• ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • PLUS
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ADVERTORIAL
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ
    • MY ΑΛΕΠΟΥ
Reading: Κοινές δηλώσεις Μητσοτάκη – Μακρόν στο Μέγαρο Μαξίμου: Αποδείξαμε ότι η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη θεμελιώνεται με πράξεις
Share

25/04/2026 14:55

Αναζήτηση
VOLOS WEATHER
Myvolos

FIND US!

Facebook Youtube Instagram
MyvolosMyvolos
Aa
Αναζήτηση
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • PLUS
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ADVERTORIAL
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ
    • MY ΑΛΕΠΟΥ
Have an existing account? Sign In
Follow US
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοινές δηλώσεις Μητσοτάκη – Μακρόν στο Μέγαρο Μαξίμου: Αποδείξαμε ότι η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη θεμελιώνεται με πράξεις

Last updated: 2026/04/25 at 1:55 ΜΜ
ADMINISTRATOR Published 25/04/2026
Share
4 Min Read
SHARE

maximoy-dubbing-2026-04-25-11-11-27-frame-184375

Contents
Μακρόν: Η στρατηγική σχέση Ελλάδας – Γαλλίας εμπνέει την Ευρώπη και υλοποιείται στην πράξη Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις. Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

Σε εξέλιξη είναι αυτήν την ώρα οι κοινές δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μίλησε για μια «κομβική στιγμή» στις διμερείς σχέσεις, η οποία, όπως είπε, σφραγίζει την ιστορική επιλογή των δύο χωρών το 2021 να μετατρέψουν μια μακρά κοινή πορεία σε ισχυρή στρατηγική συμμαχία.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε τον Γάλλο πρόεδρο «διαχρονικό Ευρωπαίο σύμμαχο και εταίρο, αλλά και αληθινό φίλο της Ελλάδας», σημειώνοντας ότι η σχέση Αθήνας – Παρισιού είναι πολυεπίπεδη, με ρίζες στους ιστορικούς δεσμούς, τις κοινές αξίες και τα αμοιβαία συμφέροντα. Υπογράμμισε ότι η συνεργασία έχει ενισχυθεί τόσο στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και της Συμμαχίας ΝΑΤΟ, αλλά και διμερώς.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Παράλληλα αναφέρθηκε στη συνεργασία στον αμυντικό τομέα, επισημαίνοντας την επίσκεψη που πραγματοποίησαν το πρωί στη φρεγάτα «Κίμων», η οποία επέστρεψε από πραμονή 40 ημερών στα ανοικτά της Κύπρου. Υπενθύμισε ότι μέσα στους επόμενους μήνες θα παραδοθούν οι φρεγάτες «Νέαρχος» και «Ιωνάς», ενώ η τέταρτη Belharra, ο «Θεμιστοκλής», αναμένεται το 2028.

Τόνισε την ουσιαστική αναβάθμιση της Πολεμικής Αεροπορίας με τα 24 μαχητικά Rafale, αλλά και τη σημερινή συμφωνία για την αναβάθμιση των πυραύλων MICA, υπογραμμίζοντας ότι όλα αυτά ενισχύουν την αποτρεπτική ισχύ της χώρας και θωρακίζουν τόσο τα ελληνικά όσο και τα ευρωπαϊκά σύνορα.

Ο πρωθυπουργός υπενθύμισε ότι η Γαλλία έσπευσε να ενισχύσει την άμυνα της Κύπρου κατά την πρόσφατη κρίση στην περιοχή, σημειώνοντας ότι η κοινή παρουσία τους στη Μεγαλόνησο απέδειξε πως η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη «θεμελιώνεται με πράξεις και όχι μόνο με λόγια».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε την ελληνογαλλική σύμπλευση «προνοητική και έγκαιρη», καθώς προηγήθηκε των μεγάλων γεωπολιτικών ανακατατάξεων των τελευταίων ετών και αποτέλεσε πρόδρομο της ανάγκης για ευρωπαϊκή στρατηγική αυτονομία. Αναφέρθηκε επίσης στη διαλειτουργικότητα των δύο ναυτικών, που διαθέτουν φρεγάτες ίδιου τύπου, καθώς και στη σημασία της ρήτρας αμοιβαίας συνδρομής.

Μακρόν: Η στρατηγική σχέση Ελλάδας – Γαλλίας εμπνέει την Ευρώπη και υλοποιείται στην πράξη

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, στάθηκε στο βάθος και τη διάρκεια της φιλίας που συνδέει τις δύο χώρες, υπογραμμίζοντας ότι σε έναν κόσμο «όλο και πιο βίαιο και ασταθή», η ελληνογαλλική σχέση αποδεικνύεται σταθερή και ανθεκτική.

Ο Γάλλος πρόεδρος σημείωσε ότι η Γαλλία αντέδρασε άμεσα απέναντι στις απειλές που έπλητταν την Ελλάδα τονίζοντας ότι η στρατηγική εταιρική σχέση που ανανεώνεται τα τελευταία πέντε χρόνια έχει επεκταθεί ουσιαστικά στον τομέα της ασφάλειας. Όπως είπε, η συνεργασία αυτή αποτελεί παράδειγμα για την υπόλοιπη Ευρώπη και ενισχύει τον ευρωπαϊκό πυλώνα της Συμμαχίας του ΝΑΤΟ.

Ο Εμανουέλ Μακρόν υπενθύμισε ότι λίγους μήνες μετά την υπογραφή της στρατηγικής εταιρικής σχέσης το 2021 ξεκίνησαν κοινές ασκήσεις, ενώ τον περασμένο Μάρτιο, με αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ενισχύθηκε περαιτέρω η ευρωπαϊκή άμυνα. Τόνισε ότι η ρήτρα αμοιβαίας συνδρομής «δεν είναι μόνο λόγια», αλλά εφαρμόστηκε στην πράξη κατά τα γεγονότα της 1ης και 2ας Μαρτίου στην Κύπρο.

Αναφερόμενος στη συνεργασία στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας, ο Γάλλος πρόεδρος σημείωσε ότι η Ελλάδα επέλεξε 24 μαχητικά Rafale και τέσσερις φρεγάτες της Naval Group, με την πρώτη, τον «Κίμωνα», να έχει ήδη παραδοθεί τον Ιανουάριο. Πρόκειται, όπως είπε, για συγκεκριμένα βήματα που αποδεικνύουν το βάθος της στρατηγικής σχέσης και την επιχειρησιακή σύγκλιση των δύο χωρών.

www.ertnews.gr

Google News

Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Youtube

Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

Share This Article
Facebook Twitter Email Copy Link Print
Προηγούμενο Serie A (34η αγωνιστική): Τα φώτα στο “Νταλ’ Άρα”
Επόμενο Τι προβλέπουν οι εννέα συμφωνίες μεταξύ Ελλαδας και Γαλλίας που υπεγράφησαν στο Μέγαρο Μαξίμου

Δημοφιλέστερα

Φωτιά σε εργοστάσιο στο Μοσχάτο και μήνυμα από το 112 – «Καπνοί κατευθύνονται στην περιοχή σας, κλείστε πόρτες και παράθυρα»
26/06/2024
Στον Βόλο ο Χρίστος Δήμας για τα εγκαίνια της νέας γέφυρας στο Αλιγαρόρεμα
15/04/2026
Η Σκιάθος στο επίκεντρο της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης με τη Sustainable Travel AGORA
16/04/2026
Σύλληψη τεσσάρων ατόμων σε τρεις υποθέσεις ναρκωτικών στον Βόλο
16/04/2026
Σκιάθος: Δωρεάν μαστογραφικός έλεγχος από την κινητή μονάδα της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας
16/04/2026

MYVOLOS.NET | ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

  • IΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ MYVOLOS.NET
  • ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΜΑΚΡΙΝΙΤΣΗΣ 1, 38333, ΒΟΛΟΣ
  • ΑΦΜ: 997274138
  • ΔΟΥ: ΒΟΛΟΥ
  • ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945439629
  • email: info@myvolos.net
  • ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ – NOMIMΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΜΑΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ
  • ΕΚΔΟΤΗΣ -ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ : ΜΑΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ
  • ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΦΩΚΙΔΗΣ
  • ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ MYVOLOS.NET
  • ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΜΑΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ (ΕΕ) 2018/334

  • Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση MYVOLOS.NET δηλώνει ότι η ίδια και ο παρών ιστότοπος συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63) και ότι στο πλαίσιο αυτό διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει ή/και να αφαιρεί κάθε περιεχόμενο το οποίο κρίνει ότι είναι παράνομο, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση ή άδεια του χρήστη, καθώς και να λαμβάνει κάθε αναγκαίο προληπτικό μέτρο για την αποτροπή της διάδοσης παράνομου περιεχομένου.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Kατηγορίες
  • ADVERTORIAL
  • MY ΑΛΕΠΟΥ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΥ ΖΗΝ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • Τεχνολογια
  • Τηλεοραση
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • Χωρίς κατηγορία
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ADVERTORIAL
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • MY ΑΛΕΠΟΥ

ΧΡΗΣΙΜΑ

  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Φαρμακεία
  • Καύσιμα
  • Βόλος Καιρός
  • Κίνηση στους δρόμους του Βόλου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

NEWSROOM MYVOLOS.NET

  • Ειδησεογραφικό Τμήμα:info@myvolos.net
  • Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6948833100
  • Ηλεκτρονική αποστολή σχολίων, αγγελιών και φωτογραφιών: info@myvolos.net

ADVERTISING MYVOLOS.NET

  • Διαφημιστικό Τμήμα: myvolos.net@gmail.com
  • Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6948833100

Δείτε ποιός γιορτάζει

 

FIND US:

Facebook-f Instagram Youtube
Myvolos

Μέλος του:

Developed by DoitForMe | Powered by Friktoria.com
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?