• ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • PLUS
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ADVERTORIAL
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ
    • MY ΑΛΕΠΟΥ
Reading: Μητσοτάκης στο CNN: Η διεθνής κοινότητα δεν θα δεχτεί διόδια στα Στενά του Ορμούζ
Share

09/04/2026 02:07

Αναζήτηση
VOLOS WEATHER
Myvolos

FIND US!

Facebook Youtube Instagram
MyvolosMyvolos
Aa
Αναζήτηση
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • PLUS
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ADVERTORIAL
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ
    • MY ΑΛΕΠΟΥ
Have an existing account? Sign In
Follow US
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης στο CNN: Η διεθνής κοινότητα δεν θα δεχτεί διόδια στα Στενά του Ορμούζ

Last updated: 2026/04/08 at 11:54 ΜΜ
Newsroom Published 08/04/2026
Share
6 Min Read
SHARE

ÓÕÍÅÍÔÅÕÎÇ ÔÏÕ ÐÑÙÈÕÐÏÕÑÃÏÕ ÊÕÑÉÁÊÏÕ ÌÇÔÓÏÔÁÊÇ ÓÔÏ ÔÇËÅÏÐÔÉÊÏ ÄÉÊÔÕÏ CNN ÊÁÉ ÓÔÇÍ  ÄÇÌÏÓÉÏÃÑÁÖÏ CHRISTIANE AMANPOUR  Ã.Ô Ðñùèõðïõñãïý / ÐÁÐÁÌÇÔÓÏÓ ÄÇÌÇÔÑÇÓ

Contents
Η διεθνής κοινότητα δεν θα δεχτεί διόδια στα Στενά του ΟρμούζΕλλάδα και Γαλλία θα ηγηθούν της πρωτοβουλίας επαναπροσδιορισμού του ΝΑΤΟΓια απαγόρευση social media στους κάτω των 15 Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις. Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

Σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο CNN και τη δημοσιογράφο Christiane Amanpour, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τοποθετήθηκε για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, τη ναυσιπλοΐα στα Στενά του Ορμούζ, αλλά και το μέλλον της διατλαντικής συμμαχίας.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος για την πορεία της κατάστασης, επισημαίνοντας ότι «η Ελλάδα συνυπέγραψε μια κοινή δήλωση που καλωσορίζει την εκεχειρία και ελπίζει πράγματι ότι αυτή η δεκαπενθήμερη εκεχειρία θα καταλήξει σε μια μόνιμη ειρήνη» και πρόσθεσε ότι «είμαστε αισιόδοξοι».

Ωστόσο, εξέφρασε έντονη ανησυχία για την κατάσταση στον Λίβανο, τονίζοντας ότι «είναι ξεκάθαρο σε μένα και στην Ελλάδα ότι η επίθεση του Ισραήλ που λαμβάνει χώρα επί του παρόντος είναι αντιπαραγωγική» και υπογράμμισε πως «αν θέλουμε πραγματικά να μιλήσουμε για μια τελική εκεχειρία στην περιοχή, θα πρέπει να σταματήσουν όλες οι εχθροπραξίες».

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ακόμη ότι η συνέχιση των επιθέσεων αποδυναμώνει τη λιβανέζικη κυβέρνηση, λέγοντας ότι «το μόνο που πετυχαίνει το Ισραήλ είναι να δίνει στην Χεζμπολάχ μια νέα πλατφόρμα για να εκφραστεί», ενώ προειδοποίησε πως «αν συνεχίσουν οι επιθέσεις θα οδηγηθούμε σε μια ανθρωπιστική κρίση».

Αναφερόμενος στις σχέσεις με το Ισραήλ και τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, τόνισε ότι «έχουμε μια στρατηγική εταιρική σχέση με το Ισραήλ, αλλά οι φίλοι πρέπει να είναι ειλικρινείς μεταξύ τους» και εξέφρασε την ελπίδα «ότι αυτές οι επιχειρήσεις θα σταματήσουν το ταχύτερο δυνατό».

Η διεθνής κοινότητα δεν θα δεχτεί διόδια στα Στενά του Ορμούζ

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στο ζήτημα των Στενών του Ορμούζ, επισημαίνοντας τη σημασία της ελεύθερης ναυσιπλοΐας. Όπως είπε, «είμαστε η μεγαλύτερη ναυτιλιακή δύναμη στον κόσμο και εγώ πάντα ήμουν υπέρ της ελεύθερης ναυσιπλοΐας» και ξεκαθάρισε ότι «τα Στενά του Ορμούζ ήταν πάντα στενά ελεύθερης κυκλοφορίας και πιστεύω ότι πρέπει να παραμείνουν έτσι και στο μέλλον».

Απέρριψε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο επιβολής διοδίων, τονίζοντας ότι «δεν πιστεύω ότι η διεθνής κοινότητα θα είναι έτοιμη να αποδεχτεί να επιβάλει διόδια στο Ιράν» και πρόσθεσε πως «αυτό θα ήταν απολύτως απαράδεκτο». Παράλληλα, εκτίμησε ότι «είναι πιθανό να καταλήξουμε σε μία ξεχωριστή διεθνή συμφωνία για τα Στενά του Ορμούζ», υπογραμμίζοντας ότι «δεν μπορεί να περιλαμβάνει ένα τέλος που θα πρέπει να πληρώνουν τα πλοία».

Ελλάδα και Γαλλία θα ηγηθούν της πρωτοβουλίας επαναπροσδιορισμού του ΝΑΤΟ

Σε ό,τι αφορά τις διατλαντικές σχέσεις και το ΝΑΤΟ, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι «πιστεύω βαθιά στην μακροζωία της διατλαντικής συμφωνίας», αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα τις προκλήσεις. Αναφέρθηκε και στις θέσεις του Ντόναλντ Τραμπ, σημειώνοντας ότι «ως αποτέλεσμα πρωτοβουλιών που έχει πάρει ο Αμερικανός πρόεδρος, η Ευρώπη έχει καταφέρει να συσπειρωθεί όσον αφορά την άμυνα».

Τόνισε ότι «η Ευρώπη καταβάλλει πάνω από 3% του ΑΕΠ» για την άμυνα και υπογράμμισε πως «υπάρχει ιδιαίτερη δυναμική στην Ευρώπη να αναπτυχθεί ο πυλώνας της στρατηγικής αυτονομίας». Καταλήγοντας, επισήμανε ότι «πρέπει να προσεγγίσουμε το θέμα της άμυνας στην Ευρώπη πολύ πιο σοβαρά» και ότι «θα πρέπει να επιτευχθεί μια διαφορετική ισορροπία στο ΝΑΤΟ που θα είναι προς συμφέρον ολόκληρης της συμμαχίας».

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «χρειάζεται μια νέα προσέγγιση στο ΝΑΤΟ, ώστε να εξυπηρετεί καλύτερα τα συμφέροντα της Συμμαχίας», επισημαίνοντας ότι «η Ελλάδα είναι έτοιμη να πρωτοστατήσει σε αυτή την προσπάθεια, σε συνεργασία με άλλες χώρες». Παράλληλα, αποκάλυψε πως «έχουν ήδη ξεκινήσει προκαταρκτικές επαφές με τον Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, καθώς η Γαλλία αποτελεί τη μοναδική χώρα εντός ΕΕ με πυρηνική αποτροπή».

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ακόμη ότι «κάθε πρωτοβουλία για την ενίσχυση του ευρωπαϊκού πυλώνα άμυνας είναι καλοδεχούμενη», διευκρινίζοντας ωστόσο πως «αυτό δεν πρόκειται να λειτουργήσει ανταγωνιστικά προς το ΝΑΤΟ». Όπως ανέφερε, «η Συμμαχία βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στις Ηνωμένες Πολιτείες, γι’ αυτό και είναι αναγκαίο οι ευρωπαϊκές χώρες να αναλάβουν μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης, αυξάνοντας τις αμυντικές δαπάνες και ενισχύοντας τις επιχειρησιακές τους δυνατότητες».

Για απαγόρευση social media στους κάτω των 15

Ερωτηθείς για την πρωτοβουλία που παρουσίασε σήμερα σχετικά με την απαγόρευση χρήσης social media για παιδιά κάτω των 15 ετών – κίνηση που έχει καλυφθεί από μεγάλα μέσα ενημέρωσης παγκοσμίως – ο κ. Μητσοτάκης υπενθύμισε: «Πρώτη φορά έθεσα αυτό το ζήτημα πριν από 18 μήνες στον ΟΗΕ. Τότε σχεδόν κανείς δεν μιλούσε για την ψυχική υγεία των νέων. Πρόκειται για το κυρίαρχο θέμα που απασχολεί τους γονείς, ενώ ακόμη και τα ίδια τα παιδιά αναγνωρίζουν ότι ο σχεδιασμός των πλατφορμών τους οδηγεί να περνούν υπερβολικό χρόνο μπροστά στις οθόνες και να εστιάζουν την προσοχή τους εκεί».

Ο πρωθυπουργός διευκρίνισε ακόμη: «Ανακοινώσαμε ότι η απαγόρευση θα τεθεί σε ισχύ από την 1/1/2027 και έστειλα επιστολή στην πρόεδρο της Κομισιόν, γιατί δεν μπορούμε να το εφαρμόσουμε μόνοι μας – χρειαζόμαστε ευρωπαϊκή υποστήριξη». Στη συνέχεια τόνισε: «Το όραμά μου είναι η ελληνική πολιτική να μετατραπεί σε ευρωπαϊκή πολιτική. Ελπίζω ότι η Ελλάδα θα ηγηθεί σε αυτό το μέτωπο και ότι οι πλατφόρμες θα αναλάβουν την ευθύνη που τους αναλογεί».

www.ertnews.gr

Google News

Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Youtube

Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

Share This Article
Facebook Twitter Email Copy Link Print
Προηγούμενο Ο Akylas εισβάλλει στη σειρά της ΕΡΤ «Το Παιδί», δείτε φωτογραφίες από τα γυρίσματα
Επόμενο Σαρωτική η Παρί καθάρισε την Λίβερπουλ και πήρε ισχυρό προβάδισμα πρόκρισης

Δημοφιλέστερα

Φωτιά σε εργοστάσιο στο Μοσχάτο και μήνυμα από το 112 – «Καπνοί κατευθύνονται στην περιοχή σας, κλείστε πόρτες και παράθυρα»
26/06/2024
Βόλος: Το Ανοιξιάτικο παζάρι του ΕΕΕΕΚ ανέδειξε τη δύναμη της συμπερίληψης
30/03/2026
Μητρική θνησιμότητα: Μείωση των θανάτων, αλλά επιβράδυνση της διεθνούς προόδου
30/03/2026
Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Μπλόκο στα «nudifier», καθυστέρηση στους κανόνες για την Τεχνητή Νοημοσύνη
30/03/2026
“Με λένε ΣΟΦΨΥ – Έλα να με γνωρίσεις”, Σύλλογος για την ψυχική υγεία
30/03/2026

MYVOLOS.NET | ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

  • IΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ MYVOLOS.NET
  • ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΜΑΚΡΙΝΙΤΣΗΣ 1, 38333, ΒΟΛΟΣ
  • ΑΦΜ: 997274138
  • ΔΟΥ: ΒΟΛΟΥ
  • ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945439629
  • email: info@myvolos.net
  • ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ – NOMIMΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΜΑΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ
  • ΕΚΔΟΤΗΣ -ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ : ΜΑΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ
  • ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΦΩΚΙΔΗΣ
  • ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ MYVOLOS.NET
  • ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΜΑΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ (ΕΕ) 2018/334

  • Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση MYVOLOS.NET δηλώνει ότι η ίδια και ο παρών ιστότοπος συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63) και ότι στο πλαίσιο αυτό διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει ή/και να αφαιρεί κάθε περιεχόμενο το οποίο κρίνει ότι είναι παράνομο, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση ή άδεια του χρήστη, καθώς και να λαμβάνει κάθε αναγκαίο προληπτικό μέτρο για την αποτροπή της διάδοσης παράνομου περιεχομένου.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Kατηγορίες
  • ADVERTORIAL
  • MY ΑΛΕΠΟΥ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΥ ΖΗΝ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • Τεχνολογια
  • Τηλεοραση
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • Χωρίς κατηγορία
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ADVERTORIAL
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • MY ΑΛΕΠΟΥ

ΧΡΗΣΙΜΑ

  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Φαρμακεία
  • Καύσιμα
  • Βόλος Καιρός
  • Κίνηση στους δρόμους του Βόλου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

NEWSROOM MYVOLOS.NET

  • Ειδησεογραφικό Τμήμα:info@myvolos.net
  • Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6948833100
  • Ηλεκτρονική αποστολή σχολίων, αγγελιών και φωτογραφιών: info@myvolos.net

ADVERTISING MYVOLOS.NET

  • Διαφημιστικό Τμήμα: myvolos.net@gmail.com
  • Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6948833100

Δείτε ποιός γιορτάζει

 

FIND US:

Facebook-f Instagram Youtube
Myvolos

Μέλος του:

Developed by DoitForMe | Powered by Friktoria.com
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?