
Μετά από τη μεγάλη χιονόπτωση στη Νέα Υόρκη, εκατοντάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν στο Washington Square Park για μια μεγάλη χιονο-μάχη με χιονόμπαλες. Οι αστυνομικοί της Νέας Υόρκης κλήθηκαν στο σημείο έπειτα από αναφορές για άτακτη συμπεριφορά και πιθανή παρουσία ατόμων πάνω σε κτίριο στο πάρκο.
Η αρχική διασκέδαση μετατράπηκε σε ένταση όταν η παρουσία της αστυνομίας έγινε εστία αντιπαραθέσεων, με το γεγονός να συζητιέται εκτενώς στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης και τα social media.
Αρνητικά σχόλια προκάλεσε η αντίδραση του δημάρχου της Νέας Υόρκης, Ζοχράν Μαμντάνι, ο οποίος κάλεσε τους δημότες του να σεβαστούν τους αστυνομικούς, επισημαίνοντας ότι οι αξιωματικοί βρίσκονταν στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας και την ασφάλεια της πόλης. Σε δήλωσή του στο X ανέφερε ότι, αν κάποιος πρέπει να δεχθεί χιονόμπαλα, «είναι αυτός», ενδεχομένως προσπαθώντας να αντιμετωπίσει με χιούμορ την κατάσταση, αλλά η αντίδρασή του προκάλεσε και πολιτική κριτική για τη στάση του απέναντι στην επιβολή της τάξης.
I’ve seen the videos of kids throwing snowballs at NYPD officers in Washington Square Park.
Officers, like all city workers, have been out in a historic blizzard, keeping New Yorkers safe and cars moving.
Treat them with respect. If anyone’s catching a snowball, it’s me.
— Mayor Zohran Kwame Mamdani (@NYCMayor) February 24, 2026
www.ertnews.gr
Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.