• ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • PLUS
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ADVERTORIAL
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ
    • MY ΑΛΕΠΟΥ
Reading: Στον «αστερισμό» των αξιολογήσεων η ελληνική οικονομία το 2026 – Ποδαρικό της DBRS με επαναβεβαίωση της επενδυτικής βαθμίδας ΒΒΒ
Share

07/03/2026 10:55

Αναζήτηση
VOLOS WEATHER
Myvolos

FIND US!

Facebook Youtube Instagram
MyvolosMyvolos
Aa
Αναζήτηση
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • PLUS
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ADVERTORIAL
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ
    • MY ΑΛΕΠΟΥ
Have an existing account? Sign In
Follow US
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στον «αστερισμό» των αξιολογήσεων η ελληνική οικονομία το 2026 – Ποδαρικό της DBRS με επαναβεβαίωση της επενδυτικής βαθμίδας ΒΒΒ

Last updated: 2026/03/07 at 9:54 ΠΜ
ADMINISTRATOR Published 07/03/2026
Share
4 Min Read
SHARE

agores-2-768x512

Contents
Ο νέος κύκλος αξιολογήσεων Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις. Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

Η ισχυρή οικονομική ανάπτυξη που καταγράφει η Ελλάδα, σε συνδυασμό με τη συνεχή αποκλιμάκωση του δημόσιου χρέους, τις υψηλές δημοσιονομικές επιδόσεις και τη σημαντική ενίσχυση των ισολογισμών των τραπεζών, δημιουργούν ένα «δίχτυ ασφαλείας» για τη χώρα απέναντι στην αυξημένη διεθνή αβεβαιότητα. Αυτό επισημαίνουν αναλυτές και στελέχη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, στον απόηχο των γεωπολιτικών εντάσεων και των αναταράξεων που προκαλεί ο πόλεμος στο Ιράν.

Τα ίδια στελέχη διαβεβαιώνουν για την επάρκεια του ενεργειακού εφοδιασμού της χώρας σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο, αναγνωρίζοντας, ωστόσο, τις πιέσεις που αναπόφευκτα ασκούνται στις τιμές από τις αναταράξεις στην εφοδιαστική αλυσίδα. Για αυτό και η κυβέρνηση υπογραμμίζει την ετοιμότητα της να παρέμβει αν χρειαστεί, με μέτρα προστασίας του εισοδήματος των νοικοκυριών.

Σε κάθε περίπτωση τα νέα δεδομένα που προκαλεί η σύγκρουση στο Ιράν αναμένεται να ληφθούν υπόψη στην προετοιμασία του νέου πακέτου ελαφρύνσεων και ενισχύσεων που θα ανακοινωθούν από τον Πρωθυπουργό εφέτος στη ΔΕΘ αφού οριστικοποιηθούν τα κρίσιμα δεδομένα για το ΑΕΠ και το δημοσιονομικό αποτέλεσμα του 2025. Για το 2026, ο προϋπολογισμός προβλέπει ανάπτυξη 2,4% από 2,1% το 2025 (αναθεωρημένο από την ΕΛΣΤΑΤ), το πρωτογενές πλεόνασμα αναμένεται να διαμορφωθεί στο 2,8% του ΑΕΠ από 3,7% το 2025, ενώ το χρέος θα σημειώσει νέα σημαντική πτώση στο 138,2% του ΑΕΠ από 145,9 το 2025.

Η δυναμική πορεία της ελληνικής οικονομίας αποτυπώνεται και στα αποτελέσματα του 2025 που ανακοίνωσαν οι τέσσερις συστημικές τράπεζες που συνδυάστηκαν από ενίσχυση της πιστωτικής επέκτασης και των εσόδων τους παρά την αποκλιμάκωση των επιτοκίων. Η Τράπεζα Πειραιώς κατέγραψε καθαρά κέρδη 1,07 δισ. ευρώ, η Εθνική Τράπεζα 1,259 δισ. ευρώ η Eurobank 1,4 δισ. ευρώ και η Alpha Bank 943,3 εκατ. ευρώ. Συνολικά οι τέσσερις τράπεζες κατέγραψαν κέρδη 4,7 δισ. ευρώ, ενώ οι διανομές μερισμάτων αγγίζουν τα 2,83 δισ. ευρώ.

Ο νέος κύκλος αξιολογήσεων

Μετά την θετική αξιολόγηση, χθες Παρασκευή, από τον καναδικό οίκο DBRS που επαναβεβαίωσε την επενδυτική βαθμίδα ΒΒΒ για την ελληνική οικονομία, τη σκυτάλη ( με βάση το ισχύον χρονοδιάγραμμα) θα πάρει η Moody’s στις13 Μαρτίου. Υπενθυμίζεται ότι ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης αναβάθμισε την ελληνική οικονομία στην επενδυτική κατηγορία ( Βαα3) τον περασμένο Μάρτιο διατηρώντας στο ίδιο επίπεδο την αξιολόγηση του Σεπτεμβρίου.

Στις 20 Μαρτίου θα έρθει η ώρα του γερμανικού οίκου SCOPE ο οποίος ήταν ο πρώτος που αναβάθμισε την ελληνική οικονομία στην επενδυτική βαθμίδα ΒΒΒ τον Δεκέμβριο του 2024 ενώ τον περασμένο Νοέμβριο αναβάθμισε σε θετική την προοπτική της οικονομίας. Επόμενος σταθμός η 24η Απριλίου όπου θα είναι η σειρά της Standard & Poor’s να ανακοινώσει την ετυμηγορία της για να ακολουθήσει ο οίκος Fitch στις 8 Μαΐου

Ο νέος γύρος αξιολογήσεων θα ξεκινήσει το Φθινόπωρο. Η αρχή θα γίνει στις 4 Σεπτεμβρίου με τον οίκο DBRS, ενώ στις 18 Σεπτεμβρίου είναι προγραμματισμένες οι ανακοινώσεις των αξιολογήσεων της Moody’s και της Scope. Το έτος θα κλείσει με την Standard & Poor’s στις 23 Οκτωβρίου και τη Fitch στις 6 Νοεμβρίου.

www.ertnews.gr

Google News

Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Youtube

Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

Share This Article
Facebook Twitter Email Copy Link Print
Προηγούμενο Τροχαίο δυστύχημα στην Πειραιώς: Νεκρός 31χρονος αναβάτης μηχανής
Επόμενο Στη Μύκονο ο Μοχάβι Κινγκ

Δημοφιλέστερα

Φωτιά σε εργοστάσιο στο Μοσχάτο και μήνυμα από το 112 – «Καπνοί κατευθύνονται στην περιοχή σας, κλείστε πόρτες και παράθυρα»
26/06/2024
Βόλος: 26,5εκ.€ για έργα ορεινής υδρονομίας και αντιπλημμυρικής θωράκισης
25/02/2026
Θερμοκρασίες-ρεκόρ κοντά στους 30°C στη νοτιοδυτική Γαλλία μέσα στον Φεβρουάριο
25/02/2026
Και οι συνταξιουχικές οργανώσεις στο συλλαλητήριο για τα Τέμπη
25/02/2026
Αναγκαία η θωράκιση του Λιμένα Βόλου απέναντι στην κλιματική κρίση
25/02/2026

MYVOLOS.NET | ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

  • IΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ MYVOLOS.NET
  • ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΜΑΚΡΙΝΙΤΣΗΣ 1, 38333, ΒΟΛΟΣ
  • ΑΦΜ: 997274138
  • ΔΟΥ: ΒΟΛΟΥ
  • ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945439629
  • email: info@myvolos.net
  • ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ – NOMIMΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΜΑΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ
  • ΕΚΔΟΤΗΣ -ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ : ΜΑΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ
  • ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΦΩΚΙΔΗΣ
  • ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ MYVOLOS.NET
  • ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΜΑΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ (ΕΕ) 2018/334

  • Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση MYVOLOS.NET δηλώνει ότι η ίδια και ο παρών ιστότοπος συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63) και ότι στο πλαίσιο αυτό διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει ή/και να αφαιρεί κάθε περιεχόμενο το οποίο κρίνει ότι είναι παράνομο, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση ή άδεια του χρήστη, καθώς και να λαμβάνει κάθε αναγκαίο προληπτικό μέτρο για την αποτροπή της διάδοσης παράνομου περιεχομένου.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Kατηγορίες
  • ADVERTORIAL
  • MY ΑΛΕΠΟΥ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΥ ΖΗΝ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • Τεχνολογια
  • Τηλεοραση
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • Χωρίς κατηγορία
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ADVERTORIAL
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • MY ΑΛΕΠΟΥ

ΧΡΗΣΙΜΑ

  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Φαρμακεία
  • Καύσιμα
  • Βόλος Καιρός
  • Κίνηση στους δρόμους του Βόλου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

NEWSROOM MYVOLOS.NET

  • Ειδησεογραφικό Τμήμα:info@myvolos.net
  • Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6948833100
  • Ηλεκτρονική αποστολή σχολίων, αγγελιών και φωτογραφιών: info@myvolos.net

ADVERTISING MYVOLOS.NET

  • Διαφημιστικό Τμήμα: myvolos.net@gmail.com
  • Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6948833100
Εορτολόγιο  

FIND US:

Facebook-f Instagram Youtube
Myvolos

Μέλος του:

Developed by DoitForMe | Powered by Friktoria.com
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?