• ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • PLUS
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ADVERTORIAL
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ
    • MY ΑΛΕΠΟΥ
Reading: Το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2026-2030 στη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους Περιφερειάρχες
Share

09/12/2025 17:16

Αναζήτηση
VOLOS WEATHER
Myvolos

FIND US!

Facebook Youtube Instagram
MyvolosMyvolos
Aa
Αναζήτηση
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • PLUS
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ADVERTORIAL
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ
    • MY ΑΛΕΠΟΥ
Have an existing account? Sign In
Follow US
ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2026-2030 στη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους Περιφερειάρχες

Last updated: 2025/05/30 at 5:36 ΜΜ
Newsroom Published 30/05/2025
Share
3 Min Read
SHARE

Η υλοποίηση των προγραμμάτων ΕΣΠΑ, η προώθηση των Περιφερειακών Σχεδίων Ανάπτυξης που σχεδιάζει η κυβέρνηση και ο καλύτερος συντονισμός κυβέρνησης-περιφερειών βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τους 13 περιφερειάρχες στο Μέγαρο Μαξίμου, στην οποία μετείχαν και υπουργοί των οποίων οι αρμοδιότητες άπτονται θεμάτων που συζητήθηκαν.

Contents
Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις. Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας στην εισήγηση του, στην 2ώρη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε, αναφέρθηκε στις θέσεις που θεσπίζονται στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, του Ειδικού Γραμματέα και του Αντιπεριφερειάρχη Σποράδων, με αφορμή τον νέο Κώδικα Αυτοδιοίκησης που αναμένεται να ψηφιστεί πριν το καλοκαίρι από τη Βουλή.

Ακόμη κατέθεσε προτάσεις για την καλύτερη αξιοποίηση του νέου προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, υποστηρίζοντας τη θέση δημιουργίας ενός νέου Ταμείου, το οποίο θα χρηματοδοτεί δράσεις αντιμετώπισης των φυσικών καταστροφών, καθώς μέχρι τώρα οι συγκεκριμένοι πόροι επιβάρυναν τους προυπολογισμούς των Περιφερειών.

Οι δύο άντρες συμφώνησαν να συναντηθούν τις αμέσως προσεχείς ημέρες κατ΄ιδίαν για να συζητήσουν θέματα που αφορούν τη Θεσσαλία.   

ΕΝΠΕ

Σύμφωνα με την Ένωση Περιφερειών στη συνάντηση που διεξήχθη σε εξαιρετικό κλίμα, τονίστηκε το υψηλό επίπεδο συνεργασίας της Κυβέρνησης με τις Περιφέρειες, το οποίο και αποτελεί τη βάση επίτευξης υψηλών στόχων και έχει αποδώσει απτά και μετρήσιμα αποτελέσματα, τα οποία έδωσαν ανάταση σε κάθε περιφέρεια χωριστά και στη χώρα συνολικά. Γεγονός, το οποίο αναγνωρίστηκε και από τον Πρωθυπουργό, ο οποίος και χαρακτήρισε τους 13 Περιφερειάρχες της χώρας, συνεργάτες.

Ο Πρόεδρος της ΕΝ.Π.Ε. Γεώργιος Χατζημάρκος, επισήμανε ότι με την κυβέρνηση εκτός από τη θεσμική σχέση, τους ενώνει και η κοινή προσπάθεια να οδηγηθεί η Ελλάδα μπροστά, από τη Θράκη έως τη Γαύδο και από την Ήπειρο έως το Καστελόριζο.

Τα θέματα που κυριάρχησαν στη συνάντηση, αφορούσαν στον υπό σύνταξη νέο Κώδικα Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τους οικονομικούς πόρους των ΟΤΑ Β’ Βαθμού, καθώς και οργανωτικά θέματα χωροταξίας.

Κρίσιμο ζήτημα λειτουργίας και αποτελεσματικότητας των Περιφερειών, αποτελεί η οργάνωση του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης (ΕΠΑ) 2026-2030, για το οποίο οι Περιφερειάρχες ζήτησαν την αύξηση του προϋπολογισμού και την ταχύτερη ενεργοποίησή του, εντός του έτους 2025, προκειμένου να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες για νέες και ανθεκτικές στην κλιματική κρίση υποδομές. Η δέσμευση από πλευράς του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς και του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, ότι το σύνολο των ζητημάτων που αφορούν στο ΕΠΑ 2026-2030 θα οριστικοποιηθούν με νόμο που θα κατατεθεί εντός του μηνός Ιουλίου και σε αυτό θα αντιμετωπιστούν και τα ζητήματα που αφορούν στο ύψος του προϋπολογισμού, αλλά και της ταχύτερης ενεργοποίησης του Προγράμματος, συνιστά μία εξαιρετικά θετική εξέλιξη, τόσο για τις Περιφέρειες, όσο και για τη χώρα συνολικά.

Google News

Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Youtube

Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

TAGGED: ΚΟΥΡΕΤΑΣ, ΜΑΞΙΜΟΥ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ, ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ, ΣΥΣΚΕΨΗ
Share This Article
Facebook Twitter Email Copy Link Print
Προηγούμενο Μήνυμα από το ΕΒΟΛ για την Παγκόσμια Ημέρα Γάλακτος
Επόμενο «Μην σταματήσετε ποτέ και πουθενά…»

Δημοφιλέστερα

Φωτιά σε εργοστάσιο στο Μοσχάτο και μήνυμα από το 112 – «Καπνοί κατευθύνονται στην περιοχή σας, κλείστε πόρτες και παράθυρα»
26/06/2024
Σκιάθος: “Η ζωή σε ένα smart island”-έξυπνες και βιώσιμες εφαρμογές στα νησιά
29/11/2025
Συμβολικός αποκλεισμός από αγρότες της Μαγνησίας στον Ριζόμυλο
30/11/2025
Επαναπρογραμματίστηκε η εκτόξευση του Ελληνικού Δορυφόρου MICE-1 που σχεδιάστηκε στην Αλεξανδρούπολη
30/11/2025
“Σκλάβοι του Χίτλερ – Η καταναγκαστική εργασία στην Ελλάδα και στο Τρίτο Ράιχ” το θέμα ημερίδας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
01/12/2025

MYVOLOS.NET | ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

  • IΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ MYVOLOS.NET
  • ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΜΑΚΡΙΝΙΤΣΗΣ 1, 38333, ΒΟΛΟΣ
  • ΑΦΜ: 997274138
  • ΔΟΥ: ΒΟΛΟΥ
  • ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945439629
  • email: info@myvolos.net
  • ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ – NOMIMΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΜΑΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ
  • ΕΚΔΟΤΗΣ -ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ : ΜΑΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ
  • ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΦΩΚΙΔΗΣ
  • ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ MYVOLOS.NET
  • ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΜΑΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Kατηγορίες
  • ADVERTORIAL
  • MY ΑΛΕΠΟΥ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΥ ΖΗΝ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • Τεχνολογια
  • Τηλεοραση
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • Χωρίς κατηγορία
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ADVERTORIAL
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • MY ΑΛΕΠΟΥ

ΧΡΗΣΙΜΑ

  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Φαρμακεία
  • Καύσιμα
  • Βόλος Καιρός
  • Κίνηση στους δρόμους του Βόλου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

NEWSROOM MYVOLOS.NET

  • Ειδησεογραφικό Τμήμα:info@myvolos.net
  • Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6948833100
  • Ηλεκτρονική αποστολή σχολίων, αγγελιών και φωτογραφιών: info@myvolos.net

ADVERTISING MYVOLOS.NET

  • Διαφημιστικό Τμήμα: myvolos.net@gmail.com
  • Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6948833100
Εορτολόγιο  

FIND US:

Facebook-f Instagram Youtube
Myvolos

Μέλος του:

Developed by DoitForMe | Powered by Friktoria.com
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?