
Πέντε και πλεόν δεκαετίες μετά την τελευταία αποστολή του προγράμματος Απόλλων, η NASA επιστρέφει στη Σελήνη με την αποστολή «Άρτεμις II». Μόλις πέρασαν 70 δευτερόλεπτα, ο πύραυλος ανέβηκε τόσο ψηλά που δεν ήταν πλέον ορατός με γυμνό μάτι.
Τελευταίο πρόβλημα πριν κλείσει η καταπακτή του πληρώματος της κάψουλας Orion και αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση ηταν ενα πρόβλημα μπαταρίας, ανακοίνωσε η NASA λίγο πριν από την ιστορική εκτόξευση . Οι τέσσερις αστρονάυτες που ξεκινούν το ταξίδι για τη Σελήνη από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι στη Φλόριντα, είναι οι Reid Wiseman , Victor Glover και Christina Koch της NASA , μαζί με τον Jeremy Hansen της Καναδικής Διαστημικής Υπηρεσίας .
We’re going around the Moon. Come watch with us. Artemis II’s four-astronaut crew is lifting off from @NASAKennedy on an approximately 10-day mission that will bring us closer to living on the Moon and Mars. The launch window opens at 6:24pm ET (2224 UTC). https://t.co/X27QJejNDt
— NASA (@NASA) April 1, 2026
Είναι η πρώτη φορά που αστροναύτες επιστρέφουν κοντά στη Σελήνη μετά από 53 χρόνια. Η αποστολή τους θα μπορούσε να καταρρίψει το ρεκόρ που κατέχει το πρόγραμμα Apollo, για το πιό μακρυνό ταξίδι μακριά από τη Γη.
www.ertnews.gr
Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.