• ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • PLUS
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ADVERTORIAL
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ
    • MY ΑΛΕΠΟΥ
Reading: Τέμπη: Το «πράσινο φως» της Δικαιοσύνης για τις τοξικολογικές και η πρώτη αντίδραση του Πάνου Ρούτσι
Share

06/10/2025 20:56

Αναζήτηση
VOLOS WEATHER
Myvolos

FIND US!

Facebook Youtube Instagram
MyvolosMyvolos
Aa
Αναζήτηση
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • PLUS
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ADVERTORIAL
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ
    • MY ΑΛΕΠΟΥ
Have an existing account? Sign In
Follow US
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέμπη: Το «πράσινο φως» της Δικαιοσύνης για τις τοξικολογικές και η πρώτη αντίδραση του Πάνου Ρούτσι

Last updated: 2025/10/06 at 7:33 ΜΜ
Newsroom Published 06/10/2025
Share
6 Min Read
SHARE

Άνοιξε ο δρόμος για τη διενέργεια τοξικολογικών εξετάσεων στη σορό του γιου του Πάνου Ρούτσι, αλλά και των υπολοίπων θυμάτων των Τεμπών, των οποίων οι συγγενείς και οικογένειες θα ζητήσουν εκταφή με ανάλογα αιτήματα. Η αλλαγή πλεύσης από τη Δικαιοσύνη έγινε επίσημη κατόπιν παραγγελίας της εισαγγελέως πρωτοδικών Λάρισας.

Contents
Κωνσταντοπούλου: «Δεν έχουμε επίσημη ενημέρωση, πάμε μέχρι τέλους»Η προειδοποίηση Ρούτσι: «Να μην πειράξει κανείς τον τάφο του γιού μου»Γεωργιάδης: «Η δικαιοσύνη βρήκε τρόπο»Κυβερνητικά στελέχη για το «πράσινο φως» στις τοξικολογικές Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις. Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

Συγκεκριμένα, ανασύρεται από το αρχείο -και με απόφαση της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας- η μήνυση που είχε υποβληθεί κατά των ιατροδικαστών. Η μήνυση αποστέλλεται πλέον στην Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Έτσι οι δύο υποθέσεις, δηλαδή η παραγγελία της προϊσταμένης της εισαγγελίας πρωτοδικών και η παλαιότερη μήνυση κατά των ιατροδικαστών, συσχετίζονται οπότε εγκρίνεται η εκταφή με σκοπό τη διενέργεια τοξικολογικών εξετάσεων στον Ντένις Ρούτσι.

Τις επόμενες ημέρες θα κληθούν όσοι συγγενείς το επιθυμούν, να υποβάλουν ανάλογα αιτήματα για εκταφές ώστε να πραγματοποιηθούν τοξικολογικές εξετάσεις. Αξίζει να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη εξέλιξη δεν επηρεάζει τη βασική δικογραφία για τα Τέμπη και την επικείμενη δίκη.

Κωνσταντοπούλου: «Δεν έχουμε επίσημη ενημέρωση, πάμε μέχρι τέλους»

Μιλώντας το απόγευμα της Δευτέρας (6/10) έξω από τη Βουλή σχετικά με την επίσημη απόφαση για αποδοχή των αιτημάτων τοξικολογικών εξετάσεων στα θύματα των Τεμπών, η Ζωή Κωνσταντοπούλου, που εκπροσωπεί τον απεργό πείνας, Πάνο Ρούτσι, ανέφερε: «Στην αρχή μας έλεγαν ότι δεν έχουμε κάνει αίτημα, μετά μας λέγανε ότι δεν μπορεί να γίνει, και στη συνέχεια μας λέγανε ότι μπορεί να γίνει μόνο μία εξέταση, μετά μας λέγανε ότι δεν τους είπαμε με ποιο άρθρο ζήτα ο Πάνος Ρούτσι να να μάθει πώς πέθανε το παιδί του».

Και συνέχισε: «Σήμερα οι εξουσίες που μέχρι και τώρα έλεγαν ότι δεν υπάρχει τίποτε άλλο που μπορούν να κάνουν, ήδη αυτές οι εξουσίες αναγκάζονται να υπαναχωρήσουν. Δεν μπορώ να σας πω για αυτά που διατάχθηκαν, δηλαδή, δεν τα έχουμε πάρει ακόμα στα χέρια μας. Εκείνοι που προσπάθησαν άρον-άρον να κλείσουν την υπόθεση ήδη αναγκάζονται να ομολογούν ότι υπάρχουν ενέργειες που δεν έκαναν και που προκαλούν σοβαρό πλήγμα στην ανάκριση που επιχειρήθηκε να κλείσει.

Περιμένουμε η ανάκριση να συνεχιστεί, οι ενέργειες όλες να γίνουν όπως επιβάλλει η νομική επιστήμη, η ανακριτική και η εγκληματολογία. Πάμε λοιπόν μέχρι τέλους την υπόθεση της διεκδίκησης της αλήθειας και πάμε μέχρι τέλους να αποκαλύψουμε τα ψέματα. Δεν έχουμε καμία ακόμη ενημέρωση όταν έχουμε θα σας ενημερώσουμε σχετικά».

Αξίζει να σημειωθεί ότι Πλήθος κόσμου έσπευσε στην πλατεία Συντάγματος, μετά τις πληροφορίες ότι έγινε δεκτό το αίτημα του Πάνου Ρούτσι για την εκταφή και τη διενέργεια τοξικολογικών εξετάσεων στη σορό του γιου του, Ντένις, που σκοτώθηκε στο δυστύχημα των Τεμπών, ενώ κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εξετάσεις στη σορό του Ντένις Ρούτσι, θα γίνουν την Πέμπτη (9/10).

5542154107340067430259042386778154165682103n.jpg

Θυμίζεται ότι αρχικά είχε δοθεί άδεια εκταφής και διενέργεια εξετάσεων DNA για την ταυτοποίηση της σορού, απόφαση που δεν ικανοποίησε τον κ. Ρούτσι, που συνέχισε την απεργία πείνας.

Η προειδοποίηση Ρούτσι: «Να μην πειράξει κανείς τον τάφο του γιού μου»

Νωρίτερα, ο Π. Ρούτσι είχε απευθύνει σαφή προειδοποίηση ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει σε κανένα να «πειράξει τον τάφο του γιού του», εάν δεν εγκριθεί το αίτημα και για τοξικολογικές εξετάσεις.

Όπως είπε την Πέμπτη έχει δοθεί εντολή για εκταφή του παιδιού του και «δεν πρόκειται να γίνει δεν πρόκειται να το αφήσω. Θα μας βρουν εκεί, όλος ο λαός θα είναι εκεί», όπως είπε, τονίζοντας ότι «εγώ θέλω και απαιτώ να γίνουν τοξικολογικές και βιοχημικές εξετάσεις».

«Ό,τι άλλο θέλει η κυβέρνηση να κάνει δεν το δεχόμαστε εγώ και η οικογένειά μου.

Ο κόσμος κι εγώ απαιτούμε δικαιοσύνη εδώ και δυόμισι χρόνια. Καλό είναι η κυβέρνηση να το καταλάβει καλά αυτό, ότι δεν αποχωρώ θα το πάω μέχρι τέλος και μην τολμήσει να πειράξει τον τάφο του παιδιού μου», είπε.

Γεωργιάδης: «Η δικαιοσύνη βρήκε τρόπο»

«Πολύ χαρούμενος» που η δικαιοσύνη βρήκε τρόπο και να κάνει δεκτό το αίτημα του Πάνου Ρούτσι και να μην καθυστερήσει την έναρξη της δίκης, δηλώνει ο Άδωνις Γεωργιάδης, σε ανάρτησή του στο x.

«Όλα έγιναν όπως έπρεπε! Το σχέδιο για αναβολή δεν πέρασε και όσοι συγγενείς έχουν αμφιβολίες θα λάβουν τις απαντήσεις που θέλουν, χωρίς να αδικηθούν εκείνοι οι γονείς που δεν ήθελαν άλλη καθυστέρηση», αναφέρει στην ανάρτησή του.

«Δεν χρειάζεται να αμφισβητούμε κάθε φορά ο ένας τις προθέσεις του άλλου, καλοπιστία μεταξύ μας και λιγότερη τοξικότητα», σημειώνει.

Κυβερνητικά στελέχη για το «πράσινο φως» στις τοξικολογικές

Την πλήρη υποστήριξη του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης προς τον απεργό πείνας Πάνο Ρούτσι επισήμαναν στελέχη της κυβέρνησης, μετά από τα δημοσιεύματα πως η δικαιοσύνη θα ανάψει το «πράσινο φως» για τη διενέργεια τοξικολογικών εξετάσεων στη σορό του παιδιού του. Κυβερνητικά στελέχη, ανέφεραν ακόμη πως η κυβέρνηση σεβάστηκε απόλυτα την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, ενώ εκτιμούσαν πως θα πέσει στο κενό η προσπάθεια καθυστέρησης της δίκης από όσους επιχειρήσαν «να εργαλειοποιήσουν» την τραγωδία των Τεμπών.

CNN Greece

Google News

Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Youtube

Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

TAGGED: ΑΠΕΡΓΙΑ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΡΟΥΤΣΙ, ΤΕΜΠΗ
Share This Article
Facebook Twitter Email Copy Link Print
Προηγούμενο Σημαντικό έργο για την Σκόπελο το κολυμβητήριο τονίστηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο
Επόμενο Γαλλία: Ο Μακρόν αναθέτει στον Λεκορνί να πραγματοποιήσει τελικές συνομιλίες για τη «σταθερότητα» της χώρας

Δημοφιλέστερα

Romacinemafest: Η Ema Stokholma θα παρουσιάσει τις τελετές έναρξης και λήξης του 20ού Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ρώμης
06/10/2025
Χρειάζονται εκπαίδευση και οι πολίτες
02/01/2015
Ζούμε σε ένα παράλληλο σύμπαν
02/01/2015
Ο εκνευρισμός του Αχιλλέα Μπέου
02/01/2015
To σκαρπέλο δεν κάνει για κατσαβίδι
03/01/2015

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Kατηγορίες
  • ADVERTORIAL
  • MY ΑΛΕΠΟΥ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΥ ΖΗΝ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • Τεχνολογια
  • Τηλεοραση
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • Χωρίς κατηγορία
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ADVERTORIAL
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • MY ΑΛΕΠΟΥ

ΧΡΗΣΙΜΑ

  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Φαρμακεία
  • Καύσιμα
  • Βόλος Καιρός
  • Κίνηση στους δρόμους του Βόλου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

NEWSROOM MYVOLOS.NET

  • Ειδησεογραφικό Τμήμα:info@myvolos.net
  • Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6948833100
  • Ηλεκτρονική αποστολή σχολίων, αγγελιών και φωτογραφιών: info@myvolos.net

ADVERTISING MYVOLOS.NET

  • Διαφημιστικό Τμήμα: myvolos.net@gmail.com
  • Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6948833100
Εορτολόγιο  

FIND US:

Facebook-f Instagram Youtube
Myvolos

Μέλος του:

Developed by DoitForMe | Powered by Friktoria.com
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?