• ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • PLUS
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ADVERTORIAL
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ
    • MY ΑΛΕΠΟΥ
Reading: Ομολόγησε 20χρονος συντονιστής ομάδας επιθέσεων σε σχολεία του Βόλου
Share

13/05/2025 01:26

Αναζήτηση
VOLOS WEATHER
Myvolos

FIND US!

Facebook Youtube Instagram
MyvolosMyvolos
Aa
Αναζήτηση
Have an existing account? Sign In
Follow US
ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Ομολόγησε 20χρονος συντονιστής ομάδας επιθέσεων σε σχολεία του Βόλου

Last updated: 2023/02/17 at 4:35 ΜΜ
Newsroom Published 17/02/2023
Share
4 Min Read
SHARE

Ούτε οι κουκούλες, ούτε τα κράνη, ούτε τα μηχανάκια χωρίς αριθμούς κυκλοφορίας, αποδείχτηκαν αρκετά για να καλύψουν την ανωνυμία των είκοσι περίπου ατόμων 14-15 ετών, τα οποία πραγματοποίησαν καταδρομικές επιθέσεις προξενώντας φθορές σε τρία σχολεία του Βόλου.

Contents
Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις. Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

Σύμφωνα με πληροφορίες, συντονιστής της ομάδας φέρεται να είναι 20χρονος, ο οποίος είναι μαθητής σε Λύκειο του Βόλου αλλά έχει μείνει σε ίδιες τάξεις περίπου 3 – 4 χρονιές.

Η ταυτοποίησή του έγινε μετά από συστηματική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου και ο 20χρονος φέρεται να έχει παραδεχτεί τις πράξεις του, δίχως όμως να αναφέρεται σε κάποια συγκεκριμένη αιτία ή αφορμή για τις επιθέσεις, ούτε και για την επιλογή των συγκεκριμένων στόχων.

Μέσα από την αξιοποίηση καταθέσεων, δεδομένων επικοινωνιών και σε πλατφόρμες, την επεξεργασία οπτικού υλικού από φωτογραφίες, κάμερες ασφαλείας κ.α., οι Αστυνομικές Αρχές συνεχίζουν την προσπάθεια ταυτοποίησης και άλλων δραστών ενώ εξετάζεται αν υπάρχει συσχέτιση και με άλλα περιστατικά βίας στον Βόλο, στα οποία είχαν πρωταγωνιστήσει και πάλι ανήλικοι.

Πληροφορίες αναφέρουν πως προσδιορίζονται περίπου 4 ομάδες ανηλίκων, οι οποίες συντονίστηκαν με την καθοδήγηση του 20χρονου και γίνεται προσπάθεια ταυτοποίησης των μελών των ομάδων και μέσα από εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης, οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν για τις συνεννοήσεις.

Ικανοποίησης της

Ικανοποίηση εκφράζει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, σχετικά με τα πρόσφατα περιστατικά κατά τα οποία ομάδες ατόμων με καλυμμένα τα πρόσωπά τους επιτέθηκαν σε τρία σχολεία του Βόλου προκαλώντας ευτυχώς μόνο υλικές ζημιές, ενημερώνει τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών και μαθητριών σχολείων αρμοδιότητάς της, ότι οι φάκελοι των τριών περιστατικών βρίσκονται πλέον στα χέρια των δικαστικών αρχών. Σύμφωνα με υπηρεσιακές μας πληροφορίες η Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας και η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βόλου έχουν ταυτοποιήσει πρόσωπο, το οποίο μάλιστα κατά τις ίδιες πληροφορίες φέρεται να έχει αποδεχτεί τη συμμετοχή του στις τρεις αυτές πράξεις.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές σχηματίστηκε σε βάρος του σχετική δικογραφία, η οποία πρόκειται να διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Βόλου.

Το εν λόγω αυτό γεγονός αποδεικνύει ότι η κοινωνία μας διαθέτει τα απαραίτητα μέσα ώστε να αποτρέπει φαινόμενα τυφλής βίας, ειδικά αν αυτά καταπατούν τα δικαιώματα των νέων μας στην εκπαίδευση, αν στοχεύουν στην φθορά της περιουσίας του ελληνικού λαού ιδιαίτερα αν αυτά εγκυμονούν κινδύνους για την ασφάλεια και την υγεία των μαθητών μας.

Με βάση αυτές τις εξελίξεις η ΔΔΕ Μαγνησίας εκφράζει την αμέριστη ικανοποίησή της προς το έργο των Αστυνομικών Αρχών και ιδιαίτερα προς το πρόσωπο του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας, Αστυνομικού Διευθυντή Γεώργιου Ντιζέ και του Διευθυντή της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βόλου, Αστυνομικού Υποδιευθυντή Διαμαντή Καρβέλη και των συνεργατών τους, οι οποίοι δρώντας άμεσα και αποτελεσματικά οδήγησαν το γεγονός στη δικαιοσύνη διασφαλίζοντας τη μη επανάληψη παρόμοιων περιστατικών, ιδιαίτερα σε βάρος των μαθητών μας.

Επιπλέον θα θέλαμε να τονιστεί η απόλυτη ικανοποίησή μας για το πολυεπίπεδο έργο και την ευσυνειδησία  των Διευθυντών των τριών σχολείων μας, του  κ. Δημητρίου Αποστολάκη του 5ου ΓΕΛ Βόλου, του κ. Βασίλειου Μήτσια του 7ου ΓΕΛ Βόλου και της κ. Αγάπης Κουτσοκώστα του 3ου ΕΠΑΛ Βόλου, οι οποίοι εκτός της απολύτου τήρησης των προβλεπόμενων από την κείμενη νομοθεσία κανόνων ασφαλείας, προέβλεψαν και περαιτέρω μέτρα υποστήριξης της ασφάλειας των μαθητών τους.

Τέλος, θα επιθυμούσαμε να εκφράσουμε την απόλυτη ικανοποίησή μας και προς τους εκπαιδευτικούς των τριών σχολείων, οι οποίοι με υπευθυνότητα και αγάπη προστάτεψαν τους μαθητές με απόλυτη επιτυχία, δίνοντας σε μας την ευκαιρία να διαβεβαιώσουμε τους γονείς και κηδεμόνες για άλλη μια φορά ότι τα σχολεία μας αποτελούν τα ασφαλέστερα και πλέον προστατευμένα περιβάλλοντα για τα παιδιά τους

Google News

Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Youtube

Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

TAGGED: ΑΝΗΛΙΚΟΙ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΒΟΛΟΣ, ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ, ΖΗΜΙΕΣ, ΣΧΟΛΕΙΑ
Share This Article
Facebook Twitter Email Copy Link Print
Προηγούμενο Εκδήλωση στον Βόλο με θέμα “Το πανεπιστήμιο ακέφαλο και απαξιωμένο”
Επόμενο Άγνωστοι αφαιρούν μεταλλικές σχάρες φρεατίων στον Βόλο και δημιουργούν παγίδες για διερχόμενους

Δημοφιλέστερα

Βόλος: Αλ. Μεϊκόπουλος “70 κενές θέσεις στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο – Οι πέντε προσλήψεις είναι πρόκληση”
13/05/2025
Χρειάζονται εκπαίδευση και οι πολίτες
02/01/2015
Ζούμε σε ένα παράλληλο σύμπαν
02/01/2015
Ο εκνευρισμός του Αχιλλέα Μπέου
02/01/2015
To σκαρπέλο δεν κάνει για κατσαβίδι
03/01/2015

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Kατηγορίες
  • ADVERTORIAL
  • MY ΑΛΕΠΟΥ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΥ ΖΗΝ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • Τεχνολογια
  • Τηλεοραση
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • Χωρίς κατηγορία
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ADVERTORIAL
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • MY ΑΛΕΠΟΥ

ΧΡΗΣΙΜΑ

  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Φαρμακεία
  • Καύσιμα
  • Βόλος Καιρός
  • Κίνηση στους δρόμους του Βόλου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

NEWSROOM MYVOLOS.NET

  • Ειδησεογραφικό Τμήμα:info@myvolos.net
  • Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6948833100
  • Ηλεκτρονική αποστολή σχολίων, αγγελιών και φωτογραφιών: info@myvolos.net

ADVERTISING MYVOLOS.NET

  • Διαφημιστικό Τμήμα: myvolos.net@gmail.com
  • Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6948833100
Εορτολόγιο  

FIND US:

Facebook-f Instagram Youtube
Myvolos

Μέλος του:

Developed by DoitForMe | Powered by Friktoria.com
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?