• ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • PLUS
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ADVERTORIAL
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ
    • MY ΑΛΕΠΟΥ
Reading: Πλατφόρμα διαφάνειας για τις αποζημιώσεις ζήτησε ο Χρ. Μπουκώρος στη συζήτηση νομοσχεδίου παρουσία του Χρ. Τριαντόπουλου
Share

13/05/2025 13:46

Αναζήτηση
VOLOS WEATHER
Myvolos

FIND US!

Facebook Youtube Instagram
MyvolosMyvolos
Aa
Αναζήτηση
Have an existing account? Sign In
Follow US
ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Πλατφόρμα διαφάνειας για τις αποζημιώσεις ζήτησε ο Χρ. Μπουκώρος στη συζήτηση νομοσχεδίου παρουσία του Χρ. Τριαντόπουλου

Last updated: 2024/07/06 at 1:12 ΜΜ
Newsroom Published 06/07/2024
Share
5 Min Read
SHARE

Πρόταση για την ενίσχυση της διαφάνειας σχετικά με την καταβολή των αποζημιώσεων από φυσικές καταστροφές σε κάθε ενδιαφερόμενο, είτε είναι πολίτης πλημμυροπαθής, πυροπαθής ή σεισμοπαθής, είτε επιχειρηματίας που καταστράφηκε η επιχείρησή του, είτε αγρότης που έχασε την παραγωγή και τα μηχανήματά του, κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Mπουκώρος στη διάρκεια της τοποθέτησής του στη Βουλή, παρουσία του αρμόδιου υφυπουργού Χρήστου Τριαντόπουλου, στη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για την υποχρεωτική ασφάλιση έναντι φυσικών καταστροφών.

Contents
Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις. Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

Αναπτύσσοντας το σκεπτικό της πρότασής του, ο βουλευτής Μαγνησίας τόνισε μεταξύ άλλων: «Η κυβέρνησή μας τα τελευταία χρόνια έχει θεσπίσει ένα πλαίσιο αποζημιώσεων μέσω του οποίου, μετά από φυσικές καταστροφές κατά τόπους ανά την Ελλάδα, καταβάλλονται ποσά, είτε από εθνικούς, είτε από ευρωπαϊκούς πόρους, εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ. Είναι δεδομένο ότι για συμβάντα τόσο μεγάλης κλίμακας υπάρχουν δυσλειτουργίες και καθυστερήσεις. Φυσικό επακόλουθο είναι να υπάρχουν διαμαρτυρίες μεταξύ πολιτών, αλλά και ανάμεσα σε περιοχές που έχουν πληγεί, για τον χρόνο καταβολής και το ύψος των αποζημιώσεων».

Ο Χρ. Μπουκώρος πρόσθεσε ότι η πλατφόρμα της Διαύγειας δεν αρκεί για την απαιτούμενη διαφάνεια, διότι κανένας πλημμυροπαθής ή σεισμοπαθής δεν έχει την τεχνική δυνατότητα να παρακολουθεί σε ένα χρονικό εύρος ενός ή και περισσοτέρων ετών, ποιος και για ποιον λόγο αποζημιώνεται.

«Μία πλατφόρμα ανοιχτών δεδομένων θα έδινε δυνατότητα στον κάθε ενδιαφερόμενο, και κυρίως στους πληγέντες, να έχουν γνώση για την πορεία των αποζημιώσεων. Να μπορούν να δουν οι φορολογούμενοι πολίτες, πόσο μάλλον αν είναι πληγέντες, ποιος πληρώνεται, σε ποια περιοχή βρίσκεται, το ύψος της αποζημίωσης και για ποια καταστροφή. Στοιχεία που θα αναρτώνται ανά Δήμο, ανά Δημοτικό Διαμέρισμα και ανά φυσική καταστροφή (π.χ. Ιανός, Daniel, Elias, πυρκαγιά στον Έβρο κ.α.) για πρακτικούς και ευνόητους λόγους)», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τόνισε δε την άποψή του ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος προστασίας προσωπικών δεδομένων, εφόσον πρόκειται για δημόσιο χρήμα και για τη διαχείρισή του, υπογραμμίζοντας ότι είναι αναγκαίο να έχουν γνώση όλοι οι φορολογούμενοι ανά πάσα στιγμή.

«Οι λόγοι δημοσίου συμφέροντος προηγούνται και ούτως η άλλως τα γεγονότα για τα οποία δίνονται οι αποζημιώσεις είναι απόλυτα εμφανή και δημόσια στις τοπικές κοινότητες. Άλλωστε, ανάλογη πλατφόρμα ανοιχτών δεδομένων υπάρχει και στον ΟΠΕΚΕΠΕ που χορηγεί τις επιδοτήσεις στους αγρότες.

Στον σύγχρονο κόσμο, τα ανοιχτά δεδομένα είναι βασικό στοιχείο διαφάνειας και δημοκρατίας. Με την υλοποίηση μιας τέτοιας πρότασης, θα εκμηδενίζονταν τα παράπονα για αδικίες και η όποια καχυποψία των πολιτών για τη διαχείριση κονδυλίων, ιδιαίτερα μετά από τόσο δύσκολες καταστάσεις, όπως οι φυσικές καταστροφές. Η ενίσχυση του κοινωνικού ελέγχου για λόγους διαφάνειας είναι πάντα επ΄ ωφελεία του κοινωνικού συνόλου. Η αποπολιτικοποίηση της δημόσιας διοίκησης είναι κοινοτική και δημοκρατική μας υποχρέωση. Το απαιτεί το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Η δημιουργία ενημερωτικής πλατφόρμας για τις αποζημιώσεις θα ακύρωνε στην πράξη κάθε υπαρκτή ή φημολογούμενη πολιτική παρέμβαση», είπε χαρακτηριστικά.

Κλείνοντας την ομιλία του ο βουλευτής Μαγνησίας και πρόεδρος της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής Χρήστος Μπουκώρος ανέφερε:

«Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας έχει κάνει πάρα πολλά για το πλαίσιο της Κρατικής Αρωγής και δαπανά εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για να αποζημιώσει τους πολίτες που πλήττονται από τα ολοένα έντονα και συχνότερα ακραία καιρικά φαινόμενα και φυσικές καταστροφές. Ως σύγχρονη κυβέρνηση, προσανατολισμένη στην ψηφιακή διακυβέρνηση της χώρας, είμαι βέβαιος ότι θα θωρακίσει με εξίσου ισχυρή διαφάνεια, αυτά τα πρωτόγνωρα ποσά. Ο Έλληνας φορολογούμενος πολίτης δικαιούται να γνωρίζει ποιος, σε τι ύψος ποσού, για ποιο λόγο, και τον ακριβή χρόνο που αποζημιώνεται.

Τέλος, είμαι επίσης βέβαιος ότι ο παριστάμενος αρμόδιος συντοπίτης υφυπουργός Χρήστος Τριαντόπουλος θα αναλάβει τις απαιτούμενες κυβερνητικές πρωτοβουλίες, ώστε μετά τη σπουδαία κατάκτηση της Κρατικής Αρωγής να κατακτήσουμε και το απαιτούμενο επίπεδο διαφάνειας, σ’ αυτό το κρίσιμης σημασίας ζήτημα».

Google News

Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Youtube

Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

TAGGED: ΒΟΛΟΣ, βουλη, ΜΠΟΥΚΩΡΟΣ, ΤΡΙΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ
Share This Article
Facebook Twitter Email Copy Link Print
Προηγούμενο Στη Βουλή το θέμα του σταθμού αερίου LNG στον Παγασητικό
Επόμενο ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας: Υβριστής και τραμπούκος ο Μπέος – Καταδίκη της φραστικής επίθεσης στον Χρ. Βενέτη

Δημοφιλέστερα

Εισαγγελική παρέμβαση για τα εγκαταλειμμένα αδέσποτα στον Δήμο Βόλου
13/05/2025
Χρειάζονται εκπαίδευση και οι πολίτες
02/01/2015
Ζούμε σε ένα παράλληλο σύμπαν
02/01/2015
Ο εκνευρισμός του Αχιλλέα Μπέου
02/01/2015
To σκαρπέλο δεν κάνει για κατσαβίδι
03/01/2015

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Kατηγορίες
  • ADVERTORIAL
  • MY ΑΛΕΠΟΥ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΥ ΖΗΝ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • Τεχνολογια
  • Τηλεοραση
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • Χωρίς κατηγορία
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ADVERTORIAL
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • MY ΑΛΕΠΟΥ

ΧΡΗΣΙΜΑ

  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Φαρμακεία
  • Καύσιμα
  • Βόλος Καιρός
  • Κίνηση στους δρόμους του Βόλου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

NEWSROOM MYVOLOS.NET

  • Ειδησεογραφικό Τμήμα:info@myvolos.net
  • Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6948833100
  • Ηλεκτρονική αποστολή σχολίων, αγγελιών και φωτογραφιών: info@myvolos.net

ADVERTISING MYVOLOS.NET

  • Διαφημιστικό Τμήμα: myvolos.net@gmail.com
  • Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6948833100
Εορτολόγιο  

FIND US:

Facebook-f Instagram Youtube
Myvolos

Μέλος του:

Developed by DoitForMe | Powered by Friktoria.com
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?