• ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • PLUS
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ADVERTORIAL
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ
    • MY ΑΛΕΠΟΥ
Reading: Συρεγγέλα στο ΕΡΤnews: «Ανάγκη συναινέσεων για τη Συνταγματική Αναθεώρηση – ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ είστε πλέον τάλε κουάλε»
Share

16/02/2026 06:56

Αναζήτηση
VOLOS WEATHER
Myvolos

FIND US!

Facebook Youtube Instagram
MyvolosMyvolos
Aa
Αναζήτηση
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • PLUS
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ADVERTORIAL
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ
    • MY ΑΛΕΠΟΥ
Have an existing account? Sign In
Follow US
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συρεγγέλα στο ΕΡΤnews: «Ανάγκη συναινέσεων για τη Συνταγματική Αναθεώρηση – ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ είστε πλέον τάλε κουάλε»

Last updated: 2026/02/16 at 5:54 ΠΜ
Newsroom Published 16/02/2026
Share
4 Min Read
SHARE

syreggela

Contents
Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις. Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

Στην ανάγκη πολιτικών συναινέσεων για τη Συνταγματική Αναθεώρηση αναφέρθηκε η βουλευτής της Νέα Δημοκρατίας Μαρία Συρεγγέλα, μιλώντας σε πολιτικό πάνελ στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο από τις 5» του ΕΡΤnews όπου άσκησε κριτική προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Η ίδια υπογράμμισε τη σημασία της θεσμικής συνεννόησης σε κρίσιμα ζητήματα, ενώ εξαπέλυσε αιχμές κατά ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση τους σε θέματα Δικαιοσύνης και πολιτικής αντιπαράθεσης.

Μιλώντας στους παρουσιαστές της εκπομπής Δημήτρη Κοτταρίδη και τη Νίνα Κασιμάτη είπε χαρακτηριστικά ότι «υπάρχουν πολιτικές αντιπαραθέσεις, διαφορές και αυτό είναι καλό και για την Κυβέρνηση, να υπάρχει μία αντιπολίτευση με κριτική. Αλλά στα πολύ σημαντικά θέματα, όπως είναι η Συνταγματική Αναθεώρηση, θα μπορούσαμε να βρούμε κοινά πατήματα ώστε να υπάρξουν συναινέσεις». Και όπως χαρακτηριστικά είπε: «Θέλουμε να μπει, όπως γίνεται και σε άλλα Συντάγματα στην Ευρώπη, ότι οτιδήποτε κι αν δίνεται από παροχές θα πρέπει να είναι σε συγκεκριμένο δημοσιονομικό πλαίσιο; Φτάσαμε κάποια στιγμή να έχουμε ένα μνημόνιο επειδή είχαμε ξεφύγει ευρύτερα».

Αναφερόμενη στο επίμαχο άρθρο 16 είπε χαρακτηριστικά: «Θέλουμε την αλλαγή του άρθρου 16; Είμαστε η μόνη χώρα στην Ευρώπη, και γενικότερα στις χώρες του δυτικού κόσμου που δεν έχουμε ιδιωτικά πανεπιστήμια. Είναι στη διακριτική ευχέρεια του κάθε κόμματος να καταθέσει ό, τι θεωρεί ότι είναι προς τη σωστή κατεύθυνση για την αναθεώρηση. Εμείς το κάνουμε και μέσα στα νομοσχέδια. Όταν ένα νομοσχέδιο βγαίνει στη διαβούλευση, εκεί οι πολίτες καταγράφουν τις απόψεις τους, τις θέσεις τους. Αμέσως μετά μέσα στις επιτροπές ή ακόμη και μέσα την Ολομέλεια αν μία πρόταση είναι προς τη σωστή κατεύθυνση εμπεριέχεται μέσα στο νομοσχέδιο. Σαφώς υπάρχει η πολιτική αντιπαράθεση αλλά σε κάποια πρέπει να βρούμε μία κοινή συναίνεση».

Όσον αφορά το άρθρο για την ευθύνη υπουργών σχολίασε: «Το άρθρο 86 το άλλαξε επί ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος είπε το “αμελλητί”», υπενθύμισε η βουλευτής Νέας Δημοκρατίας και συμπλήρωσε: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το 2006 μιλάει για την αλλαγή του άρθρου 86. Όσον αφορά στα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα πανεπιστήμια υπάρχει απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Ας μη μπαίνουμε σε λογικές ότι «η Κυβέρνηση καταπατά το Σύνταγμα». Στη συνέχεια πρόσθεσε επί του θέματος: «απ’ ό, τι βλέπω δεν υπάρχει μεγάλη διάθεση για συναίνεση, τα κόμματα της αντιπολίτευσης βάζουν μπροστά το κομματικό συμφέρον και την εξασφάλιση μιας επιπλέον ψήφου».

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής της ανέφερε: «Το Σύνταγμα του ’75 ήταν το πιο δημοκρατικό συνταγματικό κείμενο για την εποχή του. Πρώτη φορά μίλησε για ισότητα. Ήταν ένα προοδευτικό κείμενο εμπνευστής του οποίου ήταν ο ιδρυτής της Νέας Δημοκρατίας, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Τώρα, όμως, δεν πρέπει να γίνουν κάποιες αλλαγές; Ελάτε λοιπόν να τις συζητήσουμε. Το Σύνταγμα αφορά στο μέλλον μας, στη νέα γενιά μας».

Απαντώντας σε ερώτηση για θέματα τα οποία χειρίζεται πλέον η Δικαιοσύνη είπε: «Εγώ δεν παίζω «κατενάτσιο» αλλά δεν είναι δημοκρατικό να θέλετε να απαντήσω αυτό που εσείς επιθυμείτε. ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ είστε πλέον “τάλε κουάλε”».

Kαι όπως σημείωσε: «Αντιμετωπίζονται από την αντιπολίτευση αλά καρτ οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Θα σας θυμίσω το 13-0 με τον κ. Παππά. Εμείς δεν υπήρχε περίπτωση να είχε καταδικαστεί υπουργός από τη Νέα Δημοκρατία, ή βουλευτής και να τον καλύπταμε. Δεν είδα να υπάρχει κάποια διαγραφή από τον ΣΥΡΙΖΑ. Όταν μιλάτε για πολιτικό προϊστάμενο της ΕΥΠ, να θυμάστε ότι ο πρώτος πολιτικός προϊστάμενος της ΕΥΠ ήταν ο Ανδρέας Παπανδρέου. Στο ΠΑΣΟΚ και στον ΣΥΡΙΖΑ προτρέχετε για τις δικαστικές αποφάσεις, όπως κάνατε και για τα ξυλόλια και γίνεστε ουρά της κας Κωνσταντοπούλου».

www.ertnews.gr

Google News

Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Youtube

Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

Share This Article
Facebook Twitter Email Copy Link Print
Προηγούμενο Οι πληρωμές από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ από σήμερα έως τις 20 Φεβρουαρίου
Επόμενο Το “κοντέρ” του Μουράτου σταμάτησε στα 178 συνεχόμενα παιχνίδια

Δημοφιλέστερα

Φωτιά σε εργοστάσιο στο Μοσχάτο και μήνυμα από το 112 – «Καπνοί κατευθύνονται στην περιοχή σας, κλείστε πόρτες και παράθυρα»
26/06/2024
Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο στον Δήμο Αλμυρού την ερχόμενη Τρίτη
06/02/2026
Ο Χρίστος Δήμας στον Αλμυρό: Έως το καλοκαίρι θα έχουν αποκατασταθεί οι υποδομές στη Θεσσαλία – Τον Μάιο παραδίδεται η γέφυρα Ξηριά
06/02/2026
Σε αποχή από την Ημέρα Καριέρας οι συμβασιούχοι εργασιακοί σύμβουλοι του ΚΠΑ2 Βόλου – Αβέβαιο το μέλλον εννέα εργαζομένων
06/02/2026
Βόλος: Ημέρες καριέρας της ΔΥΠΑ με τους συμβασιούχους εργασιακούς συμβούλους του ΚΠΑ2 να απέχουν
07/02/2026

MYVOLOS.NET | ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

  • IΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ MYVOLOS.NET
  • ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΜΑΚΡΙΝΙΤΣΗΣ 1, 38333, ΒΟΛΟΣ
  • ΑΦΜ: 997274138
  • ΔΟΥ: ΒΟΛΟΥ
  • ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945439629
  • email: info@myvolos.net
  • ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ – NOMIMΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΜΑΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ
  • ΕΚΔΟΤΗΣ -ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ : ΜΑΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ
  • ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΦΩΚΙΔΗΣ
  • ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ MYVOLOS.NET
  • ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΜΑΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ (ΕΕ) 2018/334

  • Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση MYVOLOS.NET δηλώνει ότι η ίδια και ο παρών ιστότοπος συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63) και ότι στο πλαίσιο αυτό διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει ή/και να αφαιρεί κάθε περιεχόμενο το οποίο κρίνει ότι είναι παράνομο, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση ή άδεια του χρήστη, καθώς και να λαμβάνει κάθε αναγκαίο προληπτικό μέτρο για την αποτροπή της διάδοσης παράνομου περιεχομένου.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Kατηγορίες
  • ADVERTORIAL
  • MY ΑΛΕΠΟΥ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΥ ΖΗΝ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • Τεχνολογια
  • Τηλεοραση
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • Χωρίς κατηγορία
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ADVERTORIAL
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • MY ΑΛΕΠΟΥ

ΧΡΗΣΙΜΑ

  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Φαρμακεία
  • Καύσιμα
  • Βόλος Καιρός
  • Κίνηση στους δρόμους του Βόλου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

NEWSROOM MYVOLOS.NET

  • Ειδησεογραφικό Τμήμα:info@myvolos.net
  • Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6948833100
  • Ηλεκτρονική αποστολή σχολίων, αγγελιών και φωτογραφιών: info@myvolos.net

ADVERTISING MYVOLOS.NET

  • Διαφημιστικό Τμήμα: myvolos.net@gmail.com
  • Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6948833100
Εορτολόγιο  

FIND US:

Facebook-f Instagram Youtube
Myvolos

Μέλος του:

Developed by DoitForMe | Powered by Friktoria.com
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?