• ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • PLUS
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ADVERTORIAL
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ
    • MY ΑΛΕΠΟΥ
Reading: Φαραντούρης στο ΕΡΤnews: Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να οδηγήσει στην «πολιτική αλλαγή» – Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές
Share

01/05/2026 14:03

Αναζήτηση
VOLOS WEATHER
Myvolos

FIND US!

Facebook Youtube Instagram
MyvolosMyvolos
Aa
Αναζήτηση
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • PLUS
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ADVERTORIAL
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ
    • MY ΑΛΕΠΟΥ
Have an existing account? Sign In
Follow US
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φαραντούρης στο ΕΡΤnews: Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να οδηγήσει στην «πολιτική αλλαγή» – Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές

Last updated: 2026/05/01 at 12:54 ΜΜ
Newsroom Published 01/05/2026
Share
5 Min Read
Φαραντούρης στο ΕΡΤnews: Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να οδηγήσει στην «πολιτική αλλαγή» – Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές
SHARE

Φαραντούρης στο ΕΡΤnews: Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να οδηγήσει στην «πολιτική αλλαγή» – Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές

Contents
Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις. Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

Σαφές πολιτικό στίγμα για τη μετεξέλιξη της πορείας του έδωσε ο ευρωβουλευτής Νικόλαος Φαραντούρης, μιλώντας στην εκπομπή «News Room» του ΕΡΤnews. Ο ίδιος τοποθετήθηκε τόσο για την ένταξή του στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής όσο και για την πολιτική συγκυρία, επιλέγοντας ως σημείο αναφοράς το Σκοπευτήριο Καισαριανής, όπου βρέθηκε για εκδηλώσεις μνήμης.

Αναφερόμενος στην παρουσία του στον ιστορικό χώρο, υπογράμμισε ότι η Πρωτομαγιά αποτελεί ημέρα μνήμης τόσο για τους εργατικούς αγώνες όσο και για τους 200 εκτελεσθέντες της Καισαριανής από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής. Όπως σημείωσε, «θυμόμαστε τους αγώνες των εργαζομένων για αξιοπρεπείς συνθήκες, αλλά και τους εκτελεσθέντες εδώ στο Σκοπευτήριο, αποτίοντας φόρο τιμής».

Αναφορικά με την πολιτική του μετακίνηση στο ΠΑΣΟΚ ο κ. Φαραντούρης εξήγησε ότι η επιλογή του συνδέεται με την ανάγκη, όπως είπε, «επείγουσας πολιτικής αλλαγής» στη χώρα. Όπως τόνισε, αποφάσισε να μην παραμείνει σε στάση πολιτικής αναμονής ως ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, αλλά να ενταχθεί σε μια «πανστρατιά συσπείρωσης γύρω από τον μοναδικό συγκροτημένο πολιτικό φορέα με κυβερνητικό πρόγραμμα».

Στο ίδιο πλαίσιο, χαρακτήρισε το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής ως «ραχοκοκαλιά της δημοκρατικής παράταξης» και, όπως είπε, «τον μοναδικό πολιτικό φορέα με τα θεσμικά και πολιτικά χαρακτηριστικά που μπορούν να συσπειρώσουν τις δημοκρατικές δυνάμεις και να οδηγήσουν σε πολιτική αλλαγή απέναντι σε μια διακυβέρνηση που έχει δημιουργήσει προβλήματα».

Απαντώντας σε ερωτήσεις για τις πολιτικές ζυμώσεις και τα σενάρια συνεργασιών, ο ευρωβουλευτής αναφέρθηκε και στις επαφές και συζητήσεις που του αποδίδονταν το προηγούμενο διάστημα, μεταξύ άλλων με τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξης Τσίπρας, αποφεύγοντας να δώσει συνέχεια σε σενάρια συνεργασίας ή σύγκλισης με τον πρώην πρωθυπουργό.

Παράλληλα, ο Νικόλαος Φαραντούρης τοποθετήθηκε και για τα σενάρια που τον συνέδεαν με την Μαρία Καρυστιανού και το ενδεχόμενο εμπλοκής του σε πολιτικό εγχείρημα γύρω από την ίδια.

Ο ευρωβουλευτής διέψευσε κατηγορηματικά τις σχετικές φήμες, κάνοντας λόγο για «ευφάνταστα σενάρια» που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Όπως ανέφερε, η δημόσια παρουσία του σε εκδηλώσεις που σχετίζονται με τον τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών εντάσσεται αποκλειστικά σε θεσμικές πρωτοβουλίες με στόχο τη δικαιοσύνη και τη διαφάνεια, όπως αντίστοιχες δράσεις με εκπροσώπους του κινήματος των συγγενών των θυμάτων.

Παράλληλα, σημείωσε ότι είχε ήδη τοποθετηθεί δημόσια στο παρελθόν για τα ίδια σενάρια, υπογραμμίζοντας ότι δεν υπήρξε ποτέ πρόθεση ή σχεδιασμός συμμετοχής του σε κομματικό σχήμα που να συνδέεται με την Καρυστιανού ή τις πρωτοβουλίες των συγγενών των θυμάτων. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «παρακαλώ μην προεξοφλείτε τέτοια πράγματα», απορρίπτοντας κάθε σχετική πολιτική ερμηνεία των επαφών του.

Με τον τρόπο αυτό, επιχείρησε να αποσυνδέσει πλήρως τη δράση του από τα σενάρια περί νέου πολιτικού φορέα, επιμένοντας ότι οι παρεμβάσεις του στο ζήτημα των Τεμπών έχουν καθαρά θεσμικό και κοινοβουλευτικό χαρακτήρα.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Σε ιδιαίτερα αιχμηρό τόνο απάντησε και στις αιτιάσεις περί «γυρολόγου», υποστηρίζοντας ότι έχει υπάρξει μέλος ενός μόνο πολιτικού κόμματος στη ζωή του και ότι παραμένει σταθερός στη στήριξη της δημοκρατικής παράταξης. «Δεν αλλάζω εγώ, αλλάζουν τα κόμματα και οι συνθήκες», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι ο ίδιος είχε διαγραφεί από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, υποστηρίζοντας ότι βρίσκεται σε φάση πολιτικής αβεβαιότητας και εσωτερικών ανακατατάξεων, ενώ επανέλαβε ότι δεν επιδιώκει «στέγη σε ψηφοδέλτιο», αλλά συμμετέχει σε μια ευρύτερη πολιτική διεργασία.

Ο ευρωβουλευτής Νικόλαος Φαραντούρης ξεκαθάρισε επίσης το πολιτικό του σχέδιο για την επόμενη περίοδο, βάζοντας τέλος στα σενάρια περί καθόδου του στις εθνικές εκλογές.

Όπως δήλωσε, δεν προτίθεται να είναι υποψήφιος σε εθνικές κάλπες, καθώς βασική του προτεραιότητα είναι να ολοκληρώσει τη θητεία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και να επικεντρωθεί στο έργο του εκεί. «Δεν έχει αυτή τη στιγμή περάσει από τον σχεδιασμό μου να κατέλθω σε εθνικές εκλογές» ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι επιθυμεί να τιμήσει τη θητεία του ως ευρωβουλευτής.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι παραμένει ενεργός στις ευρωπαϊκές επιτροπές, με έμφαση σε ζητήματα όπως ο προϋπολογισμός της ΕΕ, η κατανομή πόρων προς την Ελλάδα, αλλά και θέματα ασφάλειας και άμυνας, τα οποία –όπως είπε– αποτελούν πεδία ουσιαστικής πολιτικής δράσης.

Κλείνοντας, επανέλαβε ότι η επιλογή του ΠΑΣΟΚ δεν συνδέεται με προσωπικές φιλοδοξίες αλλά με την ανάγκη, όπως είπε, «να αποφευχθεί ο κατακερματισμός και να υπάρξει μια καθαρή εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης που θα κριθεί από τον ελληνικό λαό».

www.ertnews.gr

Google News

Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Youtube

Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

Share This Article
Facebook Twitter Email Copy Link Print
Προηγούμενο Σε εξέλιξη οι συγκεντρώσεις για την Πρωτομαγιά – Πώς κινούνται τα μέσα μεταφοράς Σε εξέλιξη οι συγκεντρώσεις για την Πρωτομαγιά – Πώς κινούνται τα μέσα μεταφοράς
Επόμενο Τραυματίστηκε ο Αρασκαέτα, ανησυχία για το Μουντιάλ 2026 Τραυματίστηκε ο Αρασκαέτα, ανησυχία για το Μουντιάλ 2026

Δημοφιλέστερα

Φωτιά σε εργοστάσιο στο Μοσχάτο και μήνυμα από το 112 – «Καπνοί κατευθύνονται στην περιοχή σας, κλείστε πόρτες και παράθυρα»
Φωτιά σε εργοστάσιο στο Μοσχάτο και μήνυμα από το 112 – «Καπνοί κατευθύνονται στην περιοχή σας, κλείστε πόρτες και παράθυρα»
26/06/2024
Ένας στους δέκα θα εμφανίσει κάποια μορφή κήλης στη ζωή του- Νέες τεχνικές στη χειρουργική
Ένας στους δέκα θα εμφανίσει κάποια μορφή κήλης στη ζωή του- Νέες τεχνικές στη χειρουργική
21/04/2026
Στη Δικαιοσύνη 55χρονος για τη φωτιά στο Νεοχώρι Πηλίου
Στη Δικαιοσύνη 55χρονος για τη φωτιά στο Νεοχώρι Πηλίου
21/04/2026
Πρώτη συνάντηση μαθητικών χορωδιών στον Βόλο με τη συμμετοχή σχολείων της Μαγνησίας
Πρώτη συνάντηση μαθητικών χορωδιών στον Βόλο με τη συμμετοχή σχολείων της Μαγνησίας
22/04/2026
Δυναμική παρουσία Βόλου και Πηλίου στην Travel Expo Cyprus 2026 – Αυξανόμενο ενδιαφέρον από την κυπριακή αγορά
Δυναμική παρουσία Βόλου και Πηλίου στην Travel Expo Cyprus 2026 – Αυξανόμενο ενδιαφέρον από την κυπριακή αγορά
22/04/2026

MYVOLOS.NET | ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

  • IΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ MYVOLOS.NET
  • ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΜΑΚΡΙΝΙΤΣΗΣ 1, 38333, ΒΟΛΟΣ
  • ΑΦΜ: 997274138
  • ΔΟΥ: ΒΟΛΟΥ
  • ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945439629
  • email: info@myvolos.net
  • ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ – NOMIMΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΜΑΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ
  • ΕΚΔΟΤΗΣ -ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ : ΜΑΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ
  • ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΦΩΚΙΔΗΣ
  • ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ MYVOLOS.NET
  • ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΜΑΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ (ΕΕ) 2018/334

  • Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση MYVOLOS.NET δηλώνει ότι η ίδια και ο παρών ιστότοπος συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63) και ότι στο πλαίσιο αυτό διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει ή/και να αφαιρεί κάθε περιεχόμενο το οποίο κρίνει ότι είναι παράνομο, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση ή άδεια του χρήστη, καθώς και να λαμβάνει κάθε αναγκαίο προληπτικό μέτρο για την αποτροπή της διάδοσης παράνομου περιεχομένου.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Kατηγορίες
  • ADVERTORIAL
  • MY ΑΛΕΠΟΥ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΥ ΖΗΝ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • Τεχνολογια
  • Τηλεοραση
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • Χωρίς κατηγορία
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ADVERTORIAL
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • MY ΑΛΕΠΟΥ

ΧΡΗΣΙΜΑ

  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Φαρμακεία
  • Καύσιμα
  • Βόλος Καιρός
  • Κίνηση στους δρόμους του Βόλου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

NEWSROOM MYVOLOS.NET

  • Ειδησεογραφικό Τμήμα:info@myvolos.net
  • Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6948833100
  • Ηλεκτρονική αποστολή σχολίων, αγγελιών και φωτογραφιών: info@myvolos.net

ADVERTISING MYVOLOS.NET

  • Διαφημιστικό Τμήμα: myvolos.net@gmail.com
  • Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6948833100

Δείτε ποιός γιορτάζει

 

FIND US:

Facebook-f Instagram Youtube
Myvolos

Μέλος του:

Developed by DoitForMe | Powered by Friktoria.com
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?