• ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • PLUS
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ADVERTORIAL
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ
    • MY ΑΛΕΠΟΥ
Reading: Στο «κόκκινο» η πολιτική αντιπαράθεση – Διεργασίες και διαβουλεύσεις
Share

08/06/2026 18:46

Αναζήτηση
VOLOS WEATHER
Myvolos

FIND US!

Facebook Youtube Instagram
MyvolosMyvolos
Aa
Αναζήτηση
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • PLUS
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ADVERTORIAL
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ
    • MY ΑΛΕΠΟΥ
  • el
    • el
    • en
    • de
    • it
    • es
    • fr
    • zh-CN
    • ar
    • sq
Have an existing account? Sign In
Follow US
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο «κόκκινο» η πολιτική αντιπαράθεση – Διεργασίες και διαβουλεύσεις

Last updated: 2026/06/08 at 5:54 ΜΜ
ADMINISTRATOR Published 08/06/2026
Share
5 Min Read
Στο «κόκκινο» η πολιτική αντιπαράθεση – Διεργασίες και διαβουλεύσεις
SHARE

Στο «κόκκινο» η πολιτική αντιπαράθεση – Διεργασίες και διαβουλεύσεις

Contents
Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις. Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

Στα ύψη παραμένουν οι αντιπολιτευτική τόνοι με τον Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος περιόδευσε στο Ηράκλειο, να ζητά από τους Έλληνες να στηρίξουν το ΠΑΣΟΚ, ενώ έβαλε στο στόχαστρο την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όπως ανέφερε: «Σκηνοθετούν ένα σκηνικό όπως το προεκλογικό του 2023, γιατί αυτό βολεύει τη Νέα Δημοκρατία. Να συγκριθεί η αναξιοπιστία του κ. Μητσοτάκη, όχι με τη δική μας αξιοπιστία, αλλά με την αναξιοπιστία του προκατόχου του. Το ΠΑΣΟΚ όμως είναι εδώ για να χαλάσει αυτά τα σενάρια. Η πολιτική αλλαγή πρέπει να γίνει σε λευκή σελίδα».

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Την ίδια ώρα, πυρετός διεργασιών βρίσκεται σε εξέλιξη στην αντιπολίτευση με φόντο τα νέα κόμματα. Ανοικτό ορίζοντα για στήριξη της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης του Αλέξη Τσίπρα και σύμπλευση μαζί της έχει πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής, στην οποία ξεκαθαρίζεται ότι το κόμμα δεν θα κατέβει αυτόνομα στην κάλπη.

«Να μην φοβηθούμε τις μεγάλες αλλαγές όταν εδώ και ενάμιση χρόνο μιλάμε για ανασύνθεση. Τώρα που αυτή εξελίσσεται θα κάνουμε πίσω», τόνισε ο Σωκράτης Φάμελλος.

Από την πλευρά της η βουλευτής Ρένα Δούρου, μιλώντας στο ΕΡΤnews, ανέφερε πως: «Θα έφτυνα και τα νιάτα μου, να μπω σε ένα δίλημμα που δεν υφίσταται ή με τον Τσίπρα ή κατά του Τσίπρα. Λέω το εξής, είναι παγκόσμια πρωτοτυπία να κάνεις στην άκρη για να στηρίξεις ένα νέο φορέα και να το κάνεις και στο όνομα της ενότητας».

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο βουλευτής Νίκος Παππάς, τόνισε: «Είναι απόλυτη θεσμική υποχρέωση του Σωκράτη να δει τον Τσίπρα και να μας φέρει τη συμφωνία γρήγορα. Θα ήθελα ειλικρινά σας μιλάω να έχω καταλάβει το αντίθετο και ως εκ τούτου να είμαι σε θέση να ερμηνεύσω την απόφαση η οποία βγήκε στην τελευταία Κεντρική Επιτροπή. Υπάρχει μια λογική η οποία λέει να διαλυθούν τα πάντα και ο καθένας να διαπραγματευτεί την προσωπική του πορεία.
Αυτό είναι κάτι με το οποίο διαφωνώ».

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, Θεώνη Κουφονικολάκου, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1, είπε: «είμαστε ανοιχτοί σε κάθε δημοκρατικό και προοδευτικό πολίτη χωρίς κανέναν αποκλεισμό. Αυτό το εγγυώμαι και όποιος το επιθυμεί μπορεί να γίνει μέλος της Συμπαράταξης. Κάθε στήριξη είναι ευπρόσδεκτη. Όλες και όλοι είναι ευπρόσδεκτοι, αλλά δεν υπάρχουν καθόλου εξασφαλισμένα προνόμια ή προκρατημένες θέσεις».

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου μιλώντας στο ΟΡΕΝ, τόνισε ότι: «Το πιο κρίσιμο καθήκον αυτή τη στιγμή είναι να περιφρουρηθεί η ύπαρξη αντιπολίτευσης, γιατί αυτό που προσπαθούν να κάνουν είναι να εξοβελίσουν και να εξαϋλώσουν την αντιπολίτευση. Και εκεί που δεν το πετυχαίνουν διαλύοντας κόμματα, προσπαθούν να το πετύχουν ποινικοποιώντας την αντιπολίτευση».

Δριμεία κριτική από τα κόμματα μετά την ανάρτηση του πρωθυπουργού με αιχμές για τις προτεινόμενες από το κυβερνών κόμμα συνταγματικές αλλαγές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει πως: «Πριν φτάσει να μιλάει για την Ελλάδα του 2030 και του 2050. Αν θέλει ο κ. Μητσοτάκης έχει υποχρέωση να λύσει τα σημερινά σοβαρά προβλήματα της κοινωνίας».

Το ΚΚΕ επισημαίνει: «Η Ελλάδα του 2030 που υπόσχεται ο κ. Μητσοτάκης, είναι αυτή που έχει ανάγκη το κεφάλαιο και φτιάχνεται από τα υλικά κατεδάφισης των λαϊκών δικαιωμάτων. Άλλωστε αυτό αποδεικνύεται και από τις αντιδραστικές αλλαγές που επιχειρεί με την συνταγματική αναθεώρηση».

Από την πλευρά του ο Κυριάκος Βελόπουλος πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης σχολίασε πως: «Αναθεώρηση του Συντάγματος που αντί να συμπεριλαμβάνει τομές για την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και έλεγχο για τα οικονομικά και τα χρέη των κομμάτων, ώστε να λειτουργεί εύρυθμα το πολίτευμα, συμπεριλαμβάνει διευκολύνσεις για τις μπίζνες των κολλητών του πρωθυπουργού».

Η ΝΙΚΗ επισημαίνει ότι: H Ελλάδα του 2030 δεν θα οικοδομηθεί με αναρτήσεις εικονικής πραγματικότητας, αλλά με αλήθεια, όραμα και ανασυγκρότηση».

Νέο πεδίο σφοδρής αντιπαράθεσης κυβέρνησης αντιπολίτευσης αναμένεται να αποτελέσει η αναθεώρηση του Συντάγματος.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Παντελάκης

www.ertnews.gr

Google News

Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Youtube

Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

Share This Article
Facebook Twitter Email Copy Link Print
Προηγούμενο Βρετανία: Τεχνητή νοημοσύνη-βοηθός κάνει το χειρουργείο πιο ασφαλές Βρετανία: Τεχνητή νοημοσύνη-βοηθός κάνει το χειρουργείο πιο ασφαλές
Επόμενο ΠΑΟΚ: Μένουν οι Περσίδης και Ομορούγι ΠΑΟΚ: Μένουν οι Περσίδης και Ομορούγι

Δημοφιλέστερα

Φωτιά σε εργοστάσιο στο Μοσχάτο και μήνυμα από το 112 – «Καπνοί κατευθύνονται στην περιοχή σας, κλείστε πόρτες και παράθυρα»
Φωτιά σε εργοστάσιο στο Μοσχάτο και μήνυμα από το 112 – «Καπνοί κατευθύνονται στην περιοχή σας, κλείστε πόρτες και παράθυρα»
26/06/2024
Στο 78,5% η συμμετοχή στην πρεμιέρα των Πανελλαδικών για τα ΕΠΑΛ στη Μαγνησία
Στο 78,5% η συμμετοχή στην πρεμιέρα των Πανελλαδικών για τα ΕΠΑΛ στη Μαγνησία
30/05/2026
Οι υψηλές θερμοκρασίες αυξάνουν τον κίνδυνο πρόωρου τοκετού, διαπιστώνει νέα μελέτη
Οι υψηλές θερμοκρασίες αυξάνουν τον κίνδυνο πρόωρου τοκετού, διαπιστώνει νέα μελέτη
30/05/2026
Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καπνίσματος: Η «γενιά χωρίς καπνό» και η νέα πραγματικότητα των καπνικών προϊόντων
Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καπνίσματος: Η «γενιά χωρίς καπνό» και η νέα πραγματικότητα των καπνικών προϊόντων
31/05/2026
Ενέσιμο αντικαρκινικό φάρμακο μπορεί να εξαλείψει πλήρως όγκους, σύμφωνα με διεθνή κλινική δοκιμή
Ενέσιμο αντικαρκινικό φάρμακο μπορεί να εξαλείψει πλήρως όγκους, σύμφωνα με διεθνή κλινική δοκιμή
01/06/2026

MYVOLOS.NET | ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

  • IΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ MYVOLOS.NET
  • ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΜΑΚΡΙΝΙΤΣΗΣ 1, 38333, ΒΟΛΟΣ
  • ΑΦΜ: 997274138
  • ΔΟΥ: ΒΟΛΟΥ
  • ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945439629
  • email: info@myvolos.net
  • ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ – NOMIMΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΜΑΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ
  • ΕΚΔΟΤΗΣ -ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ : ΜΑΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ
  • ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΦΩΚΙΔΗΣ
  • ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ MYVOLOS.NET
  • ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΜΑΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ (ΕΕ) 2018/334

  • Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση MYVOLOS.NET δηλώνει ότι η ίδια και ο παρών ιστότοπος συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63) και ότι στο πλαίσιο αυτό διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει ή/και να αφαιρεί κάθε περιεχόμενο το οποίο κρίνει ότι είναι παράνομο, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση ή άδεια του χρήστη, καθώς και να λαμβάνει κάθε αναγκαίο προληπτικό μέτρο για την αποτροπή της διάδοσης παράνομου περιεχομένου.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Kατηγορίες
  • ADVERTORIAL
  • MY ΑΛΕΠΟΥ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΥ ΖΗΝ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • Τεχνολογια
  • Τηλεοραση
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • Χωρίς κατηγορία
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ADVERTORIAL
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • MY ΑΛΕΠΟΥ

ΧΡΗΣΙΜΑ

  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Φαρμακεία
  • Καύσιμα
  • Βόλος Καιρός
  • Κίνηση στους δρόμους του Βόλου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

NEWSROOM MYVOLOS.NET

  • Ειδησεογραφικό Τμήμα:info@myvolos.net
  • Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6948833100
  • Ηλεκτρονική αποστολή σχολίων, αγγελιών και φωτογραφιών: info@myvolos.net

ADVERTISING MYVOLOS.NET

  • Διαφημιστικό Τμήμα: myvolos.net@gmail.com
  • Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6948833100

Δείτε ποιός γιορτάζει

 

FIND US:

Facebook-f Instagram Youtube
Myvolos

Μέλος του:

Developed by DoitForMe | Powered by Friktoria.com
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?