• ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • PLUS
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ADVERTORIAL
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ
    • MY ΑΛΕΠΟΥ
Reading: Κοντογεώργης στο ΕΡΤnews: Δεν φοβόμαστε την αλήθεια – Θεσμική εξυγίανση στον ΟΠΕΚΕΠΕ και σταθερότητα στην οικονομία
Share

03/04/2026 17:55

Αναζήτηση
VOLOS WEATHER
Myvolos

FIND US!

Facebook Youtube Instagram
MyvolosMyvolos
Aa
Αναζήτηση
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • PLUS
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ADVERTORIAL
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ
    • MY ΑΛΕΠΟΥ
Have an existing account? Sign In
Follow US
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοντογεώργης στο ΕΡΤnews: Δεν φοβόμαστε την αλήθεια – Θεσμική εξυγίανση στον ΟΠΕΚΕΠΕ και σταθερότητα στην οικονομία

Last updated: 2026/04/03 at 2:54 ΜΜ
Newsroom Published 03/04/2026
Share
4 Min Read
SHARE

ÐÏÑźÁ ÕËÏÐϺÇÓÇÓ ÔÏÕ ÅÈÍÉÊϾ Ó×ÅĺÏÕ ÁÍÁÊÁÌØÇÓ ÊÁÉ ÁÍÈÅÊÔÉʼÔÇÔÁÓ «ÅËËÁÄÁ 2.0»

Contents
Διαχρονική παθογένεια όχι κομματική, η υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕΗ ενεργειακή κρίση και το ενδεχόμενο νέων μέτρωνΓια Τσίπρα, Σαμαρά και τοξικότητα Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις. Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

Στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, στις παραιτήσεις και τον ανασχηματισμό που πυροδότησε η υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ, αλλά και στο νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται ενόψει κρίσιμων ευρωπαϊκών και ενεργειακών προκλήσεων, αναφέρθηκε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Θανάσης Κοντογεώργης, στο ΕΡΤnews και την εκπομπή «Live Now».

Ο κ. Κοντογεώργης υπογράμμισε πως ο ανασχηματισμός «αποτέλεσε αναγκαιότητα λόγω των παραιτήσεων που υπέβαλαν οι αρμόδιοι υπουργοί», ωστόσο φέρει και έναν δεύτερο, σαφή συμβολισμό, όπως υπογράμμισε την ανάγκη για αναβάθμιση της λειτουργίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ενόψει της νέας ΚΑΠ και των μεγάλων αλλαγών στις αγροτικές επιδοτήσεις.

Η επιλογή του Μαργαρίτη Σχοινά, τόνισε, συνδέεται με την βαθιά ευρωπαϊκή εμπειρία του και το κύρος του στις Βρυξέλλες, ενώ η τοποθέτηση του Νίκου Τορνά στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης κρίθηκε απαραίτητη ενόψει της αντιπυρικής περιόδου.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Διαχρονική παθογένεια όχι κομματική, η υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ

Απαντώντας στις πολιτικές αιχμές της αντιπολίτευσης περί «γαλάζιου σκανδάλου», ο υφυπουργός έκανε λόγο για διαχρονικό πρόβλημα, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα έχει πληρώσει στο παρελθόν σημαντικά ποσά σε επιστροφές παράνομων επιδοτήσεων. «Η κυβέρνηση δεν κρύφτηκε. Αναλάβαμε την πολιτική ευθύνη, προχωρήσαμε σε θεσμικές αλλαγές και συνεργαστήκαμε με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία ανάκτησης ποσών που αποδόθηκαν παράνομα.

Για τις δύο δικογραφίες που διαβιβάστηκαν στη Βουλή σημείωσε πως θα εξεταστούν με θεσμική σοβαρότητα και πως «ποτέ δεν φοβηθήκαμε την αλήθεια».
Σε ερώτηση για το αν το ρουσφέτι αποτελεί βαθιά ριζωμένη πρακτική στη μεταπολιτευτική Ελλάδα, ο κ. Κοντογεώργης απάντησε ότι το φαινόμενο ήταν υπαρκτό, αλλά «η εξυγίανση έρχεται μέσα από διαδικασίες αξιοκρατικές». Τόνισε ότι η αλλαγή κουλτούρας είναι μακρόχρονη, αλλά η θεσμική θωράκιση μειώνει το πεδίο για πελατειακές πιέσεις.
Αυτοδυναμία και πολιτικές συνεργασίες
Ο Υφυπουργός αναφορικά με τις εκλογές σημείωσε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα συνεργαστεί με κόμματα στα άκρα, δεξιά ή αριστερά. «Έχουμε υποχρέωση να προχωράμε το κυβερνητικό μας έργο».
Στόχος παραμένει, όπως είπε, η αυτοδυναμία «όχι για λόγους κυριαρχίας, αλλά σταθερότητας σε μια εποχή διεθνών κρίσεων».
Για το ΠΑΣΟΚ σχολίασε πως «αρνήθηκε συνεργασία, χωρίς όμως να παρουσιάσει εναλλακτικό προγραμματικό πλαίσιο».

Η ενεργειακή κρίση και το ενδεχόμενο νέων μέτρων

Με αφορμή τις εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για πιθανή επιδείνωση της ενεργειακής κρίσης, ο κ. Κοντογεώργης υπογράμμισε ότι η Ελλάδα δεν βρίσκεται σήμερα σε κατάσταση επάρκειας κινδύνου, αλλά η κυβέρνηση παραμένει σε ετοιμότητα.
Όπως είπε, μετά το Πάσχα θα εξεταστούν νέα μέτρα στήριξης, ειδικά για τους οικονομικά ευάλωτους. Η κυβέρνηση θα παρέμβει αν χρειαστεί με «στοχευμένα και προσωρινά» μέτρα για την ενέργεια. «Η σταθερότητα επιβάλλει να αποφευχθεί κάθε συζήτηση περί πρόωρων εκλογών», σημείωσε ενδεικτικά.

Για Τσίπρα, Σαμαρά και τοξικότητα

Ο Υφυπουργός σχολίασε τις πρόσφατες τοποθετήσεις του Αλέξη Τσίπρα και του Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας ότι δεν θα μπει σε ανταγωνισμό υψηλών τόνων. Για τον πρώην πρωθυπουργό, ωστόσο, σημείωσε πως «η πολιτική του αφήγηση παραμένει καθηλωμένη στο παρελθόν» αναφέροντας ότι ο ίδιος δεν διαπίστωσε καμία αλλαγή.

Στόχος, όπως είπε, είναι η κυβέρνηση να συνεχίσει «με σοβαρότητα, απολογισμό και προγραμματισμό για το μέλλον», αφήνοντας την τοξικότητα εκτός πλαισίου.

www.ertnews.gr

Google News

Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Youtube

Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

Share This Article
Facebook Twitter Email Copy Link Print
Προηγούμενο Eurovision 2026: «Κλείδωσε» η σειρά εμφάνισης στη Βιέννη – 4η η Ελλάδα, 9η η Κύπρος
Επόμενο Δέδας στην ΕΡΑΣΠΟΡ: «Το ματς ήταν μοιρασμένο, περιμέναμε την κόπωση των Ναν και Σλούκα» (audio)

Δημοφιλέστερα

Φωτιά σε εργοστάσιο στο Μοσχάτο και μήνυμα από το 112 – «Καπνοί κατευθύνονται στην περιοχή σας, κλείστε πόρτες και παράθυρα»
26/06/2024
Τι συμβαίνει στην Αφρική και χωρίζεται στα δύο – Θα δημιουργηθεί ένας νέος ωκεανός;
25/03/2026
Πρωταγωνιστικός ρόλος για τη Θεσσαλία στον ΔΕΗ Tour of Hellas 2026
26/03/2026
Φαρμακευτική Κάνναβη και Σκλήρυνση κατά πλάκας
26/03/2026
Τι σημαίνει η νηστεία για τον οργανισμό – Τα ευρήματα ελληνικής έρευνας
26/03/2026

MYVOLOS.NET | ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

  • IΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ MYVOLOS.NET
  • ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΜΑΚΡΙΝΙΤΣΗΣ 1, 38333, ΒΟΛΟΣ
  • ΑΦΜ: 997274138
  • ΔΟΥ: ΒΟΛΟΥ
  • ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945439629
  • email: info@myvolos.net
  • ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ – NOMIMΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΜΑΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ
  • ΕΚΔΟΤΗΣ -ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ : ΜΑΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ
  • ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΦΩΚΙΔΗΣ
  • ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ MYVOLOS.NET
  • ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΜΑΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ (ΕΕ) 2018/334

  • Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση MYVOLOS.NET δηλώνει ότι η ίδια και ο παρών ιστότοπος συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63) και ότι στο πλαίσιο αυτό διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει ή/και να αφαιρεί κάθε περιεχόμενο το οποίο κρίνει ότι είναι παράνομο, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση ή άδεια του χρήστη, καθώς και να λαμβάνει κάθε αναγκαίο προληπτικό μέτρο για την αποτροπή της διάδοσης παράνομου περιεχομένου.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Kατηγορίες
  • ADVERTORIAL
  • MY ΑΛΕΠΟΥ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΥ ΖΗΝ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • Τεχνολογια
  • Τηλεοραση
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • Χωρίς κατηγορία
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ADVERTORIAL
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • MY ΑΛΕΠΟΥ

ΧΡΗΣΙΜΑ

  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Φαρμακεία
  • Καύσιμα
  • Βόλος Καιρός
  • Κίνηση στους δρόμους του Βόλου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

NEWSROOM MYVOLOS.NET

  • Ειδησεογραφικό Τμήμα:info@myvolos.net
  • Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6948833100
  • Ηλεκτρονική αποστολή σχολίων, αγγελιών και φωτογραφιών: info@myvolos.net

ADVERTISING MYVOLOS.NET

  • Διαφημιστικό Τμήμα: myvolos.net@gmail.com
  • Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6948833100

Δείτε ποιός γιορτάζει

 

FIND US:

Facebook-f Instagram Youtube
Myvolos

Μέλος του:

Developed by DoitForMe | Powered by Friktoria.com
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?