Την αλλοίωση του χαρακτήρα του Περιφερειακού δρόμου Βόλου, την υποβίβαση από έναν υπεραστικό δρόμο σε μιά Αναλήψεως Νο 2, είναι πολύ πιθανό να προκαλέσει η δημιουργία ισόπεδων κυκλικών κόμβων με παρτεράκια κ.λπ.
Αντί της επαναφοράς του αρχικού σχεδιασμού με ανισόπεδες διαβάσεις, όπως στον κόμβο Λαρίσης, στο Πανθεσσαλικο, που προσφέρουν απόλυτη ασφάλεια στις μετακινήσεις, εξετάζεται ο μεγαλύτερος δρόμος του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Βόλου να μικρύνει ώστε να υποχωρήσουν οι απαιτήσεις ρύθμισης της κυκλοφορίας στο επίπεδο αστικών κυκλικών κόμβων στην Ιωλκού, στην Πηλίου (Αλλη Μεριά), στην Φυτόκου κ.α.
Η τραγική υπαναχώρηση της Δημοτικής Αρχής Πιτσιώρη να δεχτεί την ακύρωση κατασκευής ανισόπεδων κόμβων όταν σε αντίστοιχες περιπτώσεις σε περιφερειακούς δρόμους στη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα κ.α., δεν συζητήθηκε άλλη επιλογή από τους ανισόπεδους κόμβους, δυστυχώς υποβάθμισε την ασφάλεια χρήσης του εμβληματικού έργου με ισόπεδες σηματοδοτούμενες διασταυρώσεις με πολλά προβλήματα, χρονοκαθυστερήσεις, επιβάρυνση του περιβάλλοντος, ατυχήματα υλικών ζημιών, τραυματισμούς, ηλεκτρική ενέργεια για την λειτουργία σηματοδοτών κ.α.
Δυστυχώς έκτοτε, καμιά Δημοτική Αρχή στον Βόλο, δεν ανέλαβε την πρωτοβουλία να διεκδικήσει έναν ασφαλή Περιφερειακό δρόμο για τον Βόλο, ζητώντας επαναφορά στον αρχικό σχεδιασμό με τους ανισόπεδους κόμβους.
Στο ίδιο μήκος …διεκδίκησης και η σημερινή Δημοτική Αρχή Βόλου, εξετάζει για τον Περιφερειακό την …συνταγή (διά πάσα …νόσο) των ισόπεδων κυκλικών κόμβων, οι οποίοι δεν εφαρμόζονται σε υπεραστικά δίκτυα που συγκεντρώνουν μεγάλους φόρτους ντόπιων και διερχομένων και απαιτούν ανεμπόδιστες ροές οχημάτων σε παράλληλα ρεύματα.
Αυτόν τον χαρακτήρα οδικών αξόνων εξυπηρετούν παγκοσμίως οι ανισόπεδοι κόμβοι και όχι οι κυκλικοί κόμβοι, οι οποίοι κατά σύμπτωση στον Βόλο υλοποιούνται στη βάση μελετών με υπεύθυνο ένα μέλος ΔΕΕΠ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.