Με τον υπουργό ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής κ. Β. Κικίλια συναντήθηκε η Ζέττα Μ. Μακρή, και συζήτησε, εκτενώς, μαζί του μία σειρά σημαντικών θεμάτων στον νομό Μαγνησίας, αρμοδιότητας του ΥΝΑΝΠ.
Ειδικότερα, η κ. Μακρή έθεσε το θέμα ολοκλήρωσης της μελέτης που απαιτείται για να ξεκινήσει η υλοποίηση του προβλήτα – 3 του ΟΛΒ, θέμα που απασχολεί πολλά χρόνια την διοίκηση του λιμένος, καθώς και το θέμα της μελέτης βιωσιμότητας της πορθμιακής γραμμής Βόλου – Αλεξάνδρειας Αιγύπτου με πλοία Ro Ro για την οποία ο υπουργός είναι ιδιαίτερα θετικός. Επίσης, τέθηκε και το ζήτημα για την δημιουργία της γραμμής Βόλου – Λέσβου – Χίου, για την οποία ο κ. Κικίλιας ήταν εξ’ αρχής εξαιρετικά υποστηρικτικός γνωρίζοντας την αναπτυξιακή της δυναμική. Ο υπουργός ενημέρωσε την κ. Μακρή ότι οι δύο περιφερειάρχες Θεσσαλίας και Βορείου Αιγαίου έχουν δεσμευθεί για την χρηματοδότηση της γραμμής σε ευρεία σύσκεψη που είχε πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Ναυτιλίας. Στην συζήτηση, ακόμη, η κ. Μακρή έθεσε την ανάγκη της συντήρησης των κρηπιδωμάτων και των δαπέδων στους προβλήτες καθώς και το ζήτημα της μετατροπής του λιμένος στον Αι-Γιάννη Πηλίου από φυλάκιο σε τμήμα. Τέλος, ο υπουργός κ. Κικίλιας ενημέρωσε την κ. Μακρή για το χρονοδιάγραμμα καταβολής του υπολειπόμενου μεταφορικού ισοδυνάμου, που αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα.
Η κ. Μακρή, αφού ευχαρίστησε, θερμά, τον υπουργό ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής κ. Β. Κικίλια για την εξαιρετικά εποικοδομητική συνεργασία τους, ενημέρωσε τον πρόεδρο του ΟΛΒ αλλά και τον πρόεδρο της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Θεσσαλίας, Φθιώτιδας και Βορείων Σποράδων κ. Φ. Ραγάζο για τις λεπτομέρειες της συνάντησης.
Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
