
Για 7η ημέρα συνεχίζεται το θρίλερ με την εξαφάνιση της 16χρονης Λόρα. Οι έρευνες των αστυνομικών επικεντρώνονται στην περιοχή του Ζωγράφου, εκεί που εκτιμάται οτι βρίσκεται η ανήλικη αλλά και στα social media της, καθώς ένα μήνα πριν εξαφανιστεί αναρτούσε δημοσιεύσης που περιέγραφαν συναισθήματα φόβου και κακοποίησης.
Στο τηλεφώνημά τηςστο ραδιοταξί, η Λόρα δίνει διεύθυνση, σημείο αποβίβασης και περιμένει στο ακουστικό την επιβεβαίωση. Από εκείνο το λεπτό, θέτει σε εφαρμογή το σχέδιο «εξαφάνισης» της:
Λόρα: Γεια σας
Τηλεφωνήτρια: Γεια σας, παρακαλώ
Λόρα: Θα ήθελα ένα ταξί για αύριο Πέμπτη για 8 το πρωί
Τηλεφωνήτρια: Πού να έρθει;
Λόρα: Για Κολιός Ρίο και να πάει Αθήνα
Τηλεφωνήτρια: Το καφέ που είναι κάτω από τις γραμμές του τρένου αυτό δεν λέτε;
Λόρα: Στο σχολείο του Ρίο
Τηλεφωνήτρια: Στο σχολείο του Ρίου;
Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εξετάζουν κάθε δευτερόλεπτο του ηχητικού, κάθε ανάσα προκειμένου να διαπιστώσουν, αν τη στιγμή που τηλεφώνησε ήταν φοβισμένη ή αγχωμένη.
Οι τελευταίες κινήσεις της Λόρα έχουν καταγραφεί από κάμερες, στην περιοχή του Ζωγράφου, εκεί που εκτιμάται ότι βρίσκεται η 16χρονη. Οι έρευνες των αρχών επικεντρώνονται πλέον σε 5 συγκεκριμένα οικοδομικά τετράγωνα, κοντά στην Πολυτεχνειούπολη.
Ο άνθρωπος που ενημέρωσε την ΕΛ.ΑΣ. είπε στο ΕΡΤnews: «Πιστεύω ότι η κοπέλα βρίσκεται μέσα στις φοιτητικές εστίες, είναι ένας χώρος που έχουν πρόσβαση αρκετά άτομα. Πιστεύω ότι κάποιος της έχει δώσει το δωμάτιο, κάποια φίλη, κάποιος φίλος ή έχει το δωμάτιο επι πληρωμή. Υπάρχουν φοιτητές που δίνουν τα δωμάτια τους και δεν μένουν οι ίδιοι οι φοιτητές. Έχει πάει όχι κοντά στις φοιτητικές εστίες που υπάρχουν σουπερ μάρκετ αλλά σε απόσταση για να μη δίνει στόχο».
«Μίλησαν» τα social media της 16χρονης
Οι ερευνητές της αστυνομίας εκτιμούν ότι στα social media της 16χρονης, βρίσκονται οι απαντήσεις για το πού βρίσκεται, γιατί εξαφανίστηκε, ποιος την καθοδηγεί και ποιο είναι το σχέδιο της.
«Όταν κάποιος κάνει αστείο για την κακοποίηση, αλλά δεν έχει βιώσει ποτέ τον τρόμο να γυρίζει σπίτι», έγραφε σε μια από τις τελευταίες αναρτήσεις της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Μιλά για φόβο και κακοποίηση, κάτι που προκαλεί υποψίες σε συνδυασμό με την πληροφορία ότι στη Γερμανία είχε φιλοξενηθεί για κάποιο διάστημα σε δομή, μετά από καταγγελία που έφτασε στις γερμανικές αρχές για κακοποίηση από τον πατέρα της.
«Όταν κάποιος μου χτυπάει τον ώμο, αλλά είναι ο 12χρονος εαυτός μου που κρύβεται στο μπάνιο και σκέφτεται αν πρέπει να καλέσει την αστυνομία», έγραφε επίσης σε ανάρτησή της.
Οι αστυνομικοί απο το σειριακό αριθμό της συσκευής της 16χρονης, αναζητούν το στίγμα της και περιμένουν τη στιγμή που θα την ενεργοποιήσει.
Το σενάριο να έχει βρει καταφύγιο στις φοιτητικές εστίες της Πολυτεχνειούπολης στου Ζωγράφου
Οι αστυνομικές αρχές βρίσκονται σε πλέον στενή συνεργασία με τους πολίτες, αξιολογώντας όλες τις πληροφορίες και τις καταγγελίες που φτάνουν ώρα με την ώρα.
Ένα από τα σενάρια που εξετάζεται είναι η πιθανότητα η 16χρονη Λόρα να έχει βρει καταφύγιο στις φοιτητικές εστίες της Πολυτεχνειούπολης στου Ζωγράφου είτε ως φιλοξενούμενη είτε μισθώνοντας δωμάτιο στο όνομα άλλου προσώπου. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, το ενδεχόμενο να παραμένει κλεισμένη στο δωμάτιό της, με κάποιο τρίτο άτομο να αναλαμβάνει τις εξωτερικές δουλειές.
Υπενθυμίζεται ότι είχε καταγραφεί σε βίντεο σε συγκεκριμένες οδούς κοντά στο σημείο όπου είχε αρχικά εντοπιστεί, όπως η οδός Μικράς Ασίας, η οδός Γεωργίου και η οδός Δάφνης. Πρόκειται για περιοχές με αυξημένη παρουσία καμερών, γεγονός που, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, ενδεχομένως στόχευε στον αποπροσανατολισμό των ερευνών, ώστε να επικεντρωθούν εκεί και όχι στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου.
Σήμερα συμπληρώνεται η πέμπτη ημέρα χωρίς οι αστυνομικοί να έχουν εντοπίσει οποιοδήποτε ίχνος της 16χρονης.
Ρεπορτάζ: Σοφία Ορφανού
Διαβάστε επίσης:
www.ertnews.gr
Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
