Αναβιώνει την κόντρα με τον Αχ. Μπέο ο Δημ. Κουρέτας με ανάρτησή του στο Fb επιχειρώντας για μια ακόμη φορά να περάσει την εικόνα της σοβαρότητας στη διοίκηση και ειδικά στην διαχείριση θεμάτων πολιτικής προστασίας.
Έχοντας αποσύρει την μήνυση κατά του Δημάρχου Βόλου για εξύβριση όπως αντίστοιχα είχε κάνει και ο Αχ. Μπέος με τη μήνυση κατά του Περιφερειάρχη επίσης για εξύβριση, ο Δημ. Κουρέτας επανήλθε σχολιάζοντας χλευαστικά ακόμη και την ενδυμασία “πολιτικών παραγόντων” στο μέτωπο της φωτιάς στις Νέες Παγασές Βόλου.
Αναφέρει: Η πρόσφατη μεγάλη πυρκαγιά στο εργοστάσιο της Καράτζης, έξω από τη Λάρισα, ήταν μια δύσκολη δοκιμασία για όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και πρωτίστως για την Πυροσβεστική, που έδωσε τη μάχη με τις φλόγες.
Για την Περιφέρεια Θεσσαλίας ήταν ταυτόχρονα μια πραγματική δοκιμή του νέου τρόπου λειτουργίας της Πολιτικής Προστασίας.
Από την πρώτη ενημέρωση ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός που έχουμε οργανώσει. Κινητοποιήθηκαν άμεσα οι Τεχνικές Υπηρεσίες για υδροφόρες και μέσα, η Διεύθυνση Ανάπτυξης για τα στοιχεία της βιομηχανικής εγκατάστασης, οι υπηρεσίες Περιβάλλοντος και Δημόσιας Υγείας, ενώ υπήρξε συνεχής συνεργασία με την Πυροσβεστική, την Αστυνομία και τους υπόλοιπους αρμόδιους φορείς.
Μέσα σε λίγα λεπτά κάθε υπηρεσία γνώριζε τι έπρεπε να κάνει και ποια πληροφορία έπρεπε να διαθέσει. Παράλληλα παρακολουθήθηκαν οι περιβαλλοντικές παράμετροι και εξετάστηκε η κατάσταση στις γειτονικές επιχειρήσεις.
Τα τελευταία δυόμισι χρόνια δουλεύουμε για να αποκτήσει η Θεσσαλία μια Πολιτική Προστασία οργανωμένη, με σαφείς διαδικασίες και καλύτερο συντονισμό. Η εμπειρία όσων έχει περάσει ο τόπος μας δεν επιτρέπει εφησυχασμό.
Η χθεσινή κινητοποίηση έδειξε ότι αυτή η δουλειά αρχίζει να αποδίδει. Συνεχίζουμε, γνωρίζοντας ότι κάθε νέο συμβάν θα αποτελεί και μια νέα δοκιμασία για όλους μας.
Δεν επιτρέπεται πολιτικοί παράγοντες να φέρνουν βόλτες με ρούχα παραλίας δίπλα στην πυρκαγιά όπως ειδα σήμερα στην πυρκαγιά στο Βόλο , δίνοντας ‘ εντολες’ σε πυροσβεστικά οχήματα σαν να χτυπούν την καμπανα στο χωριό .
Χτίζουμε την πολιτική προστασία με γνώση σοβαρότητα αλλά κυρίως χαμηλούς τόνους εμπνέοντας σοβαρότητα στους πολίτες . Βρισκόμαστε στο κέντρο πολιτικής προστασίας και συντονίζουμε . Δεν τριγυρνάμε στις πυρκαγιές με παντόφλες και σορτς όπως κάποτε γινόταν .
Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.