• ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • PLUS
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ADVERTORIAL
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ
    • MY ΑΛΕΠΟΥ
Reading: Σωκράτης και Κομφούκιος «συναντήθηκαν» στην Αθήνα σε μια γιορτή πολιτισμού Ελλάδας και Κίνας
Share

10/06/2026 03:56

Αναζήτηση
VOLOS WEATHER
Myvolos

FIND US!

Facebook Youtube Instagram
MyvolosMyvolos
Aa
Αναζήτηση
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • PLUS
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ADVERTORIAL
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ
    • MY ΑΛΕΠΟΥ
  • el
    • el
    • en
    • de
    • it
    • es
    • fr
    • zh-CN
    • ar
    • sq
Have an existing account? Sign In
Follow US
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σωκράτης και Κομφούκιος «συναντήθηκαν» στην Αθήνα σε μια γιορτή πολιτισμού Ελλάδας και Κίνας

Last updated: 2026/06/10 at 2:54 ΠΜ
ADMINISTRATOR Published 10/06/2026
Share
4 Min Read
Σωκράτης και Κομφούκιος «συναντήθηκαν» στην Αθήνα σε μια γιορτή πολιτισμού Ελλάδας και Κίνας
SHARE

Σωκράτης και Κομφούκιος «συναντήθηκαν» στην Αθήνα σε μια γιορτή πολιτισμού Ελλάδας και Κίνας

Contents
Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις. Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

Με επίκεντρο τον διάλογο ανάμεσα στους δύο αρχαιότερους πολιτισμούς της Ανατολής και της Δύσης, την Κίνα και την Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε στις 8 Ιουνίου στην Εστία Νέας Σμύρνης η εκδήλωση «Συνάντηση & Έμπνευση: Διάλογος Διαμέσου Χρόνου και Χώρου», η οποία προηγήθηκε του 2ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Κλασικών Σπουδών.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε υπό την καθοδήγηση του Γραφείου Τύπου του Κρατικού Συμβουλίου της Κίνας και της Πρεσβείας της Κίνας στην Ελλάδα, με τη συμμετοχή φορέων από τις επαρχίες Σαντόνγκ και Τζιανγκσού, καθώς και ακαδημαϊκών και πολιτιστικών ιδρυμάτων των δύο χωρών.

Στην τελετή έναρξης παρευρέθηκαν ο υφυπουργός Δημοσιότητας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, Hu Heping, ο πρέσβης της Κίνας στην Ελλάδα Fang Qiu και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού της Ελλάδας, Γεώργιος Διδασκάλου. Συνολικά περισσότεροι από 150 εκπρόσωποι από τον ακαδημαϊκό, πολιτιστικό και δημοσιογραφικό χώρο της Ελλάδας και της Κίνας συμμετείχαν στις εργασίες της εκδήλωσης.

Το 2ο Παγκόσμιο Συνέδριο Κλασικών Σπουδών έχει ως θέμα «Διάλογος μεταξύ Αρχαίων και Σύγχρονων Εποχών: Σύγχρονη Ερμηνεία της Κλασικής Σοφίας» και επιδιώκει να αποτελέσει σημείο συνάντησης ερευνητών και ακαδημαϊκών από όλο τον κόσμο.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης αναδείχθηκαν οι κοινές αξίες των δύο πολιτισμών μέσα από εκθέσεις, παρουσιάσεις και καινοτόμες ψηφιακές εφαρμογές, μεταξύ των οποίων και διαδραστικές εμπειρίες τεχνητής νοημοσύνης που επέτρεπαν στους επισκέπτες να «συνομιλήσουν» με αρχαίους φιλοσόφους.

Ιδιαίτερη στιγμή αποτέλεσε η παράδοση στον ακαδημαϊκό της Ακαδημίας Αθηνών Μανόλη Κορρέ του βιβλίου «Ένα Παράδειγμα Ελληνικής και Ρωμαϊκής Αρχιτεκτονικής – Η Στέγη του Θεάτρου του Ηρώδου του Αττικού», έκδοση του Εκδοτικού Οίκου Φιλίας Σαντόνγκ. Η έκδοση συνδέεται με την επίσκεψη του κ. Κορρέ στην Κίνα το 2024, στο πλαίσιο του πρώτου Παγκόσμιου Συνεδρίου Κλασικών Σπουδών, και αποτελεί καρπό της πολιτιστικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Παράλληλα, ο Εκδοτικός Οίκος Καστανιώτη παρέλαβε αντίτυπα του ντοκιμαντέρ και του βιβλίου «Συναντήσεις των Θεών: Όταν ο Σωκράτης Συναντά τον Κομφούκιο», παραγωγής του Jiangsu Broadcasting Corporation. Μετά την επιτυχημένη προβολή του πρώτου μέρους της σειράς στην Ελλάδα, αναμένεται να ακολουθήσει και το δεύτερο μέρος, με τίτλο «Όταν ο Ηρόδοτος συναντά τον Sima Qian», εστιάζοντας στον διάλογο ανάμεσα στις δύο μεγάλες ιστοριογραφικές παραδόσεις της Ανατολής και της Δύσης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε επίσης το «Κοινό Σχέδιο Οπτικοακουστικής Πολιτιστικής Συνεργασίας Κίνας – Ελλάδας 2026», το οποίο προβλέπει συμπαραγωγές ντοκιμαντέρ, ανταλλαγή προγραμμάτων και συνεργασίες στον τομέα των πνευματικών δικαιωμάτων, με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση των πολιτιστικών δεσμών μεταξύ των δύο χωρών.

Στο φόρουμ με θέμα «Σύγχρονες Ηχώ του Κλασικού Πολιτισμού», Έλληνες και Κινέζοι ακαδημαϊκοί και εκπρόσωποι πολιτιστικών φορέων συζήτησαν τις σύγχρονες προσεγγίσεις στην ανάδειξη της κλασικής κληρονομιάς και τις δυνατότητες ενίσχυσης του διαπολιτισμικού διαλόγου.

Η έκθεση που συνοδεύει την εκδήλωση περιλαμβάνει θεματικές ενότητες αφιερωμένες στις φιλοσοφικές σχολές της Κίνας, στις πολιτιστικές ανταλλαγές μεταξύ Ανατολής και Δύσης, καθώς και ειδικούς χώρους ψηφιακής εμβύθισης και παραδοσιακής κινεζικής χειροτεχνίας, συνδυάζοντας την πολιτιστική κληρονομιά με τις νέες τεχνολογίες.

Η εκδήλωση θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό έως τις 10 Ιουνίου, επιβεβαιώνοντας τη διαρκώς ενισχυόμενη πολιτιστική συνεργασία και τον διάλογο ανάμεσα στην Κίνα και την Ελλάδα

www.ertnews.gr

Google News

Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Youtube

Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

Share This Article
Facebook Twitter Email Copy Link Print
Προηγούμενο Λίβανος: Τουλάχιστον 11 νεκροί από ισραηλινά πλήγματα στην περιοχή της Τύρου Λίβανος: Τουλάχιστον 11 νεκροί από ισραηλινά πλήγματα στην περιοχή της Τύρου
Επόμενο Μητσοτάκης για τα έξι χρόνια gov.gr: Με την τεχνολογία το κράτος αλλάζει – Ίσως πίσω από την ταλαιπωρία ενός πολίτη να κρύβεται εστία διαφθοράς Μητσοτάκης για τα έξι χρόνια gov.gr: Με την τεχνολογία το κράτος αλλάζει – Ίσως πίσω από την ταλαιπωρία ενός πολίτη να κρύβεται εστία διαφθοράς

Δημοφιλέστερα

Φωτιά σε εργοστάσιο στο Μοσχάτο και μήνυμα από το 112 – «Καπνοί κατευθύνονται στην περιοχή σας, κλείστε πόρτες και παράθυρα»
Φωτιά σε εργοστάσιο στο Μοσχάτο και μήνυμα από το 112 – «Καπνοί κατευθύνονται στην περιοχή σας, κλείστε πόρτες και παράθυρα»
26/06/2024
Ενέσιμο αντικαρκινικό φάρμακο μπορεί να εξαλείψει πλήρως όγκους, σύμφωνα με διεθνή κλινική δοκιμή
Ενέσιμο αντικαρκινικό φάρμακο μπορεί να εξαλείψει πλήρως όγκους, σύμφωνα με διεθνή κλινική δοκιμή
01/06/2026
Το θρυλικό τρενάκι του Πηλίου γεμάτο επισκέπτες στη μαγευτική διαδρομή Άνω Λεχώνια – Μηλιές
Το θρυλικό τρενάκι του Πηλίου γεμάτο επισκέπτες στη μαγευτική διαδρομή Άνω Λεχώνια – Μηλιές
01/06/2026
Το επιβλητικό “Costa Fortuna” έφερε 2.726 επιβάτες στον Βόλο
Το επιβλητικό “Costa Fortuna” έφερε 2.726 επιβάτες στον Βόλο
02/06/2026
Ν. Πήλιο: Αναζητούν την πηγή της επιβάρυνσης στο νερό – Στο “μικροσκόπιο” των ελέγχων φράγμα και δεξαμενές
Ν. Πήλιο: Αναζητούν την πηγή της επιβάρυνσης στο νερό – Στο “μικροσκόπιο” των ελέγχων φράγμα και δεξαμενές
02/06/2026

MYVOLOS.NET | ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

  • IΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ MYVOLOS.NET
  • ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΜΑΚΡΙΝΙΤΣΗΣ 1, 38333, ΒΟΛΟΣ
  • ΑΦΜ: 997274138
  • ΔΟΥ: ΒΟΛΟΥ
  • ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945439629
  • email: info@myvolos.net
  • ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ – NOMIMΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΜΑΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ
  • ΕΚΔΟΤΗΣ -ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ : ΜΑΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ
  • ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΦΩΚΙΔΗΣ
  • ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ MYVOLOS.NET
  • ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΜΑΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ (ΕΕ) 2018/334

  • Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση MYVOLOS.NET δηλώνει ότι η ίδια και ο παρών ιστότοπος συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63) και ότι στο πλαίσιο αυτό διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει ή/και να αφαιρεί κάθε περιεχόμενο το οποίο κρίνει ότι είναι παράνομο, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση ή άδεια του χρήστη, καθώς και να λαμβάνει κάθε αναγκαίο προληπτικό μέτρο για την αποτροπή της διάδοσης παράνομου περιεχομένου.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Kατηγορίες
  • ADVERTORIAL
  • MY ΑΛΕΠΟΥ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΥ ΖΗΝ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • Τεχνολογια
  • Τηλεοραση
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • Χωρίς κατηγορία
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ADVERTORIAL
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • MY ΑΛΕΠΟΥ

ΧΡΗΣΙΜΑ

  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Φαρμακεία
  • Καύσιμα
  • Βόλος Καιρός
  • Κίνηση στους δρόμους του Βόλου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

NEWSROOM MYVOLOS.NET

  • Ειδησεογραφικό Τμήμα:info@myvolos.net
  • Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6948833100
  • Ηλεκτρονική αποστολή σχολίων, αγγελιών και φωτογραφιών: info@myvolos.net

ADVERTISING MYVOLOS.NET

  • Διαφημιστικό Τμήμα: myvolos.net@gmail.com
  • Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6948833100

Δείτε ποιός γιορτάζει

 

FIND US:

Facebook-f Instagram Youtube
Myvolos

Μέλος του:

Developed by DoitForMe | Powered by Friktoria.com
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?