για το ενδεχόμενο να παρουσιάσουν ύποπτα συμπτώματα οι φίλαθλοι που επιστρέφουν στην πατρίδα τους.

“Κανένα περιστατικό σχετικό δεν έχει ανακοινωθεί στην Ευρώπη ή σε άλλο μέρος του κόσμου”, έχει επισημάνει πάντως το Παρατηρητήριο Επιδημιολογίας Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Παράλληλα, αναφέρει ότι “οι φόβοι περί μεταφοράς δήθεν του ιού αυτού με τους ποδοσφαιρόφιλους που παρακολουθούν διά ζώσης το παγκόσμιο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου στο Κατάρ όχι μόνο δεν ευσταθεί, αλλά δημιουργεί συνειρμούς διάκρισης και στίγματος για κατοίκους και επισκέπτες”.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Πηγή άρθρου: Γρίπη της καμήλας: Ιός με πολλούς θανάτους, που προκαλεί βαριές πνευμονίες – Τι λένε οι ειδικοί

Google News

Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Youtube

Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

Share This Article
Facebook Twitter Email Copy Link Print
Προηγούμενο To σαλόνι της Δανάης Λιβιεράτου είναι το απόλυτο χριστουγεννιάτικο spot : To εντυπωσιακό δέντρο και ο άνετος καναπές
Επόμενο Σοφιάννα Αβραμάκη – Κωνσταντίνος Βασάλος : Νέο ζευγάρι στην πόλη;

Δημοφιλέστερα

Ευαγγελισμός: Ξεκινά σήμερα η πρότυπη λειτουργία του ψηφιακού συστήματος με tracker (ηλεκτρονικό βραχιολάκι) σε κάθε ασθενή
15/05/2025
Χρειάζονται εκπαίδευση και οι πολίτες
02/01/2015
Ζούμε σε ένα παράλληλο σύμπαν
02/01/2015
Ο εκνευρισμός του Αχιλλέα Μπέου
02/01/2015
To σκαρπέλο δεν κάνει για κατσαβίδι
03/01/2015

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Kατηγορίες
  • ADVERTORIAL
  • MY ΑΛΕΠΟΥ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΥ ΖΗΝ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • Τεχνολογια
  • Τηλεοραση
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • Χωρίς κατηγορία
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ADVERTORIAL
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • MY ΑΛΕΠΟΥ

ΧΡΗΣΙΜΑ

  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Φαρμακεία
  • Καύσιμα
  • Βόλος Καιρός
  • Κίνηση στους δρόμους του Βόλου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

NEWSROOM MYVOLOS.NET

  • Ειδησεογραφικό Τμήμα:info@myvolos.net
  • Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6948833100
  • Ηλεκτρονική αποστολή σχολίων, αγγελιών και φωτογραφιών: info@myvolos.net

ADVERTISING MYVOLOS.NET

  • Διαφημιστικό Τμήμα: myvolos.net@gmail.com
  • Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6948833100
Εορτολόγιο  

FIND US:

Facebook-f Instagram Youtube
Myvolos

Μέλος του:

Developed by DoitForMe | Powered by Friktoria.com
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?