• ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • PLUS
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΕΥ ΖΗΝ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ
    • MY ΑΛΕΠΟΥ
Reading: Σε ετοιμότητα οι φορείς στη Μαγνησία για αντιμετώπιση κινδύνων από έκτακτα καιρικά φαινόμενα
Share

01/02/2023 09:41

Αναζήτηση
VOLOS WEATHER
Myvolos

FIND US!

Facebook Twitter Youtube Instagram
Myvolos
Aa
Αναζήτηση
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • PLUS
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΕΥ ΖΗΝ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ
    • MY ΑΛΕΠΟΥ
Have an existing account? Sign In
Follow US
ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Σε ετοιμότητα οι φορείς στη Μαγνησία για αντιμετώπιση κινδύνων από έκτακτα καιρικά φαινόμενα

Last updated: 2023/01/24 at 5:35 ΜΜ
Newsroom Published 24/01/2023 2.7k Views
Share
3 Min Read
SHARE
ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ

Υπό την προεδρία της Αντιπεριφερειάρχη κας  Κολυνδρίνη Δωροθέας συνεδρίασε το  Έκτακτο Σ.Ο.Π.Π., σήμερα Τρίτη 24-01-2023, με σκοπό την ενημέρωση και τον σχεδιασμό του επιχειρησιακού πλάνου ετοιμότητας των φορέων εν αναμονή εκδήλωσης έντονων καιρικών φαινομένων που προβλέπεται να πλήξουν την περιοχή μας, σύμφωνα με το από 24-01-2022 Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων, που εκδόθηκε από την Ε.Μ.Υ.

Σκοπός της συνεδρίασης ήταν η διασφάλιση του καλύτερου συντονισμού όλων των φορέων προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα τα επικείμενα έντονα φαινόμενα βροχοπτώσεων, καταιγίδων, κλπ.

Αρχικά η κα Κολυνδρίνη Δωροθέα ευχαρίστησε όλους τους φορείς  για τη συμμετοχή τους στην έκτακτη  συνεδρίαση του ΣΟΠΠ, τονίζοντας ότι είναι απαραίτητο να γνωρίζει ο κάθε ένας τις αρμοδιότητες του και την περιοχή ευθύνης του, ώστε να υπάρχει άμεση και έγκαιρη παρέμβαση οπουδήποτε και αν χρειασθεί.

Η Αντιπεριφεριάρχης κα Κολυνδρίνη Δωροθέα ενημέρωσε τους φορείς ότι ήδη έχει πραγματοποιηθεί σύσκεψη με την αρμόδια Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της ΠΕΜΣ, όπου επικαιροποιήθηκε το επιχειρησιακό πλάνο ετοιμότητας και επέμβασης με τα κατάλληλα μηχανήματα και το προσωπικό της για την αντιμετώπιση κινδύνων από έκτακτα καιρικά φαινόμενα.

Επιπλέον, τόνισε ότι έχουν πραγματοποιηθεί από την Π.ΕΜ.Σ. και εκτελούνται έργα αντιπλημμυρικά, οριοθέτησης και διευθέτησης χειμάρρων, καθαρισμοί ρεμάτων, τάφρων  και ερεισμάτων για την ασφαλή διοχέτευση των νερών σε όλο τον Νομό καθώς και στα νησιά των Β. Σποράδων. Ταυτόχρονα η αρμόδια Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της ΠΕΜΣ, έχει προβεί σε εργολαβία αποχιονισμού και προμήθεια άλατος, προκειμένου να αντιμετωπίσει προβλήματα έντονων χιονοπτώσεων και παγετού.

Η ΠΕΜΣ διαθέτει ως εργαλείο επέμβασης το μητρώο μηχανημάτων ιδιωτών και ήδη έχουν ενημερωθεί οι ιδιώτες να είναι σε ετοιμότητα από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας και θα παρέμβουν όπου κριθεί αναγκαίο τόσο στο Νομό Μαγνησίας, όσο και στα νησιά των Β. Σποράδων.

Εστάλη έγγραφο στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας για την ανάγκη περιπολιών και την διακοπή της κυκλοφορίας όπου χρειασθεί και αν αυτό απαιτηθεί είτε σε ρέματα, χειμάρρους ή εκβολές ρεμάτων, είτε σε πολύ επικίνδυνα σημεία.

Επιπλέον, ενημερώθηκαν εγγράφως και οι Δήμοι με τα μηχανήματα έργων που διαθέτουν να βρίσκονται σε ετοιμότητα και επιφυλακή, να προβούν στην ενημέρωση των πολιτών για τα επερχόμενα φαινόμενα και τις σχετικές συστάσεις της Γ.Γ. Πολ. Προστασίας και να δοθούν οι σχετικές οδηγίες προς αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων.  .

Τέλος, εστάλησαν έγγραφες ενημερώσεις σε όλους τους φορείς, στους πολίτες και σε τοπικό επίπεδο των αγροτών, κτηνοτρόφων και μελισσοκόμων για περιορισμό των μετακινήσεων, λόγω των επερχόμενων επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

TAGGED: Βόλος, ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ, ΚΟΛΥΝΔΡΙΝΗ_ΔΩΡΟΘΕΑ, Μαγνησία
Share this Article
Facebook Twitter Email Copy Link Print
Προηγούμενο Τουιτάρει ο δημοσιογράφος ή το μέσο; – Η αλλαγή που διχάζει
Επόμενο Νέα Ιωνία: Επίθεση σε μαθητές Γυμνασίου από εξωσχολικούς

Δημοφιλέστερα

450 σύνεδροι από όλο τον κόσμο σε Θεολογικό συνέδριο στον Βόλο
12/01/2023
Εκκενώθηκε πολυκατοικία στην Καραμπατζάκη λόγω φωτιάς στο υπόγειο (pics & vid)
27/12/2022
Θλίψη στον Βόλο για την απώλεια του Γιώργου Χρηστάκη
25/12/2022
Πρώτο επεισόδιο Παπαπέτρου – Μπέου με αναφορές σε εγκληματική οργάνωση
31/12/2022
Με ηλιοφάνεια και παράπονα Μπέου τα Θεοφάνεια στον Βόλο (pics & vid)
06/01/2023

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Kατηγορίες
  • ADVERTORIAL
  • EY ZHN
  • MY ΑΛΕΠΟΥ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΥ ΖΗΝ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • Χωρίς κατηγορία

ΧΡΗΣΙΜΑ

  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Φαρμακεία
  • Καύσιμα
  • Βόλος Καιρός
  • Κλήρωση Joker

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

NEWSROOM MYVOLOS.NET

  • Ειδησεογραφικό Τμήμα: info@myvolos.net
  • Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6948833100
  • Ηλεκτρονική αποστολή σχολίων, αγγελιών και φωτογραφιών: info@myvolos.net

ADVERTISING MYVOLOS.NET

  • Διαφημιστικό Τμήμα: sales@myvolos.net
  • Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6948833100
Εορτολόγιο  

FIND US:

Facebook-f Instagram Twitter Youtube
Myvolos

Μέλος του:

DESIGNED / DEVELOPED WITH LOVE BY DOITFORME TEAM
POWERED BY FRIKTORIA.COM
Developed by DoitForMe | Powered by Friktoria.com
Myvolos
Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies
Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν λόγω τεχνολογίες θα μας επιτρέψει να επεξεργαστούμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως συμπεριφορά περιήγησης ή μοναδικά αναγνωριστικά σε αυτόν τον ιστότοπο. Η μη συγκατάθεση ή η ανάκληση της συγκατάθεσης, μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ορισμένες λειτουργίες και δυνατότητες.
Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών, για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Διαχείριση παρόχων Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Προβολή προτιμήσεων
{title} {title} {title}

Removed from reading list

Undo
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?