"Υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι παγιδευμένοι στη σκλαβιά στη χώρα μας. Έλα μαζί μας για να δώσουμε ένα δυνατό μήνυμα, να δείξουμε πως οι ανθρώπινες ζωές έχουν αξία και δεν είναι για πώληση".
Ηχηρό και επίκαιρο κι εφέτος το μήνυμα της σιωπηλής πορείας που οργανώθηκε για 8η χρονιά στην παραλία του Βόλου στο πλαίσιο της Πανευρωπαϊκής Ημέρας για την καταπολέμηση του ανθρώπινου εμπορίου
Η Α21, οι εθελοντές του Ateam Βόλου, σε σύμπραξη του Περιφερειακού Τμήματος Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδας (ΣΚΛΕ-ΝΠΔΔ) Θεσσαλίας, διοργάνωσαν για μια ακόμη χρονιά την σιωπηλή διαμαρτυρία για τα εκατοντάδες χιλιάδες θύματα ανθρώπινου εμπορίου που είναι παγιδευμένα στη χώρα μας, στην πόλη μας, στα χωριά μας.
Ο Βόλος για μια ακόμη χρονιά, την όγδοη συνεχή, στον Παγκόσμιο χάρτη του walk for freedom. Φέτος, σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος (ΣΚΛΕ-ΝΠΔΔ) Περιφερειακό Τμήμα Θεσσαλίας, το Job Center και το Κέντρο Κοινότητας της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ ενωνόμαστε και συνεργαζόμαστε στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων γιατί κάθε ζωή έχει αξία και δεν είναι για πώληση, ανέφερε η διοργανώτρια του Περπατήματος για την πόλη του Βόλου, Μαρκέλλα Βαλσάμη-Κοινωνική Λειτουργός.
Η Ελλάδα λόγω της γεωγραφικής της θέσης αποτελεί χώρα διέλευσης και προορισμού θυμάτων trafficking
Η εμπορία ανθρώπων αποτελεί το ταχύτερα αναπτυσσόμενο έγκλημα στον κόσμο και δεν συμβαίνει σε ένα μακρινό κόσμο μιας ταινίας του σινεμά, αλλά γύρω μας, στις πόλεις μας, στα χωριά μας, στη διπλανό διαμέρισμα. Η εμπορία ανθρώπων συμβαίνει και στην Ελλάδα ενώ 20.000 γυναίκες ανάμεσα τους 1.000 κορίτσια ηλικίας από 13-15, βρίσκονται παγιδευμένες στη βιομηχανία του σεξ.
Τα θύματα εμπορίας εξαπατώνται ή αλιεύονται στο όνομα μίας προσδοκίας, όπως η εργασία, ενώ στη συνέχεια αιχμαλωτίζονται και αντιμετωπίζονται σαν εμπορεύματα που πωλούνται, αγοράζονται. Σε κάθε περίπτωση, εξαναγκάζονται να δουλεύουν παρά τη θέλησή τους, με ελάχιστη ή και καθόλου αμοιβή, κάτω από απειλές για τους ίδιους και τους οικείους τους, δεχόμενοι σωματική και ψυχολογική βία. Τα είδη που συναντούμε; Εμπορία οργάνων, εξαναγκαστική εργασία, καταναγκαστική οικιακή εργασία, σεξουαλική εκμετάλλευση, παιδιά στρατιώτες, εξαναγκαστικός γάμος, εργασία για την αποπληρωμή ενός υπέρογκου χρέους συνθέτουν τις μορφές της σύγχρονης δουλείας.
Οι στατιστικές περιγράφουν μία ζοφερή πραγματικότητα. Τα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έρχονται να επιβεβαιώσουν, ότι μόνο στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 62% των θυμάτων εμπορίας ανθρώπων προορίζονται για σεξουαλική εκμετάλλευση.
Οι γυναίκες και τα ανήλικα κορίτσια ανέρχονται στο 96% των βεβαιωμένων και εικαζόμενων θυμάτων και εκτιμάται, ότι μόνο το 1-2% από τα θύματα ίσως κατορθώσει τελικά να γλιτώσει, ενώ κάθε τριάντα δευτερόλεπτα ένας άνθρωπος παγκοσμίως γίνεται σκλάβος. Η Σάμος, η Μανωλάδα, ο Έβρος, η Θεσσαλονίκη, η Πάτρα, η Θάσος, ο Βόλος ξεδιπλώνουν το αθέατο έγκλημα…
Η ανθρώπινη εμπορία είναι μία εγκληματική βιομηχανία με 135 εκατομμύρια ευρώ κέρδη ετησίως και καταρρίπτοντας την «ξύλινη γλώσσα», πίσω από τους αριθμούς υπάρχουν άνθρωποι και μπορούμε όλοι μαζί να γίνουμε η φωνή τους.
Γνωστοποιούμε τη Γραμμή 1109 σε όλους τους συμπολίτες που είναι γραμμή ενημέρωσης και καταγγελιών για την ανθρώπινη εμπορία της ΜΚΟ Α21. Η γραμμή λειτουργεί 24 ώρες, δίνει τη δυνατότητα διερμηνείας σε 240 γλώσσες αλλά και ανώνυμων καταγγελιών, είναι δωρεάν και έχει οδηγήσει πολλές φορές σε συνεργασία με τις αρχές στη διάσωση των θυμάτων.
Για να ζούμε σε ένα κόσμο χωρίς δουλεία.
Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube