Πάνω στον εξωτερικό λιμενοβραχίονα του λιμένα Βόλου προσάραξε σήμερα το πρωί σκάφος του Λιμεναρχείου Βόλου, επιστρέφοντας στη βάση του μετά από περιπολία.
Η “καταδίωξη” όπως είναι γνωστό το πλωτό σκάφος 615 κάτω από άγνωστες συνθήκες έπεσε πάνω στα βράχια του λιμενοβραχίονα στα Πευκάκια Βόλου, σε μια υποδομή η οποία έχει φανό στην άκρη του για να γίνεται ορατή από διερχόμενα πλοία.

Φωτογραφίες από το σημείο το πρωί, δείχνουν το σκάφος με την καρίνα του πάνω από τα βράχια του λιμενοβραχίονα, όπου και παρέμενε μέχρι πλωτός γερανός από τα έργα εκβάθυνσης του λιμένα να το αποκολλήσει και να το μεταφέρει με την πλατφόρμα στη λιμενική ζώνη.
Από την πρόσκρουση στα βράχια, δεν υπήρξε τραυματισμός του κυβερνήτη και των τριών μελών του πληρώματος, τα οποία παρελήφθησαν από άλλο σκάφος.
Ο κυβερνήτης συνελήφθη και αργότερα αφέθηκε ελεύθερος, ενώ από το ατύχημα δεν προκλήθηκε ρύπανση.
Φως στα αίτια του ατυχήματος θα δώσουν οι καταθέσεις των 4 λιμενικών και άλλα στοιχεία από την εξέταση του σκάφους στο πλαίσιο της ΕΔΕ που έχει ζητήσει η Περιφερειακή Διοίκηση του Λιμενικού Σώματος.

Αναφέρεται σχετικά:
Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, το Περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής 615 (ΠΛΣ-615), κατά τον κατάπλου του, μετά από εκτέλεση περιπολίας στο πλαίσιο της Μικτής Ευρωπαϊκής Επιχείρησης “ΠΟΣΕΙΔΩΝ”, προσάραξε στον εξωτερικό λιμενοβραχίονα του λιμένα Βόλου.
Σύμφωνα με δήλωση του κυβερνήτη, το σκάφος προσάραξε λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών (ΒΑ 4-5 BF) και της χαμηλής ορατότητας λόγω καταιγίδας, που επικρατούσε στην περιοχή.
Διενεργήθηκε αλκοολομέτρηση και στα τέσσερα μέλη του πληρώματος του ΠΛΣ, με αρνητικά αποτελέσματα. Ο κυβερνήτης του ΠΛΣ συνελήφθη, ενώ στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος με εντολή κας Εισαγγελέα. Από το συμβάν δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση. Το ΠΛΣ-615 έχει ανελκυστεί.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου που διενεργεί την προανάκριση ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Εισαγγελίες Πρωτοδικών Βόλου και Ναυτοδικείου Πειραιά, ενώ έχει δοθεί εντολή διενέργειας Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης από την 4η Περιφερειακή Διοίκηση Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ..




Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.