Κατά το τελευταίο 24ωρο, από την 5η Δεκεμβρίου έως και τα ξημερώματα της σημερινής ημέρας 6-12 , μετά την κατάσταση RED CODE που έχει τεθεί ο Νομός μας, η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Άννα Μαρία Παπαδημητρίου με τις αρμόδιες Υπηρεσίες των ΠΕΜΣ προχώρησαν σε συνεχείς αυτοψίες και ελέγχους σε όλο το οδικό δίκτυο της περιοχής, με σκοπό την καταγραφή των επιπτώσεων του έντονου καιρικού φαινομένου “Byron” και τη διασφάλιση της κυκλοφοριακής ασφάλειας και του ελέγχου των ρεμάτων.
Από τον επιτόπιο έλεγχο διαπιστώθηκε ότι τα ρέματα και οι χείμαρροι μετά τους εκτεταμένους καθαρισμούς λειτούργησαν πολύ αποτελεσματικά.
Δεν έχουν προκύψει σοβαρές ζημιές ή εκτεταμένες καταπτώσεις στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητάς μας, ενώ η βατότητα του συνόλου των κύριων οδικών αξόνων παραμένει σε γενικές γραμμές καλή . Ειδικότερα:
• Οδικός άξονας Καράβωμα – Κισσός – Μούρεσι:
Δεν παρουσιάζει προβλήματα και η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά.
• Τμήμα Χάνια – Καράβωμα: Εμφανίζεται λασπορροή εντός του οδοστρώματος, προερχόμενη από το ανάντι πρανές.
• Οδός Χάνια – Δράκεια: Παρατηρείται συσσώρευση κλαδιών, λίθων και φύλλων. Έχει ήδη προγραμματισθεί καθαρισμός από συνεργεία της Περιφέρειας.
• Παλαιά Εθνική Οδός Βόλου – Λάρισας (περιοχή Στεφανοβικείου): Υπερχείλισε η αποστραγγιστική τάφρος αρμοδιότητας ΤΟΕΒ, με αποτέλεσμα να προκληθεί διακοπή κυκλοφορίας τα ξημερώματα για περίπου μία ώρα επί της Παλαιάς Εθνικής Οδού Βόλου – Λάρισας.
Παράλληλα, σημειώθηκαν πτώσεις πέντε δέντρων στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της Περιφέρειας. Τα δέντρα απομακρύνθηκαν πλήρως με τη συνδρομή των συνεργείων της Περιφέρειας , της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, σε συνεργασία με τους κατά τόπους Δήμους.
Επιπλέον, σε διάφορα σημεία του δικτύου παρατηρήθηκαν μεμονωμένες καταπτώσεις μικρών βράχων και δέντρων, καθώς και εκτεταμένη συσσώρευση φύλλων στα πρανή και στα ερείσματα. Τα φαινόμενα αντιμετωπίζονται άμεσα από τα αρμόδια συνεργεία.
Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας παραμένουν σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα για την άμεση διαχείριση οποιουδήποτε περιστατικού προκύψει, ενώ οι αυτοψίες συνεχίζονται σε όλη την έκταση του δικτύου. Ευχαριστούμε πολύ την Πυροσβεστική Υπηρεσία, την Αστυνομία, τους Δήμους και τις Εθελοντικές Ομάδες για την άψογη συνεργασία!
Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.