• ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • PLUS
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ADVERTORIAL
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ
    • MY ΑΛΕΠΟΥ
Reading: Εξόρμηση της Λαϊκής Ενότητας σε σούπερ μάρκετ του Βόλου για την ακρίβεια
Share

22/02/2026 23:09

Αναζήτηση
VOLOS WEATHER
Myvolos

FIND US!

Facebook Youtube Instagram
MyvolosMyvolos
Aa
Αναζήτηση
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • PLUS
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ADVERTORIAL
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ
    • MY ΑΛΕΠΟΥ
Have an existing account? Sign In
Follow US
ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Εξόρμηση της Λαϊκής Ενότητας σε σούπερ μάρκετ του Βόλου για την ακρίβεια

Last updated: 2026/02/22 at 9:16 ΜΜ
Newsroom Published 22/02/2026
Share
4 Min Read
SHARE

Από τη Λαϊκή Ενότητα Μαγνησίας ανακοινώθηκαν τα εξής:
Κάθε χρόνο στις εορταστικές ημέρες γίνεται πιο δύσκολη η ζωή εργαζομένων και συνταξιούχων και η δυνατότητά τους να καλύψουν βασικές οικογενειακές ανάγκες.
Φέτος τα παραδοσιακά είδη για το σαρακοστιανό τραπέζι καταγράφουν μεγάλες αυξήσεις και γενικά οι αυξήσεις ξεπερνούν μεσοσταθμικά το 30% σε σχέση με πέρσι, ενώ οι αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις δεν ξεπερνούν το 2%.!
Τα ψέματα της κυβέρνησης, τάχα για συγκράτηση των τιμών αποδεικνύονται και από επίσημα στοιχεία, όπως η Έρευνα Γνώμης Καταναλωτών του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, που αναφέρει ότι μειώθηκε τραγικά η αγοραστική δύναμη για το 74% των καταναλωτών την τελευταία διετία, όπως επίσης ότι οι 8 στους 10 καταναλωτές αναγκάζονται να περιορίσουν ακόμα και βασικά αγαθά, όπως τρόφιμα, ενέργεια, ή υπηρεσίες υγείας.!
Ο πληθωρισμός τον Δεκέμβριο του 2025 διαμορφώθηκε στο 2,6%, πιο υψηλός από τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο (2%), ενώ ο πληθωρισμός των τροφίμων έφτασε το 3,6%.
Οι μισθοί και οι συντάξεις όμως παραμένουν σε πολύ χαμηλά επίπεδα και μάλιστα σύμφωνα με τα στοιχεία του «Εργάνη», τρεις στους 10 εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα (28,27%) το 2025 είχε μικτές αποδοχές γύρω ή κάτω από τον κατώτατο μισθό, που σημαίνει ότι αδυνατούν να ανταποκριθούν ακόμα και στοιχειωδώς στο κόστος ζωής.
Αντιθέτως τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων super-market αυξήθηκαν την τελευταία εξαετία κατά 78%, από 9,11δις ευρώ, που ήταν το 2019 στα 16,25 δις το 2025.!
Οι κατά καιρούς ανακοινώσεις της κυβέρνησης για μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας είναι κυριολεκτικά κοροϊδία και ουδεμία αποτελεσματικότητα έχουν.
Οι συνεχείς αυξήσεις στην ενέργεια συμπαρασύρουν και άλλα προϊόντα και παροχές και είναι αποτέλεσμα της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας αλλά και της αισχροκέρδειας εκ μέρους των επιχειρήσεων, που λυμαίνονται πλέον τον κλάδο.
Η ακρίβεια αντιμετωπίζεται με ουσιαστικά μέτρα όπως: Γενναίες αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις(13ος και 14ος μισθός) και επιδόματα ανεργίας, που να ανταποκρίνονται στο σημερινό κόστος ζωής. Θεσμοθέτηση Αυτόματης Τιμαριθμικής Αναπροσαρμογής (ΑΤΑ), ως μέτρο προστασίας λαϊκών εισοδημάτων.
Μέτρα ελέγχου των τιμών και πάταξης της αισχροκέρδειας, με ενεργοποίηση των δημοσίων ελεγκτικών μηχανισμών.
Καθορισμός ανώτατων τιμών σε προϊόντα που καλύπτουν βασικές κοινωνικές ανάγκες και διατροφής των λαϊκών στρωμάτων.
Δραστική μείωση των έμμεσων φόρων, μηδενισμός ΦΠΑ στα είδη διατροφής και κάλυψης βασικών λαϊκών αναγκών.
Επιβολή ενοικιοστασίου, σταμάτημα κατασχέσεων, πλειστηριασμών, εξώσεων σε λαϊκές κατοικίες.
Κατάργηση των χρηματιστηρίων ενέργειας, της ρήτρας αναπροσαρμογής, του ΕΦΚ ηλεκτρικής ενέργειας, της ρήτρας αναπροσαρμογής, του ΕΦΚ ηλεκτρικής ενέργειας και άμεση μείωση του ΦΠΑ στο 4%.
Δωρεάν 1200 ΚWH το τετράμηνο για όσους είναι κάτω από το όριο φτώχειας.
Σταμάτημα αποκοπών συνδέσεων ηλεκτρικού ρεύματος, νερού και τηλεπικοινωνιών σε υπερχρεωμένα λαϊκά νοικοκυριά.
Κατάργηση ειδικού φόρου κατανάλωσης και μείωσης ΦΠΑ στο φυσικό αέριο, αγροτικό πετρέλαιο, πετρέλαιο θέρμανσης και καύσιμα.
Ανατροπή της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, της ΔΕΠΑ και της ΔΕΣΦΑ και επανάκτηση του δημόσιου χαρακτήρα τους. Μόνο ένας ισχυρός δημόσιος τομέας ενέργειας παρέχει φθηνό ηλεκτρικό ρεύμα, φυσικό αέριο και καύσιμα.
Η ακρίβεια λεηλατεί καθημερινώς τα λαϊκά εισοδήματα και οδηγεί χιλιάδες πολίτες σε πλήρη ένδεια. Τις εορταστικές ημέρες το πρόβλημα αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο, αφού ο οικογενειακός προϋπολογισμός δεν αντέχει στην εξασφάλιση βασικών προϊόντων.
Στα πλαισία αυτα η ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ Α.Α. ΜΑΓΝΗΣΙΑ εχθές Σάββατο μοίρασε υλικό έξω απο κεντρικό Σούπερ Μάρκετ, συνομίλησε με τους πολίτες του Βόλου, πρότεινε οτι πρέπει να γίνουν πράξη τα παραπανω και μόνο με τους λαϊκούς αγώνες μπορεί να μπει ένα φρένο στην λιτότητα και να προστατευτούν τα λαϊκά εισοδήματα . Η ΛΑΕ Α.Α. θα ειναι μαζί με τους σε όλους τους αγώνες για καλύτερους μισθούς και συντάξεις εναντία στην αισχροκέρδεια των μεγάλων επιχηρήσεων και των μονοπωλίων που εκτινάζουν στά ύψη τις βασικές κοινωνικές ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων.

Contents
Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις. Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube
Google News

Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Youtube

Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

TAGGED: ΑΚΡΙΒΕΙΑ, ΒΟΛΟΣ, ΛΑΙΚΗ_ΕΝΟΤΗΤΑ, ΜΑΓΝΗΣΙΑ, ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ, ΣΟΥΠΕΡ_ΜΑΡΚΕΤ
Share This Article
Facebook Twitter Email Copy Link Print
Προηγούμενο ΗΠΑ: Εξακολουθούν να ισχύουν οι εμπορικές συμφωνίες με τους εταίρους της Ουάσινγκτον
Επόμενο “Κιτρινόμαυρο” πάρτι κορυφής για την ΑΕΚ στην “Allwyn Arena”

Δημοφιλέστερα

Φωτιά σε εργοστάσιο στο Μοσχάτο και μήνυμα από το 112 – «Καπνοί κατευθύνονται στην περιοχή σας, κλείστε πόρτες και παράθυρα»
26/06/2024
Βόλος: Συμβολική συγκέντρωση διανομέων – Ζητούν συλλογική σύμβαση εργασίας
13/02/2026
Πρωτοποριακή συσκευή εντοπίζει «κρυμμένα» ωάρια ενισχύοντας τις θεραπείες γονιμότητας
13/02/2026
Δήμαρχος Ν. Πηλίου: Ζητά άμεση ανάκληση της αναστολής δρομολογίων για το τρενάκι του Πηλίου
13/02/2026
Αποκριάτικη μουσική παράσταση-“Τα Swing του Μανώλη Χιώτη” στο Δημοτικό Θέατρο Βόλου
14/02/2026

MYVOLOS.NET | ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

  • IΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ MYVOLOS.NET
  • ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΜΑΚΡΙΝΙΤΣΗΣ 1, 38333, ΒΟΛΟΣ
  • ΑΦΜ: 997274138
  • ΔΟΥ: ΒΟΛΟΥ
  • ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945439629
  • email: info@myvolos.net
  • ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ – NOMIMΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΜΑΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ
  • ΕΚΔΟΤΗΣ -ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ : ΜΑΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ
  • ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΦΩΚΙΔΗΣ
  • ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ MYVOLOS.NET
  • ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΜΑΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ (ΕΕ) 2018/334

  • Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση MYVOLOS.NET δηλώνει ότι η ίδια και ο παρών ιστότοπος συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63) και ότι στο πλαίσιο αυτό διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει ή/και να αφαιρεί κάθε περιεχόμενο το οποίο κρίνει ότι είναι παράνομο, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση ή άδεια του χρήστη, καθώς και να λαμβάνει κάθε αναγκαίο προληπτικό μέτρο για την αποτροπή της διάδοσης παράνομου περιεχομένου.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Kατηγορίες
  • ADVERTORIAL
  • MY ΑΛΕΠΟΥ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΥ ΖΗΝ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • Τεχνολογια
  • Τηλεοραση
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • Χωρίς κατηγορία
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ADVERTORIAL
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • MY ΑΛΕΠΟΥ

ΧΡΗΣΙΜΑ

  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Φαρμακεία
  • Καύσιμα
  • Βόλος Καιρός
  • Κίνηση στους δρόμους του Βόλου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

NEWSROOM MYVOLOS.NET

  • Ειδησεογραφικό Τμήμα:info@myvolos.net
  • Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6948833100
  • Ηλεκτρονική αποστολή σχολίων, αγγελιών και φωτογραφιών: info@myvolos.net

ADVERTISING MYVOLOS.NET

  • Διαφημιστικό Τμήμα: myvolos.net@gmail.com
  • Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6948833100
Εορτολόγιο  

FIND US:

Facebook-f Instagram Youtube
Myvolos

Μέλος του:

Developed by DoitForMe | Powered by Friktoria.com
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?