Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν, με σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα, οι τρεις από τους πέντε νεαρούς που κατηγορούνται ότι έκαναν την καθημερινότητα ενός 19χρονου στον Βόλο “κόλαση”, εκβιάζοντάς τον συστηματικά και φτάνοντας, σύμφωνα με τη δικογραφία, μέχρι και στη χρήση όπλου για την αρπαγή χρημάτων.
Ο τέταρτος κατηγορούμενος, κατά πληροφορίες, φέρεται να εμπλέκεται μόνο σε μία μεταφορά χρημάτων χωρίς παρουσία σε κακουργηματικές πράξεις, ενώ ο πέμπτος αποδίδεται ότι συμμετείχε σε μία πράξη πλημμεληματικού χαρακτήρα. Όλοι οι κατηγορούμενοι αρνούνται τις πράξεις, κάνοντας λόγο για “παρεξήγηση” και αντιζηλία με αφορμή μία κοπέλα, απορρίπτοντας τόσο τον εκβιασμό όσο και τη χρήση όπλου.
Σύμφωνα με την καταγγελία του 19χρονου, από το Πάσχα του 2025 δεχόταν πιέσεις και απειλές από ομάδα που του πουλούσε “προστασία”, υποστηρίζοντας ότι δήθεν κινδύνευε. Με αυτόν τον τρόπο φέρονται να του απέσπασαν περίπου 7.500 ευρώ, ζητώντας στη συνέχεια άλλα 5.000. Στη δικογραφία περιγράφονται εξαναγκαστικές συναντήσεις με αφετηρία το πάρκο Αγίων Αναργύρων, τρεις βίαιες μεταφορές σε απομονωμένα σημεία (Γορίτσα κ.α.) και περιστατικό όπου ένας εκ των δραστών τον χτύπησε με όπλο, επιδεικνύοντάς του σφαίρες.
Καθοριστική ήταν η παρέμβαση των γονέων, όταν τον εντόπισαν χτυπημένο, οδηγώντας στην καταγγελία στις 4 Δεκεμβρίου. Ακολούθησαν αστυνομικές επιχειρήσεις και συλλήψεις, ενώ ένας ακόμη εμπλεκόμενος αναζητείται. Οι συλληφθέντες, Έλληνες και Αλβανοί, αντιμετωπίζουν βαρύ κατηγορητήριο, μεταξύ άλλων για κακουργηματική εκβίαση κατ’ εξακολούθηση, ληστεία, παράνομη κατακράτηση, οπλοφορία και σύσταση συμμορίας.
www.ertnews.gr
Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.