• ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • PLUS
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ADVERTORIAL
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ
    • MY ΑΛΕΠΟΥ
Reading: Ολυμπιακοί Αγώνες: Στα… άδυτα της Τελετής Εναρξης για το «Παρίσι 2024»
Share

15/05/2025 06:57

Αναζήτηση
VOLOS WEATHER
Myvolos

FIND US!

Facebook Youtube Instagram
MyvolosMyvolos
Aa
Αναζήτηση
Have an existing account? Sign In
Follow US
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Στα… άδυτα της Τελετής Εναρξης για το «Παρίσι 2024»

Last updated: 2024/06/18 at 3:42 ΜΜ
Newsroom Published 18/06/2024
Share
4 Min Read
SHARE

Ως «θεαματική» περιγράφεται από τους διοργανωτές η Τελετή Εναρξης των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι και χαρακτηρίζεται από την άκρα μυστικότητα, δεδομένου ότι δεν έχει διαρρεύσει σχεδόν τίποτε από το περιεχόμενο της. Οι λεπτομέρειες, όσο μικρές κι’ εάν είναι, φυλάσσονται με ζήλο από την οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων (Cojo).

Contents
Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις. Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

Ελάχιστα μέσα μαζικής ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένου του γαλλικού πρακτορείου ειδήσεων (AFP), μπόρεσαν να παρακολουθήσουν λίγα λεπτά από μια πρόβα, που έγινε στις αρχές Ιουνίου, σ’ ένα υπόστεγο της γαλλικής πρωτεύουσας.

Η λυρική μουσική αντηχεί ξαφνικά στο εγκαταλελειμμένο υπόστεγο μεταμορφωμένο σε αίθουσα χορού. Απέναντι σ΄ έναν τεράστιο καθρέφτη, οι χορευτές προθερμαίνονται, προτού εκτελέσουν, για λίγα δευτερόλεπτα, τα πρώτα βήματα μιας μυστικής χορογραφίας, που θ’ αποκαλυφθεί στα μάτια του πλανήτη στις 26 Ιουλίου.

Τα φώτα νέον και οι ντισκο-μπάλες, έρχονται σε αντίθεση με την βιομηχανική πτυχή αυτού του υποβαθμισμένου αλλά απέραντου χώρου. Με την Τελετή Εναρξης να λαμβάνει χώρα για πρώτη φορά έξω από ένα στάδιο, πάνω από επτά χιλιόμετρα κατά μήκος του Σηκουάνα, ήταν απαραίτητο να προσαρμοσθεί και να βρεθεί ένας χώρος ικανός να φιλοξενήσει μεγάλες ομάδες χορευτών για τις δοκιμές.

Την ημέρα της πρόβας, περίπου πενήντα από τους χορευτές ήταν παρόντες σε μια σκηνή που απαιτούσε περίπου 400 χορευτές. «Απαιτεί πραγματική οργάνωση, αλλά πλησιάζουμε», δηλώνει ενθουσιασμένη η χορογράφος, Μοντ Λε Πλαντέκ, υπεύθυνη για τον χορό για όλες τις Τελετές των Ολυμπιακών Αγώνων.

Οι χορευτές πρέπει να κάνουν πρόβες σε μικρές ομάδες, καθώς κανένα μέρος δεν είναι αρκετά μεγάλο, για να τους φιλοξενήσει όλους. Και το έργο είναι «Τιτάνιο», καθώς η Τελετή περιλαμβάνει περίπου δέκα «πίνακες».

Με μαύρο παντελόνι για τζόκινγκ και vintage αθλητικά παπούτσια Air Max στο ίδιο χρώμα, η χορογράφος παίρνει την θέση της μπροστά στους χορευτές της. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο, η δοκιμή αρχίζει με καλή διάθεση. Η Μοντ Λε Πλαντέκ τους μιλάει στα αγγλικά, δείχνει τις κινήσεις την πρώτη φορά και μετά την δεύτερη, προτού τους δει να εκτελούν.

Η μουσική ακούγεται, αποτυγχάνοντας να κρύψει τον ήχο των βημάτων που γλιστρούν στο πάτωμα. Δυναμικό, αυτό το πέρασμα της χορογραφίας ακολουθεί σε ένα μείγμα χαλάρωσης και αυστηρότητας.

«Είναι εξαιρετικό, σε κάνει να το θέλεις!», λέει ο πρόεδρος της Cojo, Τόνι Εστανγκέ, ο οποίος βρέθηκε διακριτικά στον χώρο. Λίγα μέτρα μακρυά του, παρακολουθεί ο Τομά Τζολί, ο καλλιτεχνικός διευθυντής των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η Τελετή Εναρξης θα δείξει «τον χορό σε όλη του την ποικιλομορφία», αποκαλύπτει η χορογράφος, επισημαίνοντας ότι ήθελε να συνδυάσει το breakdance με τον σύγχρονο και τον κλασικό χορό, ενώ προσθέτει πως «δεν θα υπάρξει γέφυρα στο Παρίσι, που να μην είναι γεμάτη από χορευτές».

Δεν έχει σημασία το στυλ ή το μέρος, για την 25χρονη, Λουίζ Ντεμάϊ, γιατί «ο χορός για τους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι ένα παιδικό όνειρο που θα γίνει πραγματικότητα». Πιο πραγματιστής, ο 19χρονος, Γκιλμπό Μανουαρί, δηλώνει με σαφήνεια ότι πέρασε τα κάστινγκ για «την αμοιβή», που «δεν είναι πολύ υψηλή».

Θα υπάρξει πιο κλασικό μέρος μπαλέτου; Πώς θα είναι τα κοστούμια; Πότε θα γίνει η γενική δοκιμή; Σε όλες αυτές τις ερωτήσεις, η ίδια απάντηση από τους συμμετέχοντες: «Δεν μπορούμε να πούμε τίποτε».

«Ακόμη και οι χορευτές δεν γνωρίζουν όλα τα μυστικά», επισημαίνει η Μοντ Λε Πλαντέκ…

cnn.gr https://www.cnn.gr/sports/story/424978/olympiakoi-agones-sta-adyta-tis-teletis-enarksis-gia-to-parisi-2024

Google News

Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Youtube

Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

Share This Article
Facebook Twitter Email Copy Link Print
Προηγούμενο Ο Ήλιος ετοιμάζεται να αντιστρέψει το μαγνητικό του πεδίο. Τι σημαίνει αυτό για τη Γη και την ανθρωπότητα;
Επόμενο Θετικά αποτιμούν στο ΣΥΡΙΖΑ το εκλογικό αποτέλεσμα – Αναχωρεί για ΗΠΑ ο Κασσελάκης

Δημοφιλέστερα

Στα 3,65 δισ. ευρώ τα κρατικά «φέσια» σε ιδιώτες – Τα νοσοκομεία ο μεγάλος οφειλέτης
15/05/2025
Χρειάζονται εκπαίδευση και οι πολίτες
02/01/2015
Ζούμε σε ένα παράλληλο σύμπαν
02/01/2015
Ο εκνευρισμός του Αχιλλέα Μπέου
02/01/2015
To σκαρπέλο δεν κάνει για κατσαβίδι
03/01/2015

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Kατηγορίες
  • ADVERTORIAL
  • MY ΑΛΕΠΟΥ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΥ ΖΗΝ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • Τεχνολογια
  • Τηλεοραση
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • Χωρίς κατηγορία
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ADVERTORIAL
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • MY ΑΛΕΠΟΥ

ΧΡΗΣΙΜΑ

  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Φαρμακεία
  • Καύσιμα
  • Βόλος Καιρός
  • Κίνηση στους δρόμους του Βόλου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

NEWSROOM MYVOLOS.NET

  • Ειδησεογραφικό Τμήμα:info@myvolos.net
  • Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6948833100
  • Ηλεκτρονική αποστολή σχολίων, αγγελιών και φωτογραφιών: info@myvolos.net

ADVERTISING MYVOLOS.NET

  • Διαφημιστικό Τμήμα: myvolos.net@gmail.com
  • Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6948833100
Εορτολόγιο  

FIND US:

Facebook-f Instagram Youtube
Myvolos

Μέλος του:

Developed by DoitForMe | Powered by Friktoria.com
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?