![[386008] ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ (ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΟΥΤΡΑ/TOKLIK.GR/EUROKINISSI)](https://www.ertnews.gr/wp-content/uploads/2026/04/lazaridis-1-scaled.jpg)
Την απόφασή του να παραιτηθεί από τη θέση του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανακοίνωσε ο Μακάριος Λαζαρίδης, μέσω εκτενούς δήλωσής του, στον απόηχο της πολιτικής αντιπαράθεσης των τελευταίων ημερών.
Ο κ. Λαζαρίδης τονίζει ότι σε όλη τη διαδρομή του, τόσο στην προσωπική όσο και στην πολιτική του ζωή, πορεύτηκε με εντιμότητα και αξιοπρέπεια, υπογραμμίζοντας πως δεν πρόκειται να επιτρέψει σε κανέναν να αμαυρώσει την πορεία του.
Αναφερόμενος στην πολιτική του δράση, σημειώνει ότι υπηρέτησε με συνέπεια τη Νέα Δημοκρατία, δίνοντας μάχες εντός και εκτός Βουλής, ενώ κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην εμπιστοσύνη που έλαβε από τους πολίτες της Καβάλας, οι οποίοι τον εξέλεξαν δύο φορές βουλευτή.
Παράλληλα, δηλώνει υπερήφανος για τη συνεργασία του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τόσο κατά την περίοδο της αντιπολίτευσης όσο και κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης, επισημαίνοντας ότι συνέβαλε στην προσπάθεια για μια ισχυρή και σύγχρονη Ελλάδα.
Ο ίδιος υπογραμμίζει ότι από την αρχή της δημόσιας παρουσίας του επέλεξε τη διαφάνεια, υπενθυμίζοντας πως είχε δημοσιοποιήσει το «πόθεν έσχες» του ήδη από το 2019, πριν ακόμη υποχρεωθεί θεσμικά.
Ασκώντας κριτική στην αντιπολίτευση, κάνει λόγο για «τοξικές επιθέσεις» και απόπειρα πολιτικής εκμετάλλευσης ενός ζητήματος που, όπως αναφέρει, ανάγεται σχεδόν δύο δεκαετίες πίσω.
Ωστόσο, επισημαίνει ότι η απόφασή του να παραιτηθεί ελήφθη με γνώμονα τη διασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας της κυβέρνησης και του υπουργείου, τονίζοντας ότι δεν επιθυμεί να αποτελέσει εμπόδιο στο έργο τους.
Κλείνοντας, ευχαριστεί τον πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη του, καθώς και όλους όσοι τον στήριξαν στην πολιτική του πορεία, διαμηνύοντας ότι παραμένει προσηλωμένος στις αρχές και τις αξίες που υπηρετεί.
Σημειώνεται ότι νωρίτερα μέσα στη μέρα, η Ντόρα Μπακογιάννη είχε δηλώσει ότι θα ήταν προτιμότερο να παραιτηθεί, ώστε να διευκολύνει τον πρωθυπουργό.
Ολόκληρη η δήλωση του κ. Λαζαρίδη:
«Σε όλη μου την προσωπική ζωή πορεύτηκα με εντιμότητα και έζησα την οικογένειά μου με αξιοπρέπεια, που δεν θα αφήσω κανέναν να αμαυρώσει.
Με τις ίδιες αξίες στάθηκα και στην πολιτική, πάντα με το κεφάλι ψηλά. Έδωσα αγώνες, εντός και εκτός Βουλής, με τη Νέα Δημοκρατία, με σταθερή προσήλωση στις αρχές και τις αξίες που υπηρετώ.
Οι πολίτες της Καβάλας με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους και με εξέλεξαν δύο φορές βουλευτή στην ιδιαίτερη πατρίδα μου, γεγονός που αποτελεί για εμένα ύψιστη τιμή, αλλά και ευθύνη.
Είμαι υπερήφανος για τις μάχες στο πλευρό του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη τόσο στα δύσκολα χρόνια της αντιπολίτευσης όσο και κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης της χώρας.
Υπηρέτησα με συνέπεια και αίσθημα καθήκοντος, συμβάλλοντας, στο μέτρο των δυνάμεών μου, στην προσπάθεια για μια ισχυρή και σύγχρονη Ελλάδα.
Από την πρώτη στιγμή της δημόσιας παρουσίας μου επέλεξα τη διαφάνεια. Έδωσα στη δημοσιότητα το “πόθεν έσχες” μου προεκλογικά το 2019, χωρίς να είμαι υποχρεωμένος, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι δεν φοβήθηκα ποτέ τον έλεγχο, αλλά αντιθέτως τον επιδίωξα.
Όλο αυτό το διάστημα απέκρουσα με επιχειρήματα και πολιτική αξιοπρέπεια τις επιθέσεις μιας τοξικής αντιπολίτευσης, η οποία, παραπαίουσα, αναζητά τρόπο να διασωθεί εκλογικά, επενδύοντας στη λάσπη και τη συκοφαντία για ένα ζήτημα μάλιστα που συνέβη πριν 20 σχεδόν χρόνια.
Ωστόσο, με γνώμονα την ανάγκη να διαφυλαχθεί απερίσπαστα το έργο της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του Υφυπουργού.
Η απόφασή μου αυτή δεν αναιρεί ούτε στο ελάχιστο την πίστη μου στις αρχές που υπηρέτησα και θα συνεχίσω να υπηρετώ.
Ευχαριστώ από καρδιάς τον Πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη του και όλους όσοι στάθηκαν στο πλευρό μου σε αυτή τη διαδρομή».
www.ertnews.gr
Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.