
Το Συμβούλιο του Αραβικού Συνδέσμου σε επίπεδο Υπουργών Εξωτερικών, κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να «παρέμβει άμεσα για την προστασία του παλαιστινιακού λαού από τα ισραηλινά εγκλήματα, την επιθετικότητα και την τρομοκρατία των εποίκων», τονίζοντας την «αναγκαιότητα τερματισμού αυτών των παραβιάσεων».
Οι Άραβες Υπουργοί καταδίκασαν τα «σχέδια που αποσκοπούν στον διαχωρισμό της Λωρίδας της Γάζας από τη Δυτική Όχθη», υπογραμμίζοντας ότι «η Γάζα αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του εδάφους του Κράτους της Παλαιστίνης». Παράλληλα, απέρριψαν κατηγορηματικά κάθε μορφή εκτοπισμού του παλαιστινιακού λαού από τη γη του ή οποιαδήποτε αλλαγή της δημογραφικής του σύνθεσης.
Επιπλέον, κάλεσαν για την «ολοκλήρωση της εφαρμογής της συμφωνίας εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας σε όλα τα στάδιά της», ώστε να διασφαλιστούν ο τερματισμός των εχθροπραξιών και η ανοικοδόμηση της Γάζας. Παρότρυναν επίσης τη διεθνή κοινότητα να παράσχει πολιτική, οικονομική και νομική στήριξη στο αραβικό σχέδιο για την ανάκαμψη, την ανασυγκρότηση και την ενίσχυση της ανθεκτικότητας του παλαιστινιακού λαού.
Μετάφραση: Ουαλίντ Ελίας
Πηγή: elnashra
www.ertnews.gr
Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.