Συνεργάστηκε ο Εμμανουήλ Μπριλάκης, oρθοπαιδικός xειρουργός, επιμελητής του Ορθοπαιδικού Τμήματος Αθλητικών Κακώσεων του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών (Κλινική Ψυχικού) (www.BrilakisOrthopaedics.gr).
“Οι γυναίκες γνωρίζουν πως δεν πρέπει να έχουν πολύ βαριές τσάντες, δεν το αντιλαμβάνονται όμως μέχρι να αρχίσουν να πονούν. Όταν κάνουν τη σύνδεση, συνήθως είναι γι’ αυτές μια αποκάλυψη” επισημαίνει ο Εμμανουήλ Μπριλάκης, oρθοπαιδικός xειρουργός, επιμελητής του Ορθοπαιδικού Τμήματος Αθλητικών Κακώσεων του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών (Κλινική Ψυχικού).
Δες τα πιο συνηθισμένα λάθη
Είναι πολύ βαριά
“Όταν έρχεται μια ασθενής και παραπονιέται για πονοκεφάλους και αίσθηση σφιξίματος στους ώμους, στον αυχένα και στο πιγούνι, ένα από τα πρώτα πράγματα που κάνω είναι να σηκώσω την τσάντα της. Και η ασθενής μου θα έχει ενστικτωδώς ένα βλέμμα σαν να πιάστηκε στα πράσα!” τονίζει η χειροπρακτικός Karen Erickson, DC. Κι αυτό οδηγεί σε… πόνο στον ώμο και τον αυχένα στην πλευρά όπου κρεμάς την τσάντα σου, αλλά και προβλήματα στην πλάτη, στα γόνατα και τα ισχία, καθώς το σώμα σου προσπαθεί να ισορροπήσει.
Η λύση: Ζύγισε την τσάντα σου. “Το βάρος μιας γεμάτης τσάντας δε θα πρέπει να ξεπερνά το 5% του βάρους σου – αυτό μεταφράζεται σε 3,5 κιλά για μια γυναίκα βάρους 65 κιλών” συστήνει ο Εμμανουήλ Μπριλάκης. Εάν έχεις σακίδιο πλάτης, τότε είσαι ασφαλής μέχρι το 10%, δηλαδή 7 κιλά για την ίδια γυναίκα.
Δοκίμασέ το: Ένα σακίδιο πλάτης μοιράζει καλύτερα το βάρος μεταξύ των δύο ώμων σου. Προσάρμοσε τους ιμάντες ώστε το κάτω μέρος του σακιδίου να είναι στην ίδια ευθεία με το κάτω μέρος των πλευρών σου.
Το λουρί της είναι πολύ στενό
Διαβάστε τη συνέχεια στο Shape.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr
Πηγή άρθρου: Πόνος στην πλάτη: Μήπως φταίει η τσάντα μας;