• ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • PLUS
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΕΥ ΖΗΝ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ
    • MY ΑΛΕΠΟΥ
Reading: Καναδάς: Μηδενική ανοχή στο αλκοόλ
Share

25/03/2023 00:46

Αναζήτηση
VOLOS WEATHER
Myvolos

FIND US!

Facebook Twitter Youtube Instagram
Myvolos
Aa
Αναζήτηση
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • PLUS
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΕΥ ΖΗΝ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ
    • MY ΑΛΕΠΟΥ
Have an existing account? Sign In
Follow US
ΚΟΣΜΟΣ

Καναδάς: Μηδενική ανοχή στο αλκοόλ

Last updated: 2023/01/19 at 4:32 ΜΜ
Newsroom Published 19/01/2023
Share
4 Min Read
SHARE
ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ
Καναδάς: Μηδενική ανοχή στο αλκοόλ

Συνηθισμένη εικόνα στις καναδέζικες παμπ οι ξύλινοι δίσκοι με διαφορετικά είδη βαρελίσιας μπίρας. Σύμφωνα με τις νέες συστάσεις, η συγκεκριμένη ποσότητα θα έπρεπε να καταναλωθεί από περισσότερα από ένα άτομα σε μία εβδομάδα. [SHUTTERSTOCK]

Contents
Κάθε ποσότητα βλάπτειΗΠΑ και Βρετανία Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις. Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

Οι νέες εθνικές συστάσεις στον Καναδά προσπαθούν να ενθαρρύνουν τους κατοίκους να κάνουν «μηδενική κατανάλωση» αλκοολούχων ποτών. «Αν πρέπει να πίνετε, δύο ποτά το πολύ κάθε εβδομάδα είναι μια ποσότητα χαμηλού κινδύνου», σύμφωνα με τις οδηγίες που υποστηρίζονται από την κυβέρνηση.

Η προηγούμενη σύσταση είχε γίνει το 2011 και ήταν αρκετά ανεκτικότερη. Οι εν λόγω κατευθυντήριες γραμμές επέτρεπαν ως μέγιστο τα 10 ποτά την εβδομάδα για τις γυναίκες και τα 15 ποτά για τους άνδρες.

Κάθε ποσότητα βλάπτει

«Το κύριο μήνυμα αυτής της νέας σύστασης είναι ότι οποιαδήποτε ποσότητα αλκοόλ δεν είναι καλή για την υγεία σας», δήλωσε η Εριν Χόμπιν, επιστήμων της Δημόσιας Υγείας στο Οντάριο και μέλος της ομάδας εμπειρογνωμόνων που ανέπτυξε τις κατευθυντήριες γραμμές. «Σε περίπτωση που πίνετε, όσο λιγότερο τόσο το καλύτερο».

Σύμφωνα με το Κέντρο, κάθε κατανάλωση μεγαλύτερη των δύο ποτών την εβδομάδα –ή δύο μπιρών με 5% αλκοόλ ή δύο ποτηριών κρασιού με 12% αλκοόλ– επιφέρει αύξηση των κινδύνων για μια σειρά παθήσεων συμπεριλαμβανομένων των καρκίνων του μαστού και του παχέος εντέρου. Αυτό μπορεί να αποτελέσει μια σκληρή αφύπνιση για το περίπου 80% των Καναδών ενηλίκων, που σύμφωνα με έρευνες καταναλώνουν αλκοόλ.

«Η νέα οδηγία είναι ίσως λίγο σοκαριστική», υπογράμμισε η δρ Χόμπιν. «Νομίζω πως αποτελεί πολύ νέα πληροφορία για το κοινό το γεγονός ότι με τρία ποτά την εβδομάδα, ο κίνδυνος για καρκίνο του εγκεφάλου και του λαιμού αυξάνεται κατά 15% και αυξάνεται περαιτέρω με κάθε επιπλέον ποτό».

Νέες συστάσεις από την κυβέρνηση του Καναδά προς τους πολίτες να μην καταναλώνουν οινοπνευματώδη ποτά.

Οι Καναδοί ειδικοί υποστηρίζουν ότι η δραστική αλλαγή στις οδηγίες –από σχεδόν δύο ποτά την ημέρα σε δύο την εβδομάδα– είναι αποτέλεσμα καλύτερης έρευνας με την πάροδο του χρόνου.

Οι νέες συστάσεις τοποθετούν τη χώρα σε πολύ διαφορετική θέση από άλλα δυτικά έθνη. Οι εθνικές οδηγίες της Αυστραλίας, που δημοσιεύθηκαν το 2020, συνιστούν ως μέγιστο όριο τα 10 ποτά την εβδομάδα. Η Γαλλία προτείνει το ίδιο.

ΗΠΑ και Βρετανία

Οι ΗΠΑ συνιστούν όχι περισσότερα από δύο ποτά την ημέρα για τους άνδρες και ένα για τις γυναίκες, ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο προτείνει όχι περισσότερες από 14 «μονάδες» αλκοόλ –περίπου έξι ποτήρια κρασί ή μπίρα– την εβδομάδα.

Ομως ο Καναδάς δεν αποτελεί απόλυτη εξαίρεση. Από το 2015, το συμβούλιο υγείας της Ολλανδίας συνέστησε στους ανθρώπους να απέχουν εντελώς από το αλκοόλ ή να μην πίνουν περισσότερο από ένα κανονικό ποτό κάθε μέρα.

Είναι ακόμη ένα ανοιχτό ερώτημα εάν οι Καναδοί –που αγαπούν την μπίρα τους σχεδόν όσο αγαπούν το χόκεϊ– θα πειστούν να πίνουν λιγότερο έπειτα από τη νέα σύσταση-οδηγία.

«Το αλκοόλ αποτελεί σε μεγάλο βαθμό μέρος της κουλτούρας μας στον Καναδά, είναι κανονικοποιημένο και πολύ κοινωνικά αποδεκτό», δήλωσε η δρ Χόμπιν. «Θα δείτε αλκοόλ στα γενέθλια, στους γάμους, ακόμη και όταν παρακολουθείτε το Hockey Night in Canada», είπε, αναφερόμενη στο αγαπημένο εβδομαδιαίο αθλητικό πρόγραμμα.

Google News

Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Youtube

Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

Share this Article
Facebook Twitter Email Copy Link Print
Προηγούμενο Κύπελλο: Καθαρό προβάδισμα ΠΑΟΚ
Επόμενο Καζακστάν: Διάλυση της βουλής και προκήρυξη εκλογών στις 19 Μαρτίου

Δημοφιλέστερα

Συνελήφθη φυγόποινος που είχε καταδικαστεί σε 6 χρόνια κάθειρξης για απάτες
24/03/2023
Μεταρρυθμιστική Ασυνέπεια: Από το ΠΑΣΟΚ στο Ποτάμι, χωρίς ίχνος αυτοκριτικής
02/01/2015
Χρειάζονται εκπαίδευση και οι πολίτες
02/01/2015
Ζούμε σε ένα παράλληλο σύμπαν
02/01/2015
Ο εκνευρισμός του Αχιλλέα Μπέου
02/01/2015

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Kατηγορίες
  • ADVERTORIAL
  • EY ZHN
  • MY ΑΛΕΠΟΥ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΥ ΖΗΝ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • Χωρίς κατηγορία

ΧΡΗΣΙΜΑ

  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Φαρμακεία
  • Καύσιμα
  • Βόλος Καιρός
  • Κλήρωση Joker

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

NEWSROOM MYVOLOS.NET

  • Ειδησεογραφικό Τμήμα: info@myvolos.net
  • Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6948833100
  • Ηλεκτρονική αποστολή σχολίων, αγγελιών και φωτογραφιών: info@myvolos.net

ADVERTISING MYVOLOS.NET

  • Διαφημιστικό Τμήμα: sales@myvolos.net
  • Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6948833100
Εορτολόγιο  

FIND US:

Facebook-f Instagram Twitter Youtube
Myvolos

Μέλος του:

DESIGNED / DEVELOPED WITH LOVE BY DOITFORME TEAM
POWERED BY FRIKTORIA.COM
Developed by DoitForMe | Powered by Friktoria.com

Removed from reading list

Undo
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?