
Ένα πρωτοφανές φαινόμενο σημειώθηκε χθες το απόγευμα στην Κυψέλη το οποίο έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής. Πιο συγκεκριμένα, από την αυλή εγκαταλελειμμένου κτηρίου, σε πυκνοκατοικημένο σημείο, αναβλύζει ασταμάτητα υλικό που μοιάζει με υγρό τσιμέντο, καλύπτοντας δρόμους και καθιστώντας έτσι αδύνατη την κυκλοφορία. Με αφορμή λοιπόν, αυτό το γεγονός μίλησε στην εκπομπή «Σεμνά και Ταπεινά» με τον Δημήτρη Πετρόπουλο, ο Πάρης Χαρλαύτης, Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αθηναίων.
Ο κ. Χαρλαύτης, ως προς το τι ακριβώς συμβαίνει είπε αρχικά, “Κατά το πέρασμα του μηχανήματος κάποια υλικά τα οποία χρησιμοποιούνται στην εκσκαφή βρήκαν κάποια διέξοδο και έφτασαν στη στάθμη του ισογείου“.
Και συμπλήρωσε “Μια άτυπη ενημέρωση είναι κάποια υλικά οποία χρησιμοποιούνται για να απομακρύνουν τα προϊόντα εκσκαφών, τους βοηθούν στη διάτρηση του εδάφους. Και ξαναλέω ότι τα υγρά από ότι φαίνεται (…) είναι υπό πίεση. Το φαινόμενο ξεκίνησε, δηλαδή δεν υπάρχει ρευστοποίηση του εδάφους σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις για τη ρευστοποίηση του εδάφους. Υπάρχει διαρροή από το έδαφος από υλικά της κοινοπραξίας“.
Τώρα, ως προς το αν είναι ακίνδυνο σημείωσε χαρακτηριστικά “Οι πρώτες ενδείξεις είναι αυτές. Προφανώς βέβαια όταν δουλεύουμε υπογείως και σίγουρα η κοινοπραξία και το έργο έχει μεγάλη σοβαρότητα, οπότε υπάρχουν όργανα τα οποία μετράνε όλες τις συνθήκες, το παρακολουθούν το φαινόμενο και είμαστε σε επικοινωνία για να βεβαιωθούμε ότι όλα είναι εντάξει“.
www.ertnews.gr
Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.