• ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • PLUS
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ADVERTORIAL
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ
    • MY ΑΛΕΠΟΥ
Reading: Κορυδαλλός: Το προφίλ των δύο θυμάτων και οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ.
Share

28/09/2023 17:53

Αναζήτηση
VOLOS WEATHER
Myvolos

FIND US!

Facebook Twitter Youtube Instagram
MyvolosMyvolos
Aa
Αναζήτηση
Have an existing account? Sign In
Follow US
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορυδαλλός: Το προφίλ των δύο θυμάτων και οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ.

Last updated: 2023/06/08 at 12:32 ΜΜ
Newsroom Published 08/06/2023
Share
5 Min Read
SHARE
ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ

Γνωστοί στις Αρχές ήταν οι δύο άνδρες που εκτελέστηκαν λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τετάρτης στον Κορυδαλλό. 

Contents
Βαρύ ποινικό παρελθόνΠώς στήθηκε η ενέδρα  Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις. Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. που ασχολούνται με την υπόθεση κάνουν «φύλλο και φτερό» το παρελθόν των δύο θυμάτων σε μία προσπάθεια να συλλέξουν στοιχεία ικανά να τους οδηγήσουν στα ίχνη και τη σύλληψη των δραστών. 

Βαρύ ποινικό παρελθόν

Το ένα από τα δύο θύματα, ο Βασίλης Ρ., γνωστός και με το προσωνύμιο «Ράμπο», ήταν γνωστός στην Αστυνομία από τη συμμετοχή του στην οπαδική συμπλοκή τον Μάρτιο του 2007 στη λεωφόρο Λαυρίου η οποία οδήγησε στον τραγικό θάνατο του Μιχάλη Φιλόπουλου. 

Ο 38χρονος είχε καταδικασθεί για την υπόθεση αυτή ως ένας από τους αυτουργούς, ενώ, όπως είχε γίνει γνωστό, ήταν οργανωμένος σε σύνδεσμο οπαδών μεγάλης ομάδας. Στα τέλη Ιανουαρίου του 2013 ο Βασίλης Ρ. είχε συλληφθεί από αστυνομικούς του Τμήματος Εκβιαστών στη Νίκαια καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Εφετείου Αθηνών, συνολικής ποινής κάθειρξης 12 ετών, για το «αδίκημα της συνέργειας σε ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, που είχε διαπραχθεί την 29-3-2007 στην Παιανία». 

Στη συνέχεια ο 38χρονος φέρεται να εντάχθηκε στην ομάδα του Βασίλη Στεφανάκου και, μετά τον θάνατο του τελευταίου, να συνέχισε τη συνεργασία του με τον Γιάννη Σκαφτούρο. 

Παράλληλα, ο 38χρονος είχε καταγγελθεί το 2013 και από έναν 46χρονο από την Ροβιάτα Ηλείας ο οποίος κατέθεσε πως τον πυροβόλησε έξω από το καφενείο του πατέρα του. Η επίθεση είχε γίνει το βράδυ της 9ης Ιουνίου 2010. Ο 46χρονος είχε δώσει κατάθεση στο Τμήμα Ασφαλείας Αμαλιάδας λέγοντας πως εκείνη την ημέρα είχε επιστρέψει από την θάλασσα και βρισκόταν έξω από το καφενείο, όταν σταμάτησε μία μηχανή μεγάλου κυβισμού χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας, ο οδηγός της οποίας τον πυροβόλησε στο κεφάλι και στην κοιλιακή χώρα.

Το δεύτερο θύμα της χθεσινής διπλής ενέδρας στον Κορυδαλλό ήταν ο 31 ετών Δ. Μ., κουνιάδος του 38χρονου. Οι δύο άνδρες είχαν στενές σχέσεις, λόγω και της συγγένειας που τους ένωνε, και ήταν σχεδόν πάντα μαζί. 

Αστυνομικές πηγές που μίλησαν στο kathimerini.gr, ανέφεραν πως ο 38χρονος ανήκε στην ομάδα Σκαφτούρου και ο κουνιάδος του ήταν στην ομάδα φύλαξης του τελευταίου. 

Από στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. που ασχολούνται με την υπόθεση εκτιμάται πως πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών στον χώρο της νύχτας, ενώ ήδη συλλέγουν στοιχεία και μαρτυρίες προκειμένου να καταφέρουν να σκιαγραφήσουν το προφίλ των εκτελεστών και να φθάσουν στα ίχνη τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες χρησιμοποίησαν δυο καλάσνικοφ, ενώ η αστυνομία βρήκε στο σημείο της επίθεσης περίπου 50 κάλυκες. 

Για την υπόθεση μίλησε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, σημειώνοντας πως οι δύο άνδρες άνηκαν σε συμμορία που το ηγετικό στέλεχος είχε δολοφονηθεί πριν από έναν χρόνο στη Βοιωτία (Γ. Σκαφτούρος). Ο κ. Καλλιακμάνης δήλωσε στην «Κ» σχετικά πως «μπορεί το γαϊτανάκι των δολοφονιών στη νύχτα να συνεχίζει ακάθεκτο, όμως το Ανθρωποκτονιών και η Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής τον τελευταίο καιρό δείχνει ότι φθάνει σε αποτελέσματα που ίσως και να είναι η αρχή του τέλους για το οργανωμένο έγκλημα στην Ελλάδα». 

Πώς στήθηκε η ενέδρα 

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα δύο θύματα επέβαιναν σε ένα θωρακισμένο όχημα μάρκας Mercedes.

Σταμάτησαν στην είσοδο του γκαράζ της πολυκατοικίας όπου διέμενε ο Βασίλης Ρ. Ο κουνιάδος του φέρεται να κατέβηκε για να ανοίξει την πόρτα του γκαράζ και τότε οι δράστες τον «γάζωσαν».

Οι σφαίρες λόγω της θωράκισης του οχήματος, φαίνεται πως αρχικά δεν έπληξαν τον Βασίλη Ρ.

Τότε, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, οι δράστες εκτιμάται ότι άνοιξαν την πόρτα του αυτοκινήτου και τον πυροβόλησαν εξ επαφής. Στην κατοχή του θύματος δεν βρέθηκε όπλο. 

Οι εκτελεστές διέφυγαν με ένα μαύρο Ford Kuga, το οποίο βρέθηκε στη συνέχεια καμένο στην περιοχή του Σκαραμαγκά.

Κατά πληροφορίες, το όχημα δεν είχε απασχολήσει τις αρχές, καθώς δεν είχε δηλωθεί ως κλεμμένο ή να φέρει πλαστές πινακίδες. 

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

ΕΓΚΛΗΜΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Google News

Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Youtube

Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

TAGGED: ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Share This Article
Facebook Twitter Email Copy Link Print
Προηγούμενο Ιστορικά Φύλλα με την «Κ»: Η πρώτη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας
Επόμενο Πανελλαδικές 2023: Οι απαντήσεις σε Λατινικά, Χημεία και Πληροφορική

Δημοφιλέστερα

Δεύτερη καταστροφή σε Βόλο – Μαγνησία, σε απόγνωση οι κάτοικοι (εικόνες)
28/09/2023
Μεταρρυθμιστική Ασυνέπεια: Από το ΠΑΣΟΚ στο Ποτάμι, χωρίς ίχνος αυτοκριτικής
02/01/2015
Χρειάζονται εκπαίδευση και οι πολίτες
02/01/2015
Ζούμε σε ένα παράλληλο σύμπαν
02/01/2015
Ο εκνευρισμός του Αχιλλέα Μπέου
02/01/2015

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Kατηγορίες
  • ADVERTORIAL
  • DISNEY
  • EXPLAINERS
  • EY ZHN
  • HOURS
  • LIFE
  • MY ΑΛΕΠΟΥ
  • NEWSASSET
  • PEANUTS
  • PODCASTS
  • REAL ESTATE
  • SPECIAL REPORTS
  • THE NEW YORK TIMES
  • VIDEO
  • VOGUE
  • Αγορες
  • Αθηναικα PLUS
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • Αποψεις
  • Αρχιτεκτονικη
  • Ατζεντα
  • Αυτοκινητο
  • Βιβλιο
  • Βουλη
  • Γαστρονομος
  • Γευμα με την «Κ»
  • Γραμματα Αναγνωστων
  • Γραφηματα
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • Δηκτης
  • ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Εικαστικα
  • Εκλογές 2023
  • Ελληνικη Οικονομια
  • Εξωτερικη Πολιτικη
  • Επιστημη
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • Επιχειρησεις
  • Ερευνες
  • ΕΥ ΖΗΝ
  • Θεατρο
  • Ιστορια
  • Κινηματογραφος
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • Κομματα
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • Κυβερνηση
  • Με την «Κ»
  • Μουσεια
  • Μουσικη
  • Μπασκετ
  • Ναυτιλια
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • Περιβαλλον
  • Περιοδικο «Κ»
  • Ποδοσφαιρο
  • Πολη
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • Προσωπα
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • Σκιτσα
  • Συνεντευξεις
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • Ταξιδια
  • Τεχνολογια
  • Τηλεοραση
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • Υγεια
  • Φωτογραφηματα
  • Χορος
  • Χωρίς κατηγορία

ΧΡΗΣΙΜΑ

  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Φαρμακεία
  • Καύσιμα
  • Βόλος Καιρός
  • Κίνηση στους δρόμους του Βόλου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

NEWSROOM MYVOLOS.NET

  • Ειδησεογραφικό Τμήμα: info@myvolos.net
  • Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6948833100
  • Ηλεκτρονική αποστολή σχολίων, αγγελιών και φωτογραφιών: info@myvolos.net

ADVERTISING MYVOLOS.NET

  • Διαφημιστικό Τμήμα: sales@myvolos.net
  • Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6948833100
Εορτολόγιο  

FIND US:

Facebook-f Instagram Twitter Youtube
Myvolos

Μέλος του:

Developed by DoitForMe | Powered by Friktoria.com
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?