• ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • PLUS
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ADVERTORIAL
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ
    • MY ΑΛΕΠΟΥ
Reading: Συνάντηση Γεραπετρίτη – Βάντεφουλ: Στηρίζουμε τις πρωτοβουλίες Γαλλίας και Βρετανίας για την ασφαλή διέλευση στα Στενά του Ορμούζ
Share

04/05/2026 19:10

Αναζήτηση
VOLOS WEATHER
Myvolos

FIND US!

Facebook Youtube Instagram
MyvolosMyvolos
Aa
Αναζήτηση
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • PLUS
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ADVERTORIAL
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ
    • MY ΑΛΕΠΟΥ
Have an existing account? Sign In
Follow US
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνάντηση Γεραπετρίτη – Βάντεφουλ: Στηρίζουμε τις πρωτοβουλίες Γαλλίας και Βρετανίας για την ασφαλή διέλευση στα Στενά του Ορμούζ

Last updated: 2026/05/04 at 5:54 ΜΜ
Newsroom Published 04/05/2026
Share
6 Min Read
Συνάντηση Γεραπετρίτη – Βάντεφουλ: Στηρίζουμε τις πρωτοβουλίες Γαλλίας και Βρετανίας για την ασφαλή διέλευση στα Στενά του Ορμούζ
SHARE

Συνάντηση Γεραπετρίτη – Βάντεφουλ: Στηρίζουμε τις πρωτοβουλίες Γαλλίας και Βρετανίας για την ασφαλή διέλευση στα Στενά του Ορμούζ

Contents
Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις. Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

Συνάντηση με τον Γερμανό ομόλογό του Γιόχαν Βάντεφουλ είχε τη Δευτέρα (04/05), ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν οι εξελίξεις στον πόλεμο της Μέσης Ανατολής, το φλέγον ζήτημα των Στενών του Ορμούζ αλλά και θέματα που αφορούν την Ευρώπη.

«Ελλάδα και Γερμανία εργάζονται από κοινού στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, έτσι ώστε να προωθηθεί το ταχύτερο δυνατόν το εγχείρημα της ευρωπαϊκής αμυντικής αυτονομίας», δήλωσε μεταξύ άλλων μετά τη συνάντηση ο Γ. Γεραπετρίτης και επανέλαβε την πρόθεση της Ελλάδας να συμμετέχει στην πρωτοβουλία Γαλλίας και Βρετανίας για τον σχηματισμό μιας ευρωπαϊκής δύναμης, μετά όμως την οριστική λήξη των εχθροπραξιών.

Στόχος, όπως ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών, είναι να αποτραπεί να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις η κρίση στην παγκόσμια οικονομία και την καθημερινότητα των πολιτών.

Με το βλέμμα στραμμένο στις γερμανο-τουρκικές σχέσεις, ο Γ. Γεραπετρίτης επανέλαβε ότι η χρήση όπλων εναντίον συμμάχων, θα πρέπει να συνιστά απαράβατο όρο για τις ισορροπίες στην Ανατολική Μεσόγειο.

Από την πλευρά του, ο Γιόχαν Βάντεφουλ χαρακτήρισε την Ελλάδα «άγκυρα σταθερότητας» και εταίρο της Γερμανίας στην Ανατολική Μεσόγειο, εκφράζοντας και αυτός την ετοιμότητα της χώρας του να συμμετέχει στην ευρωπαϊκή επιχείρηση στα Στενά του Ορμούζ, κατόπιν όμως της οριστικής επίτευξης ειρήνης.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Οι δύο υπουργοί εξέδωσαν κοινή δήλωση σχετικά με τη εγκαθίδρυση Εταιρικής Σχέσης Στρατηγικής Συνεργασίας, στην οποία βασικοί πυλώνες είναι -μεταξύ άλλων- η εξωτερική πολιτική, η ασφάλεια, η μετανάστευση, η άμυνα, η οικονομική συνεργασία, οι επενδύσεις.

Συγκεκριμένα η κοινή δήλωση των δυο υπουργών Εξωτερικών αναφέρει:

«Η Ελλάδα και η Γερμανία μπορούν να οικοδομήσουν σε μια μακροχρόνια φιλία που έχεις τις ρίζες της σε βαθείς ιστορικούς, πολιτιστικούς και κοινωνικούς δεσμούς, καθώς και στις κοινές μας αξίες της ελευθερίας και της δημοκρατίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του σεβασμού του κράτους δικαίου, που συνιστούν σταθερό θεμέλιο ακόμη και σε δύσκολες περιόδους.

Ως μέλη των Ηνωμένων Εθνών, στηρίζουμε πλήρως τη διεθνή τάξη πραγμάτων που βασίζεται σε κανόνες, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στον σεβασμό της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας και στη συμμόρφωση με το Διεθνές Δίκαιο. Υποστηρίζουμε σθεναρά τις συνεχιζόμενες προσπάθειες για την ενίσχυση των πολυμερών λύσεων καθιστώντας τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών πιο αποτελεσματικό και αποδοτικό. Υπό το πρίσμα των θεμελιωδών γεωπολιτικών αλλαγών που προκλήθηκαν από την επιθετικότητα της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, καθώς και της αστάθειας στην Εγγύς και ευρύτερη Μέση Ανατολή, η Ελλάδα και η Γερμανία δεσμεύονται να αναλάβουν από κοινού την ευθύνη και να εντείνουν τις προσπάθειές τους προκειμένου να συμβάλλουν στην ειρήνη και την ασφάλεια στην Ευρώπη και πέραν αυτής.

Δέκα χρόνια μετά την υπογραφή του πρώτου Ελληνογερμανικού Σχεδίου Δράσης το 2016, η ισχύς της εταιρικής μας σχέσης αντικατοπτρίζεται στον καθιερωμένο στενό πολιτικό διάλογο, καθώς και στις σημαντικές επενδύσεις και το διμερές εμπόριο. Η άριστη και αναπτυσσόμενη συνεργασία μας στους τομείς του πολιτισμού και της επιστήμης, και ιδίως οι δεσμοί μεταξύ του γερμανικού και του ελληνικού λαού, αποτελούν τη σταθερή και ισχυρή βάση των διμερών μας σχέσεων. Ως εταίροι στην ΕΕ και σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ, κοινό μας συμφέρον είναι η διατήρηση μιας ισχυρής, ασφαλούς και ανταγωνιστικής Ευρώπης στο σημερινό απαιτητικό περιβάλλον. Με αυτό το πνεύμα, δεσμευόμαστε να εντείνουμε περαιτέρω τη στενή συνεργασία μας, καθώς και να επεκτείνουμε και να εδραιώσουμε τους διμερείς δεσμούς μας προς όφελος των κοινωνιών μας, αναβαθμίζοντας έτσι τη συνεργασία μας σε ένα νέο επίπεδο.

Αναγνωρίζοντας την ανάγκη για περαιτέρω ενίσχυση του συντονισμού μεταξύ των δύο χωρών μας σε ένα ταχέως μεταβαλλόμενο παγκόσμιο περιβάλλον, συμφωνούμε να εργαστούμε από κοινού προς την κατεύθυνση μιας ατζέντας για Εταιρική Σχέση Στρατηγικής Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας, που να αφορά τους ακόλουθους πυλώνες:

I. Εξωτερική Πολιτική, Ασφάλεια, Μετανάστευση & Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, με στόχο τη δημιουργία ενός φιλόδοξου πλαισίου διμερούς και ευρωπαϊκού συντονισμού σε βασικά γεωπολιτικά ζητήματα, την περιφερειακή σταθερότητα, τη πολυμερή διακυβέρνηση, τις μεταναστευτικές ροές και το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

II. Άμυνα, Πολιτική Προστασία και Υβριδικές Απειλές, Επιβολή του Νόμου, με στόχο την ενίσχυση των δυνατοτήτων μας για την αντιμετώπιση συμβατικών και υβριδικών απειλών και την επέκταση των προσπαθειών μας στους τομείς των αμυντικών προμηθειών, της εφοδιαστικής υποστήριξης και της διαχείρισης κρίσεων.

III. Οικονομική συνεργασία, Επενδύσεις, Ψηφιακός Μετασχηματισμός και Υποδομές, με στόχο την ενίσχυση της ανθεκτικότητας του διμερούς και ευρωπαϊκού εμπορίου και των επενδύσεων, την ενδυνάμωση των βιομηχανικών οικοσυστημάτων και την αξιοποίηση νέων τεχνολογιών για τη διακυβέρνηση, τις επιχειρήσεις και έναν κοινωνικά δίκαιο μετασχηματισμό.

IV. Επιστήμη, Εκπαίδευση, Δεξιότητες και Πολιτισμός, Κοινωνία των Πολιτών και Νεολαία, με στόχο την προώθηση της συνεργασίας στην έρευνα, την εκπαίδευση και τις πολιτιστικές ανταλλαγές, καθώς και την περαιτέρω ενίσχυση της αμοιβαίας κατανόησης και συμφιλίωσης μεταξύ των κοινωνιών.

Τα Υπουργεία Εξωτερικών θα είναι υπεύθυνα για την παρακολούθηση και την αποτελεσματική υλοποίηση αυτής της ανανεωμένης εταιρικής σχέσης μέσω τακτικών διαβουλεύσεων, σε συνεργασία με τα αρμόδια Υπουργεία.»

Ρεπορτάζ: Πιέρρος Τζανετάκος

www.ertnews.gr

Google News

Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Youtube

Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

Share This Article
Facebook Twitter Email Copy Link Print
Προηγούμενο Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Παρασκευή στη Μαγνησία κατά τη διεξαγωγή του 3ου ΕΤΑΠ του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2026 Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Παρασκευή στη Μαγνησία κατά τη διεξαγωγή του 3ου ΕΤΑΠ του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2026
Επόμενο Έξυπνη Γεωργία: Ημερίδα για την Καινοτομία και το Μέλλον της Αγροτικής Παραγωγής Έξυπνη Γεωργία: Ημερίδα για την Καινοτομία και το Μέλλον της Αγροτικής Παραγωγής

Δημοφιλέστερα

Φωτιά σε εργοστάσιο στο Μοσχάτο και μήνυμα από το 112 – «Καπνοί κατευθύνονται στην περιοχή σας, κλείστε πόρτες και παράθυρα»
Φωτιά σε εργοστάσιο στο Μοσχάτο και μήνυμα από το 112 – «Καπνοί κατευθύνονται στην περιοχή σας, κλείστε πόρτες και παράθυρα»
26/06/2024
ΛΑΣ Αλμυρού: Ερώτηση για την παράδοση της αποκομιδής απορριμμάτων σε ιδιώτες
ΛΑΣ Αλμυρού: Ερώτηση για την παράδοση της αποκομιδής απορριμμάτων σε ιδιώτες
24/04/2026
Μοναχός εντοπίστηκε μετά από 3 ημέρες σε δύσβατο σημείο στον Βόλο
Μοναχός εντοπίστηκε μετά από 3 ημέρες σε δύσβατο σημείο στον Βόλο
25/04/2026
Απροσδόκητα ευρήματα για τα Μέθανα — Τα ελληνικά ηφαίστεια έχουν πολλά να αποκαλύψουν
Απροσδόκητα ευρήματα για τα Μέθανα — Τα ελληνικά ηφαίστεια έχουν πολλά να αποκαλύψουν
25/04/2026
WWF: Η Μεσόγειος είναι μια από τις πιο επιβαρυμένες θάλασσες παγκοσμίως – Οδηγός για συνειδητές διατροφικές επιλογές
WWF: Η Μεσόγειος είναι μια από τις πιο επιβαρυμένες θάλασσες παγκοσμίως – Οδηγός για συνειδητές διατροφικές επιλογές
25/04/2026

MYVOLOS.NET | ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

  • IΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ MYVOLOS.NET
  • ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΜΑΚΡΙΝΙΤΣΗΣ 1, 38333, ΒΟΛΟΣ
  • ΑΦΜ: 997274138
  • ΔΟΥ: ΒΟΛΟΥ
  • ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945439629
  • email: info@myvolos.net
  • ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ – NOMIMΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΜΑΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ
  • ΕΚΔΟΤΗΣ -ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ : ΜΑΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ
  • ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΦΩΚΙΔΗΣ
  • ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ MYVOLOS.NET
  • ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΜΑΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ (ΕΕ) 2018/334

  • Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση MYVOLOS.NET δηλώνει ότι η ίδια και ο παρών ιστότοπος συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63) και ότι στο πλαίσιο αυτό διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει ή/και να αφαιρεί κάθε περιεχόμενο το οποίο κρίνει ότι είναι παράνομο, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση ή άδεια του χρήστη, καθώς και να λαμβάνει κάθε αναγκαίο προληπτικό μέτρο για την αποτροπή της διάδοσης παράνομου περιεχομένου.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Kατηγορίες
  • ADVERTORIAL
  • MY ΑΛΕΠΟΥ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΥ ΖΗΝ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • Τεχνολογια
  • Τηλεοραση
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • Χωρίς κατηγορία
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ADVERTORIAL
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • MY ΑΛΕΠΟΥ

ΧΡΗΣΙΜΑ

  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Φαρμακεία
  • Καύσιμα
  • Βόλος Καιρός
  • Κίνηση στους δρόμους του Βόλου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

NEWSROOM MYVOLOS.NET

  • Ειδησεογραφικό Τμήμα:info@myvolos.net
  • Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6948833100
  • Ηλεκτρονική αποστολή σχολίων, αγγελιών και φωτογραφιών: info@myvolos.net

ADVERTISING MYVOLOS.NET

  • Διαφημιστικό Τμήμα: myvolos.net@gmail.com
  • Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6948833100

Δείτε ποιός γιορτάζει

 

FIND US:

Facebook-f Instagram Youtube
Myvolos

Μέλος του:

Developed by DoitForMe | Powered by Friktoria.com
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?