Μια πλήρης και ισορροπημένη διατροφή σου προσφέρει θεωρητικά τις βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεσαι. Σε ορισμένες περιπτώσεις όμως οι ανάγκες του οργανισμού είναι αυξημένες και ίσως να χρειάζεται να πάρεις ένα συμπλήρωμα διατροφής – φυσικά πάντα με τη συμβουλή του γιατρού σου.
Ασβέστιο & βιταμίνη D
Πότε συστήνεται: Μισό λίτρο γάλα σου παρέχει την Συνιστώμενη Ημερήσια Ποσότητα (ΣΗΠ) ασβεστίου. Η μόνη ομάδα που χρειάζεται πραγματικά να παίρνει συμπλήρωμα διατροφής ασβεστίου είναι οι χορτοφάγοι. Τα συμπληρώματα με βιταμίνη D είναι άλλο θέμα. Τροφές όπως τα λιπαρά ψάρια, το αβγό, τα ενισχυμένα δημητριακά και το ψωμί συνιστούν καλές πηγές, αλλά οι περισσότεροι πιθανόν δε λαμβάνουμε αρκετή βιταμίνη D. Μια καλής ποιότητας πολυβιταμίνη αρκεί για να αυξηθούν τα αποθέματα βιταμίνης D.
Δείξε προσοχή: Πρέπει να μην επιλέγεις τα συμπληρώματα με εστέρα ασβεστίου, καθώς, σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία, υποστηρίζεται ότι πιθανόν να συνδέεται με τον καρκίνο του στομάχου.
Βιταμίνη C
Πότε συστήνεται: Εάν κρυολογείς διαρκώς ή έχεις ουλίτιδα, ίσως να μην παίρνεις αρκετή. Εκτός από το να τρως μεγάλη ποικιλία φρούτων και λαχανικών, συζήτησε με τον φαρμακοποιό σου εάν θα σε βοηθούσε να να παίρνεις και ένα συμπλήρωμα βιταμίνης C.
Δείξε προσοχή: Η ποσότητα στην οποία είναι ανεκτικός ο καθένας ποικίλλει. Εάν σου προκαλεί διάρροια, απόφυγέ την. Σε γενικές γραμμές θεωρείται ασφαλές, ωστόσο, να λαμβάνεις μέχρι 1.000 mg την ημέρα.
Εχινάκεια
Διαβάστε τη συνέχεια στο Shape.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr
Πηγή άρθρου: Πότε μπορεί να χρειαζόμαστε ένα συμπλήρωμα διατροφής;