
«Προφανώς διανύουμε τη χρονιά που θα οδηγήσει στη χρονιά των εκλογών. Άρα, ναι, είμαστε σε μια εν τη ευρεία εννοία προεκλογική χρονιά και προφανώς οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους. από κει και πέρα, πράγματι βλέπουμε μία πολύ μεγάλη τοξικότητα. Θεωρώ ότι, αυτό ξεκινάει από τον κατακερματισμό της αντιπολίτευσης και από το γεγονός ότι τα περισσότερα, για να μην πω όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, επενδύουν σε αυτή τοξικότητα γιατί δεν μπορούν να επενδύσουν σε αντιπροτάσεις που έχουν να κάνουν με την ασκούμενη πολιτική, γιατί δεν έχουν τέτοιες ρεαλιστικές προτάσεις» ανέφερε ο Διευθυντής Ψηφιακής Επικοινωνίας του Πρωθυπουργού Νίκος Ρωμανός στο ΕΡΤnews Radio 105,8 και στην εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές» με τον Βασίλη Αδαμόπουλο και την Μαρία Γεωργίου, με φόντο το τεταμένο κλίμα στο πολιτικό σκηνικό.
Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά το επεισόδιο με την επίσκεψη του Υπουργού κ. Άδωνι Γεωργιάδη στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας για τα εγκαίνια του ανακαινισμένου ΤΕΠ, ανέφερε τα εξής:
«Εγώ θα σας πω ότι αυτό που βλέπω είναι, τον κύριο Γεωργιάδη να πηγαίνει από νοσοκομείο σε νοσοκομείο και να εγκαινιάζει νέα έργα που αναβαθμίζουν και ουσιαστικά αποτελούν μία τομή για το Εθνικό Σύστημα Υγείας και τα νέα ΤΕΠ και οι νέες μονάδες οι οποίες ανακαινίζονται και εκκινούν τη λειτουργία τους και οι αυξήσεις στο προσωπικό και μία σειρά δωρεών που έχουν περάσει στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και οι προληπτικές εξετάσεις, όλα αυτά τα οποία έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, το ΕΣΥ αλλάζει και προφανώς δουλειά του υπουργού και του πρωθυπουργού, ο οποίος σε πολλές περιπτώσεις συμμετέχει σε αυτές τις επισκέψεις, είναι να αναδεικνύει το έργο που γίνεται, ένα έργο του Πρωθυπουργού της κυβέρνησης, το οποίο υλοποιεί ο καθ’ ύλην αρμόδιος Υπουργός.
Και από την άλλη βλέπουμε κάποιες θλιβερές μειοψηφίες, οι οποίες με κάθε τρόπο προσπαθούν, θεωρώ τελικά, να αλλάξουν αυτή την παράδοση πια των τελευταίων μηνών και να μην πηγαίνει ο υπουργός να εγκαινιάζει τα έργα, να μην αναδεικνύεται το έργο που γίνεται επί της ουσίας, γιατί περί αυτού πρόκειται».
Απαντώντας στην κατηγορία που απευθύνουν ορισμένοι προς την κυβέρνηση, ότι ενδεχομένως την εξυπηρετεί το τοξικό κλίμα γιατί βάζει το δίλημμα των εκλογών, σταθερότητα ή τοξικότητα, στους πολίτες, ο κ. Ρωμανός είπε χαρακτηριστικά «να γίνονται τα περισσότερα έργα που έχουν γίνει τις τελευταίες δεκαετίες στο ΕΣΥ, να προσλαμβάνεται ο μεγαλύτερος αριθμός προσωπικού, να αναβαθμίζεται το ΕΣΥ σε όλα τα επίπεδα, να μπαίνουν οι προληπτικές εξετάσεις, να γίνονται όλες αυτές οι πολύ μεγάλες αλλαγές που γίνονται και η κυβέρνηση η οποία έχει την αρμοδιότητα να τις φέρει εις πέρας, να μην τις αναδεικνύει, να μην τις προβάλει, να μην είναι επί του πεδίου, επειδή κάποιες μειοψηφίες θεωρούν ότι ο κ. Γεωργιάδης, δεν ξέρω τι συμβολίζει για αυτούς (…) εγώ το μόνο που λέω μόνο που λέω είναι να μην χάσουμε τη λογική μας και να μην έχουμε διπλά standards σε αυτή τη χώρα.
Θέλω να σκεφτείτε λίγο, τι θα γινόταν αν ο κύριος Πολάκης επί υπουργίας ΣΥΡΙΖΑ, που τότε βέβαια θα πήγαινε να ανακοινώσει περικοπές στα budgets και προφανώς όχι ευχάριστα πράγματα, δεν μπορούσε να μπει σε νοσοκομείο και στελέχη παράδειγμα του δικού μας κόμματος, που βέβαια δεν θα ήταν ποτέ στις τάξεις μας τέτοια στελέχη, αλλά χάριν του παραδείγματος, απαγόρευαν την είσοδο, τραμπούκιζαν και έκαναν όλα αυτά, τι θα γινόταν; Θα καιγόταν το Σύνταγμα ή δεν θα καιγόταν; Τώρα καθόμαστε και συζητάμε αν μπορεί ο υπουργός να πηγαίνει στα νοσοκομεία να ανακοινώσει θετικά πράγματα για τους πολίτες; Και μιλάμε για έναν υπουργό ο οποίος σε κάθε αντίστοιχη περίπτωση όχι απλά δίνει το βήμα στον όποιο διαμαρτυρόμενο, αλλά πάει και τους μιλάει, δεν πάει να τους αποκόψει, να τους απομονώσει, όπως θα έκανε οποιοσδήποτε άλλος».
«Η ουσία είναι ότι όλοι είδαμε εικόνες ανθρώπων οι οποίοι προφανώς δεν πήγαν να δώσουν λουλούδια στον υπουργό. Ήθελαν να του απαγορεύσουν την είσοδο. Κινούνταν απειλητικά εναντίον του. Δεν ξέρω ποιοι και σε τι βαθμό κατάφεραν αυτό το οποίο ήθελαν, ακριβώς επειδή υπήρχε αστυνομία και προστάτευσε τον υπουργό προφανώς. Από εκεί και πέρα όλα αυτά δεν είναι κανονικά και δεν θα έπρεπε να μπαίνουν σε καμία συζήτηση με ναι μεν αλλά. Θα έπρεπε όλοι να τα καταδικάσουμε και να τελειώνει εκεί η συζήτηση. Να γίνουν τα δέοντα αν επιλέξει κανείς να τηρηθεί ο νόμος ή όχι δείχνοντας μεγαλοψυχία, αλλά εν πάση περιπτώσει να πάμε παρακάτω με διαγραφή, κατά τη γνώμη μου αυτών των τραμπούκων από τα κόμματα στα οποία ανήκουν, γιατί αυτό θα ζητείτο σε κάθε ευνομούμενη πολιτεία και αυτό θα έπρεπε να κάνει κάθε λογικό και κανονικό κόμμα και να πάμε παρακάτω και να συμφωνήσουμε ότι προφανώς ο Υπουργός, όπως και οποιοσδήποτε πολίτης μπορεί να πηγαίνει στα νοσοκομεία όποτε θέλει. Δεν νομίζω δηλαδή ότι μπορεί να φτάσουμε στο σημείο να πιστέψουμε ότι η αστυνομία ήθελε να αποτρέψει τους συνδικαλιστές από το να μπουν στο υπουργείο, γιατί σε λίγο αυτό θα μας πουν. Ένα όριο στον παραλογισμό» συμπλήρωσε ο κ. Ρωμανός.
Ως προς τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, στις οποίες εμφανίζεται βελτιωμένη η εικόνα της κυβέρνησης, λίγο πάνω από τα ποσοστά των ευρωεκλογών, επισήμανε «καταρχάς, δεν νομίζω ότι κανείς θριαμβολογεί. Αυτό το οποίο λέμε και ισχύει είναι ότι είναι η πρώτη φορά νομίζω στη μεταπολίτευση που έχουμε κυβέρνηση στον έβδομο χρόνο της θητείας της να προηγείται όχι κατά 16 και 15 και 17 μονάδες, αλλά και κατά πολύ λιγότερο, νομίζω έστω και κατά μία μονάδα από την όποια αντιπολίτευση, η οποία ως κόμμα αξιωματικής αντιπολίτευσης στην πρόθεση ψήφου εναλλάσσεται το ένα κόμμα μετά το άλλο και βλέπουμε εκεί τελικά να αλλάζει το πεδίο. Και από κει και πέρα, προφανώς στόχος όλων μας είναι η Νέα Δημοκρατία να είναι αυτοδύναμη, το οποίο σημαίνει ότι προφανώς πρέπει να αυξήσει τα ποσοστά και να φτάσει μακάρι και το 40 και το 41 και όσο πιο πάνω γίνεται. Αυτός είναι ο στόχος, γι’ αυτό δουλεύουμε. Και για να το πετύχουμε αυτό, ουσιαστικά ξετυλίγουμε μια σειρά πολιτικών, πραγμάτων που είχαμε υποσχεθεί το 23 και για τα οποία θα κριθούμε το 27 και που αφορούν προβλήματα με τα οποία παλεύουμε καθημερινά, προβλήματα της καθημερινότητας, ακρίβεια και ούτω καθεξής».
Όλα αυτά λοιπόν και μέσα σε αυτή τη συζήτηση είναι και το κομμάτι της υγείας που γίνεται ένα πολύ σημαντικό έργο, που κάποιοι επειδή υπάρχουν μόνο μέσα από την από την μη κανονικότητα, όπως έχουν πει οι ίδιοι, δεν το λέω εγώ, προφανώς θέλουν να τα μηδενίζουν και θέλουν να μην αναδεικνύονται. Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη. Εμείς θα κάνουμε τη δουλειά μας, θα αναδεικνύουμε τα θετικά, θα κάνουμε και την αυτοκριτική μας και θα προχωράμε μπροστά.
www.ertnews.gr
Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.