• ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • PLUS
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ADVERTORIAL
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ
    • MY ΑΛΕΠΟΥ
Reading: Κίνα: Αυξήθηκαν σε 39 οι νεκροί από τις πλημμύρες
Share

09/07/2026 15:56

Αναζήτηση
VOLOS WEATHER
Myvolos

FIND US!

Facebook Youtube Instagram
MyvolosMyvolos
Aa
Αναζήτηση
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • PLUS
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ADVERTORIAL
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ
    • MY ΑΛΕΠΟΥ
  • el
    • el
    • en
    • de
    • it
    • es
    • fr
    • zh-CN
    • ar
    • sq
Have an existing account? Sign In
Follow US
ΚΟΣΜΟΣ

Κίνα: Αυξήθηκαν σε 39 οι νεκροί από τις πλημμύρες

Last updated: 2026/07/09 at 2:54 ΜΜ
Newsroom Published 09/07/2026
Share
5 Min Read
Κίνα: Αυξήθηκαν σε 39 οι νεκροί από τις πλημμύρες
SHARE

Κίνα: Αυξήθηκαν σε 39 οι νεκροί από τις πλημμύρες

Contents
Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις. Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

Ο απολογισμός των καταστροφικών πλημμυρών στην περιφέρεια του Γκουανγκσί (νότια Κίνα) αυξήθηκε σήμερα, Πέμπτη (10/7) σε 39 νεκρούς και εννέα αγνοουμένους, σύμφωνα με τις Αρχές, ενώ οι κάτοικοι προσπαθούν με φτυάρια στο χέρι να καθαρίσουν τα σπίτια τους.

Καταιγίδες και άλλα ακραία καιρικά φαινόμενα έπληξαν τις τελευταίες ημέρες ζώνες της κεντρικής και της νότιας Κίνας. Ένας τυφώνας αναμένεται επίσης το σαββατοκύριακο στην ανατολική ακτή, νότια της Σανγκάης, με σφοδρούς ανέμους.

Στο Γκουανγκσί, όπου σημειώθηκαν οι περισσότερες ζημιές, οι πλημμύρες κατέστρεψαν σπίτια, παρέσυραν ζώα και οχήματα και προκάλεσαν τη θεαματική ρήξη ενός φράγματος κοντά στην κοινότητα Λιουλάν.

Τοιχώματα του φράγματος κατέρρευσαν απελευθερώνοντας χειμάρρους λασπώδους νερού. Μόνο το επεισόδιο αυτό στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 26 ανθρώπους, ενώ σε επτά ανέρχονται οι αγνοούμενοι, ανακοίνωσαν οι Αρχές σε συνέντευξη Τύπου.

(Photo by GREG BAKER / AFP)

Οδοφράγματα εμποδίζουν σήμερα την πρόσβαση στη Λιουλάν, διαπίστωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

Λεωφορεία γεμάτα εθελοντές και μέλη της λαϊκής πολιτοφυλακής, μιας εφεδρικης στρατιωτικής δύναμης που αποτελείται από πολίτες και κινητοποιείται για διασώσεις σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, κατευθύνονται προς το χωριό.

Κάτοικοι είπαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι το φράγμα της Λιουλάν δεν είναι το μόνο που έχει υποχωρήσει και ότι ένα άλλο, μικρότερο, κοντά στην πόλη Γκαντάνγκ, έχει επίσης καταρρεύσει.

Πολλοί από τους κατοίκους των περιχώρων αυτής της κοινότητας δεν είχαν αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης επειδή «ποτέ στο παρελθόν δεν είχαν υπάρξει τόσο σοβαρά φαινόμενα», λέει ένας άνδρας, ο Χουάνγκ.

«Δεν λάβαμε καμιά προειδοποίηση. Αν είχαμε λάβει, δεν θα είχαμε τόσες απώλειες», υπογραμμίζει.

Ενδεικτικό του μεγέθους των πλημμυρών είναι το γεγονός ότι ακόμη και πράγματα που βρίσκονταν στον πρώτο όροφο του σπιτιού του καταστράφηκαν από τα νερά.

«Εδώ και εκατοντάδες χρόνια, είναι η πρώτη φορά που το νερό φθάνει στον πρώτο όροφο», διαβεβαίωσε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μπι Γιουνσουν, ένας άλλος κάτοικος της Γκαντάνγκ.

(Photo by GREG BAKER / AFP)

Το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο CCTV μετέδωσε εικόνες διασωστών πάνω σε φουσκωτά να μεταφέρουν στους κατοίκους φιάλες νερού, ψωμί ή πακέτα στιγμιαίου γεύματος, ή ακόμα να δημιουργούν πρόχειρα καταλύματα για εκατοντάδες από τους 130.000 ανθρώπους οι οποίοι απομακρύνθηκαν συνολικά τα σπίτια τους στο Γκουανγκσί.

Στο χωριό Ντουτιάν, το οποίο βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο φράγμα που κατέρρευσε, ορισμένα σπίτια έχουν παρασυρθεί ολόκληρα από το χείμαρρο και δεν φαίνονται πλέον παρά μόνο τα θεμέλιά τους, όμως οι κάτοικοι είχαν προγουμένως καταφύγει σε ασφαλή σημεία έπειτα από προειδοποίηση των Αρχών, μετέδωσε το CCTV.

Οι δρόμοι παραμένουν αποκλεισμένοι στην κοινότητα και περίπου 600 κάτοικοι, οι οποίοι έχουν εγκατασταθεί σε μια ζώνη που δεν έχει πλημμυρίσει, αλλά είναι αποκομμένοι από τον υπόλοιπο κόσμο, λαμβάνουν τρόφιμα και βοήθεια με πλοία ή με drones που εκτελούν διαρκώς δρομολόγια ανάμεσα στις δύο όχθες σύμφωνα με το CCTV.

(Photo by GREG BAKER / AFP)

Το χάος που έχει προκληθεί από τις πλημμύρες στο Γκουανγκσί δεν πλήττει μόνο τους ανθρώπους.

Ένας ζωολογικός κήπος στην Γκουιγκάνγκ, μια πόλη που έχει πληγεί σοβαρά, απηύθυνε χθες, Τετάρτη, έκκληση στο κοινό για να βρεθούν γύρω στα εκατό ζώα που έχουν εξαφανισθεί μετά την καταστροφή των ενδιαιτημάτων τους, μεταξύ των οποίων αλπακά, νάνοι χοίροι και ζέβρες.

Περίπου 800 ως 900 φίδια διέφυγαν εξάλλου το πρωί της Δευτέρας όταν μια φάρμα εκτροφής παρσύρθηκε από τα νερά στην πόλη Χενγκτσόου, είχε δηλώσει ένας δημοτικός αξιωματούχος σε κινεζικό μέσο ενημέρωσης.

Αλλού στην Κίνα, οι παραλιακές και ανεπτυγμένες περιφέρειες της ανατολικής χώρας προετοιμάζονται για την προσεχή έλευση του υπερτυφώνα Μπάβι, που αναμένεται να φέρει σφοδρούς ανέμους και καταρρακτώδεις βροχές.

(Photo by GREG BAKER / AFP)

Πρόκειται να φθάσει στην ξηρά το βράδυ του Σαββάτου στο ύψος των επαρχιών Φουτζιάν και Τσεζιάνγκ, περίπου 400 χιλιόμετρα νοτίως της οικονομικής πρωτεύουσας Σανγκάη, σύμφωνα με το CCTV, που επικαλείται τις κινεζικές μετεωρολογικές υπηρεσίες.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

www.ertnews.gr

Google News

Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Youtube

Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

Share This Article
Facebook Twitter Email Copy Link Print
Προηγούμενο Συνάντηση του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου με την Αντιδήμαρχο Τοπικής Ανάπτυξης & Επιχειρηματικότητας Συνάντηση του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου με την Αντιδήμαρχο Τοπικής Ανάπτυξης & Επιχειρηματικότητας
Επόμενο «Εύμαιος»: Νέα ψηφιακή πλατφόρμα για την προσβασιμότητα σε χώρους πολιτισμού «Εύμαιος»: Νέα ψηφιακή πλατφόρμα για την προσβασιμότητα σε χώρους πολιτισμού

Δημοφιλέστερα

ΕΟΔΥ: Διαγνώσθηκε το πρώτο περιστατικό λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου για το 2026 – Στον δήμο Αγίας Παρασκευής πιθανότατα η μόλυνση
ΕΟΔΥ: Διαγνώσθηκε το πρώτο περιστατικό λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου για το 2026 – Στον δήμο Αγίας Παρασκευής πιθανότατα η μόλυνση
09/07/2026
Η δράση “Σκιάθος Φιλική προς τον Αυτισμό” του Δήμου Σκιάθου υποψήφια στα Innovation in Politics Awards 2026
Η δράση “Σκιάθος Φιλική προς τον Αυτισμό” του Δήμου Σκιάθου υποψήφια στα Innovation in Politics Awards 2026
30/06/2026
Τιμητική διάκριση για τον διευθυντή του ΕΕΕΕΚ Βόλου Γεώργιο Αλμπανούδη
Τιμητική διάκριση για τον διευθυντή του ΕΕΕΕΚ Βόλου Γεώργιο Αλμπανούδη
01/07/2026
Η Sony ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει την κυκλοφορία νέων παιχνιδιών σε μορφή δίσκου για το Playstation από το 2028
Η Sony ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει την κυκλοφορία νέων παιχνιδιών σε μορφή δίσκου για το Playstation από το 2028
02/07/2026
GLM 5.2: Το νέο κινεζικό μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης που ανταγωνίζεται την Anthropic
GLM 5.2: Το νέο κινεζικό μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης που ανταγωνίζεται την Anthropic
04/07/2026

MYVOLOS.NET | ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

  • IΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ MYVOLOS.NET
  • ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΜΑΚΡΙΝΙΤΣΗΣ 1, 38333, ΒΟΛΟΣ
  • ΑΦΜ: 997274138
  • ΔΟΥ: ΒΟΛΟΥ
  • ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945439629
  • email: info@myvolos.net
  • ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ – NOMIMΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΜΑΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ
  • ΕΚΔΟΤΗΣ -ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ : ΜΑΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ
  • ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΦΩΚΙΔΗΣ
  • ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ MYVOLOS.NET
  • ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΜΑΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ (ΕΕ) 2018/334

  • Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση MYVOLOS.NET δηλώνει ότι η ίδια και ο παρών ιστότοπος συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63) και ότι στο πλαίσιο αυτό διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει ή/και να αφαιρεί κάθε περιεχόμενο το οποίο κρίνει ότι είναι παράνομο, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση ή άδεια του χρήστη, καθώς και να λαμβάνει κάθε αναγκαίο προληπτικό μέτρο για την αποτροπή της διάδοσης παράνομου περιεχομένου.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Kατηγορίες
  • ADVERTORIAL
  • MY ΑΛΕΠΟΥ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΥ ΖΗΝ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • Τεχνολογια
  • Τηλεοραση
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • Χωρίς κατηγορία
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ADVERTORIAL
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • MY ΑΛΕΠΟΥ

ΧΡΗΣΙΜΑ

  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Φαρμακεία
  • Καύσιμα
  • Βόλος Καιρός
  • Κίνηση στους δρόμους του Βόλου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

NEWSROOM MYVOLOS.NET

  • Ειδησεογραφικό Τμήμα:info@myvolos.net
  • Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6948833100
  • Ηλεκτρονική αποστολή σχολίων, αγγελιών και φωτογραφιών: info@myvolos.net

ADVERTISING MYVOLOS.NET

  • Διαφημιστικό Τμήμα: myvolos.net@gmail.com
  • Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6948833100

Δείτε ποιός γιορτάζει

 

FIND US:

Facebook-f Instagram Youtube
Myvolos

Μέλος του:

Developed by DoitForMe | Powered by Friktoria.com
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?